Kinderfasching

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker van de wekker ik was al even wakker geweest en naar de wc gegaan maar het was schijnbaar zo lekker warm dat ik weer ingeslapen ben. Ik hoorde Theresa brullen nog even in het trappenhuis gekeken maar niks te zien. Dominik kwam en dan gaat gelijk ook de deur open en roept Theresa hallo Oma en Dominik. Dus daarachter aan kwamen ook Jannick met Sabrina. Aangezien iedereen al ontbeten had aan de koffie met Krapfen. Vanmiddag gaan we naar de Kinderfasching met de hele familie. Sabrina kreeg 2 aanvallen na elkaar en Jannick is dan maar naar beneden gegaan. Jan was ondertussen in de badkamer.
Dan kwam Ingrid ook naar boven en Sabrina sliep dus ook koffie en Krapfen. Gezellige drukke boel.
Het middageten waren kliekjes, wat rode kool , wat gekookte aardappelen die ik opbakte, restje appelmoes allemaal van gisteren, restje friet, restje minischnitzel em restje sojasticks uit de vriezer voor iedereen zat er wel wat bij. Theresa zat een beetje te zeuren ze heeft onder een tand eruit en boven de voortanden wakkelen dus dat eet niet zo makkelijk. Maar allemaal volgegeten en iedereen tevreden.
Alvast bedacht wat ik morgen wil eten als Rob komt, ik denk aan varkenshaas met pepersaus de rest nog even bedenken.
Kan mischien nog wat salade kopen als we naar de Kinderfasching gaan. Want dat heb ik niet meer. Theresa is al naar beneden die heeft al de hele dag stress want ze mag haar nieuwe Elsa jurk aan en vraagt om het half uur is het al middag. Dus na het middageten was het middag en weg is ze. Jan is gaan slapen en Dominik kijkt tv. Dus even rust ook voor mij.
Dan om 2 uur met 2 autos naar de Kultursaal waar het plaats vond. Theresa vond gelijk haar weg maar Dominik niet. Er werden op het podium kinderspelen georganiseerd maar daar wilde hij niet aan meedoen, ook niet met het dansen of de polonaise. Later had hij toch kinderen gevonden om mee te spelen.
Sabrina had het de hele middag geweldig naar haar zin, met haar handen in de lucht en op haar hoofd mee doen op de muziek. Ze genoot en wij daardoor ook.
Jannick had geen kostuum en had een werkbroek en zijn hem met visier die hij gebruikt bij bv zagen. Dus Bob de bouwer, ik een overal van Jan en ik had nog boerenzakdoeken, Theresa als Elsa, Dominik brandweerman, Ingrid als hamburger en Sabrina als lieveheersbeestje. Het is een enorm festijn al die kinderen genieten , Theresa zie je niet meer terug die kent zo veel andere kinderen. Het valt me op hoe we hier al thuis zijn want de mensen kennen ook mij en vragen naar Jan , lieve reactie van iemand waar ik het niet van verwacht had. Eigenlijk heel fijn en we voelen ons hier al heel erg thuis maar het maakt het een nog warmer thuis. Eigenlijk leef je hier toch echt in een gemeenschap.
De brandweer doet toch niet mee aan de optocht omdat de Kommandant niet meewerkt, alweer niet en ze hebben te weinig tijd om prive wat te organiseren. Uitgerekend komt de ORF filmen. De kassa´s worden altijd bemand door de jeugd brandweer maar die mogen het niet van de Kommandant. Dus bij de karnavalsvereniging zijn ze woedend. Ook heeft hij gezegd dat er een brandwacht hoort te zijn en die was er in alle jaren niet en volgens iedereen ook niet nodig. Maar Anna gaat nu bij het BH na vragen. Anna heeft aan Jannick gevraagd of hij een kassa wil bemannen. Dus die is weer onder de pannen. Ondertussen moet er toch wel heel veel kwaad bloed zijn onder de mensen . De vader van de Kommandant heeft heel erg lang de brandweer geleid en heel veel bereikt. Ik denk dat iedereen gedacht heeft dat hij net zo zou zijn als zijn vader maar helaas wat zijn vader in heel veel jaren heeft opgebouwd breekt hij in no time af. Anna zit ook in de gemeenteraad dus ik denk dat het toch een keer fout gaat lopen. Na het Krapfen eten zijn we naar huis gegaan en Jannick moest de dozen met Brezels ophalen voor het RK dus ik even snel mee naar binnen om salade te halen en ik kijk altijd even bij het vlees want meestal is wat er dan nog is vlak voor sluitingstijd in de vitrine afgeprijst. Maar nee helemaal niks, kom ik bij de kassa staat Jannick voor me en behalve de dozen met brezels had hij ???? inderdaad al het vlees meegenomen. Zegt hij eigenschuld als je me geen geld had voorgeschoten had ik het niet kunnen meenemen. Dus ik nog oh dan is het van mij want dan heb ik het betaald. Maar nee . Thuis gekomen kwam Ingrid met Sabrina ook nog mee. Dan gingen ze weer naar beneden en Theresa moest ook mee, een kwartiertje later werd Dominik gehaald. Dus we zijn weer samen in alle rust.
Annemarieke kijk wat Sabrina in haar auto aan heeft? Herken je het shirtje van jou gekregen? En ja als we gaan winkelen houd ik beide voeten op de grond .



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ja, ik zie het . Leuk hoor!!!! Gelukkig want dan durf ik je tenminste nog een keer mee te nemen. :-)

Annemarieke 2018-02-04 10:33:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.