De bestuurder van de Pellets brak door de brug.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen toch voor 6 wakker ook al hoefde ik er niet uit. Een onrustige nacht door de verkoudheid en ik gooide om 6 een glas water in mijn bed. Toch op de droge helft nog wat kunnen dommelen maar ik was toch voor achten eruit. Het beloofd een zeer mooie en warme dag te worden , stralend blauwe lucht met zon. Ik heb mij niets voorgenomen behalve uitzieken.
Jan is nu ook gammel maar we besloten wel alle manden in de kasten te monteren zodat Ingrid de kasten kan inruimen. We zitten vandaag zonder water en ik nog op het laatste moment een emmer water voor de toilet en water voor onze koffie neergezet. Ik was naar beneden gelopen naar Ingrid en die zei het nog een keer en ik oeps vergeten.
Wat zijn we blij dat we de brug hebben laten onderstellen. Want de Pellets werden gebracht en de vrachtwagen brak door de brug heen. Jannick gelijk de gemeente gebeld en ze wisten dat de brug niet best is. Zonder onderstellen ben je verantwoordelijk en als je zelf de brug onderstelt ook. Jannick heeft nadat de Pellets gelost waren de bestuurder over de brug geloodst. En een afvalcontainer op de breuk in de brug gezet. De gemeente kwam gelijk al en hebben er even een plaat hout overheen vast gezet. Jannick zei nog ohhhh dat is mij gelukkig niet overkomen want hij was toch 4x met een lading in zijn Kieper er overheen gegaan. En geen idee wat zo´n grote Bagger weegt want die is er ook overheen gekomen en terug. De Baggers hadden ze op de Stoderstrasse van de vrachtwagen met aanhanger gehaald.
We hadden vroeger Pellets van de Landmarkt maar die bestuurders kregen er nooit meer dan 4 ton in dat maakte Ingrid woest want de zak is voor 7 1/2 geeigend. Bij de nieuwe leverancier had ze vorig jaar al 6 ton erin gekregen en de man vandaag kreeg er 7 ton in. Dan komen we over de winter ermee.
Helaas betrok het tegen het middaguur maar wel wat gegeten met Jan samen althans ik heb wat gegeten en Jan had geen trek. Dat had ik gisteren maar nu wel gegeten.
Ik heb nog taart misschien straks een stukje eten en misschien wil hij dat dan wel.
Ik wil straks toch wat hout uit elkaar gaan slopen want morgen kunnen we het wegbrengen. Er is heel veel dus misschien kunnen Jannick en Jan samen rijden . Moet wel heel veel gezaagd worden.
Rond het middaguur trok het helemaal dicht maar na verloop van tijd ook weer open en kwam de zon ook weer terug. Het was met 25 graden best warm.
Beneden toch hout uit elkaar gaan slopen en buiten gelegd. Zagen wil ik niet dat Jan dat nu doet nu hij niet lekker is. Dan moet Jannick dat morgen doen. Dan ben ik toch op het balkon de palntenbakken gaan vullen met aarde , bij lange na niet genoeg . Jan heeft een van de bakken provisorisch vast gezet want zo lang de nieuwe bovenkanten er niet zijn kan ik niets in elkaar zetten. Ik ben bang dat anders naar beneden kan vallen. De planten erin gezet zodat ze hopelijk wel kunnen groeien, Dan de gevulde bakken die ik had staan (oude bakken) er tegen aan geschoven en nu een grote plantenhoek . Want mijn beide clematis begonnen zich vast te zetten en dan moet ik het allemaal kapot maken als ze later in de bak gingen nu staan ze in de bak en kunnen ze uitlopen , een heeft zelfs al böoemen. Achter mijn mijn eethoek heb ik een hele grote en diepe plantenbak met een struik erin staan daarachter heb ik nu een hele grote plantenbak op de rand van het balkon staan daarin staan aan weerszijden een clematis en in het midden een klein struikje. planten water gegeven. Dan nog even mijn rotzooi opgeruimd en nu voor Pampus op de stoel. Het kattennet is nog steeds provisorisch en ik hoop dat ze niet naar beneden donderen.
Hoop dat we ons morgen beter voelen ga in ieder geval vroeg mijn bed in.
Een foto van Jula ze vliegt eruit bij de kleuters , na de vakantie groep 3.




Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Balkon ziet er leuk uit mooi bankje

Erna 2020-07-20 22:58:27

Ziet er gezellig uit!!!

Annemarieke 2020-07-27 19:54:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.