Begin winkeltje staat er.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik wakker en hoorde Theresa boven komen. Dus die ging beneden vertellen dat ze konden komen. Tafel dekken en broodjes bakken en een lekker gebakken eitje erbij- Dan samen alles opeten. Meli was al vroeg naar haar werk in Schladming. Ze heeft het naar haar zin bij de Klinik Diakonissen Schladming. Morgen heeft ze voor het eerst een nachtdienst.
Zo,n van alles en nog wat morgen en de kinderen waren tv kijken en knutselen. Dan kwam Jannick weer boven want Jan en ik gingen naar de Letmaier. Dan heb ik middageten gekookt en hebben we mnet zijn allen gegeten. Bami met Oosterse groente (lees de Oostenrijkse versie met veel doperwten). Ik had er gebakken ketchap ei bij gemaakt, kroepoek gebakken. sambal badjak, augurkjes en atjar erbij. Alles was opgegeten. Dan zijn we toch wat gaan proberen en Jannick kwam ook helpen . Jan en Jannick dat zijn net buurman en buurman of wel Jut en Jul. Ik had het heldere idee om de zijkant van het balkonnetje van het speelhuis om te draaien. Zodat de lat die er boven achter de verticale latjes zat aan de onderkant kwam en de lat waar het dak aanbevestigd ging worden achter de bovenkant van die latjes kwam. Dat lukte super. Jannick had gisteren de bodem daar al vlak gemaakt en het gras eraf gestoken. En de tegels erin gelegd .We hebben nu een bodem en een dak en dat bij minimaal 31 graden. Jan en ik hadden hout gekocht, wat schroeven en een plexiglasplaatje voor het dakraam. Het plexiglas was het duurste en ik was iets meer in totaal dan 30 Euro kwijt . We hopen met de rest verwerking met wat we beneden vinden een eind op weg te komen. De dakplaat die we nu gebruikt hebben is van water resistent materiaal en normaal erg duur dat had Meli meegenomen toen ze naar hier kwam en we mochten het gebruiken. Een grote zijplank waar het dak op steunt lag ook nog in de kelder . We hadden uiteraard een deel goede schroeven maar natuurlijk ook schroeven nodig in een andere maat en Jannick had nog een restant erg dure schroeven en pluggen die we opgemaakt hebben . Want we kunnen pas maandag weer hier naar de bouwmarkt. Dan werd het steeds donkerder en het rommelde in de verte dus toen er spatten vielen alles opgeruimd want de lucht werd zwart. Na die spatten begon het allemaal over te drijven maar het was ons wel goed want we wilden ook nog naar Max kijken. Toppie 2e plaats sprint en nog beter morgen op 1 starten. Theresa had haar kamerdeel erg goed en netjes opgeruimd. Ze zat nu te spelen met haar paardenstal en paarden. Zielsgelukkig ermee en ze kan er uren mee bezig zijn. Dan doet ze dressuur 4 paarden naast elkaar (meer kan ze er met haar handen niet vasthouden) die figuren lopen . Sabrina spookt rond en maakt zooi. We hebben elke keer zeer donkere wolken. Ik hoop dat we morgen ook mooi weer hebben want dan is het voor de 3e keer de gemeentedag die steeds door het slechte weer niet door ging.
Ondertussen vandaag het bed afgehaald, 2x de vaatwasser aan en leeggeruimd , 2 wassen gedaan en gedroogd. De was van Meli binnen gehaald. Dus toch nog wel wat gedaan.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.