Ziekenboeg

Oostenrijk, Gröbming

Ziekenboeg


Mittwoch 25.Februar
Sneeuw deze keer , in de nacht alles weer mooi opgevuld later wat miezer sneeuw en de sneeuwgrens ligt iets hoger.
Gisteravond naar de bios geweest naar fifty shades of gray nou als je de boeken hebt gelezen is het helemaal niets. Het is net zo iets als dat je zegt hmmm lekkere thee en het theezakje ligt er nog naast. Vond de chemie van de hoofdrolspelers ook niet echt aanwezig . Las ergens vandaag dat het een romantisch verhaaltje is maar als de hoofdrolspeler geen miljonair uitbeeldde het een aflevering van criminal intent had kunnen zijn.
Op de terug weg liepen we alweer in een laag verse sneeuw maar koud was het niet.
Vanmorgen gingen Ingrid en Jannick naar Liezen en ik ben meegegaan, terug mocht ik blij zijn dat ik er nog bij in kon in de auto. Want die was echt tot aan de nok volgeladen. Ik alleen een doosje inkopen van de Landena. Jan had op Theresa gepast.
Thuisgekomen zet ik mijn laptop aan zie ik een brichtje van Annemarieke dat ze wilde komen koffie drinken . Ik was natuurlijk vergeten mijn telefoon mee te nemen en die lag nog in de slaapkamer want ook daar had ik een berichtje op. Op het moment dat ik haar terug schreef stond ze praktisch voor de deur. Dus even snel koffie gedronken.
Jan ondertussen alweer naar zijn werk, Jannick en Ingrid zijn beneden aan het werk. We hebben net een matras naar de zolder gesjouwd en Jannick heeft even het dak geinspecteerd en hij denkt dat er een Hornissenest zit. Daar moet iemand naar kijken dacht hij maar ik heb het net opgezocht en bij de eerste nachtvorst gaan ze kapot en geloof me het is heel koud boven geweest. En ze komen niet meer terug naar het oude nest.Maar ja hij zegt als het een ander soort is want er zijn wespensoorten die erop lijken tja dus dan toch maar iemand naar laten kijken.
Ondertussen groeit de berg afval weer, ze hebben de 3 barkrukken die bij hen in de keuken staan eruit gehaald zodat in ieder geval er een koelkast op de grond kan staan want die staat nu op het aanrecht en daar heb je dus een trap voor nodig. (zo stond het al in de keuken). Niet praktisch dus.
Omdat ze ipv het 1 persoonsbed voor Theresa nu een kleuterbed neer gaan zetten kon het matras daar van ook naar boven , het ledikant stond er al. Het blijft toch een heen en weer verhuizen.
Ingrid heeft een soort optrekgordijntje gevonden en die heeft Jannick net voor de stoppenkast deur gehangen bij hen op de overloop ziet er weer bewoonder uit .
Ik denk dat bij ons toch gewoon het bad eruit gehaald gaat worden en we dan daar een douche maken moet dan wel achter nog een pak met het badkamerlaminaat aan want dan hebben we te kort.
Dan bespaar ik veel gezeur en moeilijk doen.
Als je een nieuwbouw huis betrekt dan is het toch anders dan dat je een oud huis in gaat. In de eerste instantie neem je al je zaken mee dat was bij ons al maal 2 en ik denk zelfs maal 3 omdat er ook nog veel dingen uit Ingrids huis waren. Dan kom je hier in een huis vol met meubels. Wat past wat kan je nog gebruiken en wat wil je nog gebruiken. Ik denk dat we al een heel vluchtlingenlager konden vullen. Veel dingen zijn hergebruikt door naar de Caritas te brengen, veel dingen die hier stonden heeft Reini meegenomen , de oude pannen van Ingrid naar haar moeder maar toch heel heel veel naar de stort. Morgen helpt Jannick Jan om de oude diepvriezer naar beneden te brengen dan kan die naar de stort, er staat ondertussen ook al weer wat spul van beneden wat mee kan. De krukken wil Ingrid ook aan Reini vragen of hij ze wil. Mijn mooie eethoek had ik geen plaats voor ging naar de Caritas , dus ik heb de oude tafel van Jannick en ook zijn salontafel. Het is af en toe net zo´n koehandel. Dan gaan er altijd uiteraard spullen kapot zoals nu de vriezer. Er komt geen einde aan het gesleep. En geloof het of niet het staat nog vol beneden.
Ingrid en Theresa kwamen net nog even voorbij , Jan kwam thuis en ik had zijn eten al klaar.
We moeten wel lachen om Theresa die vond het ziekenhuis schijnbaar een soort vakantie. Ze stond vanmiddag met haar rugtas om en ze wilde terug . Maar ja bij mama slapen en hier moet ze weer in haar eigen kamer.
De rust is nu weer gekeerd, Jannick is de hort op , Ingrid met Theresa naar beneden en die gaan beide zo slapen want morgen moet ze weer werken.











Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.