Lachen de grote luchtballonnnen vallen hier uit de lucht.

Oostenrijk, Schladming

Lachen, de grote luchtballonnen vallen hier uit de lucht.

Freitag 22.Jänner
Mooie zonnige dag maar vanmorgen hadden we nog steeds -14. Met Jan samen mijn kussens opgehaald bij de stoffeerder en helemaal blij ermee.
Om 11 uur gingen de alarmen af en even later belde Jannick om te vragen of wij allemaal thuis waren want hij had bericht gekregen ongeval op de Stoderstrasse. Nou is die heel erg lang en gaat ook helemaal naar boven maar hij was bang dat Ingrid met Theresa naar boven was omdat hij dacht dat ze de skies al gehaald had. Maar Theresa was nog naar de Kindergarten, we waren allemaal thuis en het was ook niet aan onze kant. Maar er bleven maar brandweerautos voorbij komen en daarna ook allemaal busjes met manschappen dus we denken dat er omhoog wat gebeurd is. Hopelijk niemand naar beneden gevallen van de weg af. Het is de weg waar ik het in mijn broek doe en ik ben ondertussen al wat gewend. Als het echt daar is durf ik de eerste ….?..........?.... niet meer omhoog.
Er rijdt ook een skibus heen en weer dus we hopen op niets super ernstig.
Afgelopen zondag was er een stukje verder bij ons al een auto met de gladheid in de Bach terecht gekomen.
Eten gemaakt lekker Käsespätzel.
Ingrid belde of ik wilde kijken of ze de soep had uitgezet, dat had ze en dan ben je blij als je inductie kookt want als er iets overkookt schakelt het zich gelijk uit.

Vakantie van Jan doorgegeven en ook aan Ingrid doorgegeven. Denk wel dat Theresa mee mag. Gezellig voor ons en super voor haar want ze is bezeten van zwemmen en vindt de Therme geweldig. Ook het kamperen vindt ze leuk.

De Kindergarten gaat niet de hele zomer dicht, kan ook niet als de ouders werken. De scholen zijn heel lang vrij.
Er waren papieren gekomen van de Zoll in Wenen, hij koopt regelmatig dingen via internet van een bepaalde site die ver onder de prijs verkopen en heeft een projector gekauft voor 39 euro maar dat gelooft de Zoll niet en nu moet hij zijn betalingsbewijs opsturen. Hij heeft echt al veel leuke dingen gekocht en sommige ook heel handig. Meermaals de ingescande papieren gemaild maar eentje kwam steeds leeg aan dus later foto met telefoon gemaakt en met whatsapp verstuurd maar toen kon hij de bovenste nummers niet lezen e nu net dan maar apart de nummers verstuurd.
Ondertussen is duidelijk dat er 5 km na de slagbomen op de weg naar boven een auto een 50m naar beneden gevallen is.
Dan met Ingrid mee naar Schladming, Staan we voor de deur om in de auto te stappen en ik was net aan het vertellen dat gisteren een ballon uit de lucht viel en Theresa en ik waren gaan kijken zegt ze kijk een ballon. En ik oh die valt ook uit de lucht maar volgens mij wordt het slim want het leek erop dat hij op een dak terecht zou komen. Dus wij in de auto gestapt en een eindje verder was hij inderdaad maar precies op een klein open plekje tussen de huizen en deel tegen een boom neergekomen. Ht was een ballon met een hele grote mand die betalende passagiers meeneemt en die stonden allemaal beduusd in die mand. Ingrid en ik kwamen niet meer bij van het lachen.
Dan eerst daar bij de in Schladming wat boodschappen gedaan dan naar de Pagro en ik heb weer een grote lijst voor in het trappenhuis daar gekocht. Dan tijd om de skies van Theresa te gaan halen, nou ze heeft prachtige skies geen oude dingen maar zien er gewoon nieuw uit rose prinsessenskies , de skischoenen erbij en dan nog voor de helm en bril dat werden beide andere. De verkoopster adviseerde voor Theresa een andere helm welke we hadden uitgezocht had zachte oorflappen en nu heeft ze gevoerde harde moest ze ook een andere bril en uiteraard hoorde er ook totaal andere prijzen bij.
Oma heeft in de uitverkoop functions ondergoed van Kraft voor haar gekocht dan koelt ze ook niet af.
Maar ja dan naar huis, Theresa wilde haar helm niet af en ze wilde eigenlijk ook haar skischoenen met skies aan. Dus uiteindelijk in de auto wel haar helm op en de rest gewoon in de auto en naar huis.
Nu is het weekend begonnen, Jan is ook weer thuis, we hebben hapjes op tafel en Jan haalt er voor ons een glaasje rode wijn bij. Proost en een goed weekend allemaal.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hahahahahaa! Precies naast mijn lievelingshuis.

annemarieke.op.avontuur 2016-01-24 17:32:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.