Super zonnig , strak blauwe lucht wat hebben we dat gemist.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen ging de wekker en we werden allemaal wakker , ik Theresa geholpen en Jan haar ontbijt maken. Om half 8 kwam Ingrid Theresa halen en bracht Sabrina. Dan kwam de speltherapeute voor Sabrina en konden wij gaan douchen. Later kwam Ingrid een koffie halen en ze zei dat ze helemaal vergeten was dat de speltherapeute zou komen. Maar goed het was geen probleem omdat Sabrina bij ons was. Theresa heeft ook vanmiddag therapie voor haar oog.
Vanaf 9 kwamen de helicopters over. Ze vlogen af en aan en eentje landde steeds bij het veldje bij de MEZ en ging dan hoog vloog dan laag over de Rennbahn dan omhoog bovenop de berg. Dan kwam hij weer naar onder en herhaalde zich dat . Dat ging aan een stuk door tot aan de middag. Vanaf begin van de middag hoorde we alleen maar lawinespringungen. Maar niet meer zo´n intensieve afgang gehoord als gisteren. Het was super zonnig , vanmorgen vroeg nog minus 7 maar op het balkon in de zon 27 graden. Toen de zon achter de berg verdween daalde het gelijk naar maar 2 graden. Super skiweer en Theresa is vandaag ook weer de Galsterberg op. Om 12 waren we richting Pruggern eerst even gaan tanken en dan naar de Volksschule en de Kindergarten zit erin. Het is nog maar sinds december open deze nieuwe school en echt prachtig. Eerst Akos uit de Kindergarten gehaald en dan gewacht tot Aron uit de Volkschule kwam. Terug naar huis en ik had in de morgen al gekookt. Ik had Asianoodle met Chinakohl , varkensvlees, kruiden en zo geroerbakt. Ik had augurkjes en tomaatjes . Aron keek en wilde niets de Akos at wel lekker. Ze praten heel slecht Duits en onderling alleen Hongaars. Ik begrijp dat niet want dat geeft toch ook problemen in de school. Ik heb de naamplaatjes bekeken en er zitten best veel Hongaarse kinderen op school dus ik denk dat die ook allemaal onderling Hongaars spreken. Dominik spreekt dan nog goed Duits bij hen vergeleken. Even na half 3 kwam Suzanne met haar vader Niko de kinders ophalen. Jan en ik stonden al in de startblokken dus op naar Liezen. We waren om half 4 bij het Röntgeninstituut en om half 5 bij Hauke de orthopeed. Zoals ik al zelf dacht niks aan mijn schouder gewricht. Maar het komt van een nekwervel. Dat had ik ergens wel gedacht mar toch ook niet omdat ik daar geen klachten heb. Maar het schijnt een typisch syndroom te zijn. Hij zei dat hij wilde spritzen en de eerste kwam in mijn nek waarbij de tranen uit mijn ogen schoten zo die deed pijn. Het voordeel de 2e die ergens lager kwam voelde ik niet eens meer. Nu heb ik voor maandag weer een afspraak wil hij de nekwervel controleren. Weer om half 5 en het fijne daar is je hoeft praktisch nooit te wachten. De B320 is nog steeds van Espang tot Trautenfels gesperrt- Dus onderlangs terug gekomen. Blij dat we thuis waren want van 100 & zicht kwam je soms echt in 0 % zicht best eng dan vlak erna weer gewoon 100 %. Dat wisselde zich steeds af.

Dit is echt eng , we wonen er vlak bij en rond die tijd hebben we er langs gelopen om Theresa te gaan halen. Wij hebben niets gezien en al helemaal geen vreemde dingen .
Gröbming Nach brutalem Überfall auf 88-Jährigen sucht die Polizei jetzt Zeugen
Am Montag wurde in Gröbming ein 88-Jähriger in seinem Haus in der Rennbahnstraße von zwei Unbekannten überfallen und schwer verletzt. Jetzt werden Zeugen gesucht, die die Männer gesehen haben.
Zwischen 12 und 13.15 Uhr waren die Unbekannten in das Haus des Mannes eingedrungen, fesselten und knebelten den 88-Jährigen, und flohen nach der Durchsuchung der Räumlichkeiten mit Schmuck und Bargeld.
Die Fahndung nach den beiden Männern läuft auf Hochtouren, die Gesuchten werden wie folgt beschrieben: Beide schlank, einer der Täter war zwischen 175 bis 180 Zentimeter groß, sein Komplize 180 bis 185 Zentimeter. Zum Zeitpunkt des Überfalls trugen die Männer schwarze Jogginganzüge mit Kapuzen, dunkle Wollhandschuhe und dunkle Sturmhauben.
Einer der beiden Täter bedrohte das Opfer mit einer Pistole, nach der Tat floh das Duo zu Fuß. Es ist zudem nicht auszuschließen, dass sich weitere Täter in unmittelbarer Nähe aufgehalten haben.
Ik kan me zo voorstellen dat het toch in de bekenden omgeving gezocht moet worden. Hoe wisten ze dat daar wat te halen was.

Gisteren is ook een deel Van Gröbming Winkl door lawine gevaar gesperrt en ook daar moesten de mensen hun huizen verlaten. Het houdt nu even nog niet op ook al stopt het met sneeuwen het gevaar blijft. Later kwam het volgende bericht.
Lawinen-Sprengungen am Kamm - Nach der Sperre und Evakuierung im hinteren Winkl konnte heute Nachmittag ein Wetterfenster genutzt werden und Erkundungsflüge mit dem Bundesheer gemacht werden. Es wurden auch 7 gezielte Sprengungen vom Hubschrauber aus durchgeführt. Es lösten sich einige kleinere Lawinen, welche nicht weit abgegangen sind. Die Lawinenkommission kann noch keine Entwarnung geben und wird die Situation in den nächsten Tagen weiter beobachten. Es wird hier höchst professionelle Arbeit geleistet und sehr durchdacht und überlegt vorgegangen. Im Namen aller Gröbmingerinnen und Gröbminger bedanke mich an dieser Stelle bei allen Mitgliedern der Lawinenkommission Gröbming/Aich recht herzlich. Gut das wir euch haben.

Ook nog erg verwend vandaag door Ingrid en Jannick, ik heb een geschenkdoos van Rituels gekregen. Daar ben ik dus super blij mee. Omdat ik altijd daar ben zei Ingrid.

Nog filmpjes van de afgelopen dagen en van vandaag. De laag sneeuw op de balkon rand was van een paar uur zo snel ging dat.
https://youtu.be/ZnecRHTPIbM
https://youtu.be/Sr6FOUoQH5w
https://youtu.be/cghafTdRlus

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wauw, je bent echt verwend! Maar dat verdien je ook!!! Gatver, dit soort dingen verwacht je niet te horen in Gröbming. Hoop dat de injectie effect heeft. Xxx

Annemarieke 2019-01-16 22:49:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.