Dan heb je een fijne dag en dan weer een shitbericht

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 7 wakker en ik zag de zon al wordt vast weer een heerlijke dag. Ik was gelijk even gaan bellen met het Röntgencentrum in Liezen maar ik kan gewoon voorbij komen. Dan een beetje tv en opgestaan en douchen en wat je zo al in de morgen doet. Ik wil als Jan klaar is gelijk op weg gaan.

Ik ben trots op mijn dochter!!
Yes! Het Zwaanshals krijgt er weer een nieuwe hotspot bij: Holy Ravioli opent in september. Hier staan wel twintig soorten ravioli op het menu. Van Italiaanse klassiekers tot gekke smaakcombinaties zoals pompoenvulling met badjak chutney.
Holy Ravioli heeft al twaalf jaar een restaurant in Amsterdam. Kirsten is een van de eigenaren van de Rotterdamse vestiging. “Alle ravioli wordt vers gemaakt in onze fabriek. Het is een supermakkelijk en mooi product.”
Verschillende smaken
Op de kaart bij Holy Ravioli staan de traditionele smaken zoals ricotta met spinazie of aubergine en truffel. Met de wisselende specials maken ze ook minder bekende varianten. Kirsten vertelt: “We willen een klein beetje van het echte Italiaanse af. Het is natuurlijk een Italiaans product, maar wij komen ook met gekke vulling zoals rendang. Ook staan er altijd veganistische gerechten op de kaart. En we verkopen drie soorten lasagne.”
Ravioli voor thuis
Je kunt binnen eten of ravioli meenemen om thuis op te eten. “Je kunt bij ons warme gerechten ophalen, maar we verkopen ook koude ravioli. Ik heb ze zelf altijd in mijn vriezer liggen. Als mensen bij je komen eten, tover je zo een heerlijk diner op tafel. Even de ravioli in het kokende water leggen, een goede boter, olie of kaas erbij en een beetje rucola er op: iedereen kan dit!”, zegt Kirsten.
Ze zijn nog druk aan het verbouwen, maar Holy Ravioli zal naar verwachting eind september openen. Dan kun je hier van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur terecht voor al je ravioli-cravings.

In Liezen zijn we eerst naar de parkeergarage in de Arcade gereden en daar de auto neergezet. dan ben ik gaan lopen naar het Röntgenzentrum en Jan is doorgelopen met de spullen voor de Caritas dat ruimt weer op. Het Röntgenzentrum is helemaal gerenoveerd en is erg mooi geworden en genoeg ruimte voor alle mensen die er komen. Ik was bijna gelijk aan de beurt en ook dat is allemaal vernieuwd en je krijgt geen fotos meer mee maar ik heb nu een pincode van een box en daar lkan ik zelf bij maar ook de artsen en ook van andere radiologen kan het erop gezet worden. Duurt wel tot maandag voor het er is. Dan samen terug gewandeld en naar de Hervis doorgelopen. Dat is ook al een super mooie en zeer grote winkel geworden. In het reclame blaadje stonden lage hikingschoenen van Kilimanjaro en ook nog met mijn favoriete sluitsysteem je draait met het knopje vast en de knop omhoog en helemaal los . Van 80 Euro voor 25 en zowaar met mijn zolen erin zitten ze als pantoffeltjes. Dus ik ben helemaal blij. Eigenlijk zou de hele Arcade omgebouwd worden en oa een hotel erboven op komen. In de Arcade is al heel veel leeg nu ook de C en A is nu weg. Ik was bij Ernstings en daar was uitverkoop en ik vond echt een prachtig soort colbertjas voor Theresa helemaal gevoerd en dat voor 5 Euro (van 49 Euro) en ik vond voor mezelf een paar badslippers in zilver totaal grappig en datafgeprijsd voor 2 Euro. Ik heb aan de dame gevraagd of het helemaal dicht gaat. Maar ze zei we weten helemaal niets het hele project is gestopt.
Dan met de auto naar de Lidl, vandaar naar de Action. Het wordt steeds leuker in het Actionstraatje, er is bij het hotel een pizzeria en terras geopend zaten al veel mensen nieuwsgierig wat er in de nog lege deel gaat komen. Vandaar naar de Obi waar ik voor de poten van het hekwerk ging kijken of ze er nu wel waren. En ja ze waren er dus voor Ingrid gekocht. Nu kunnen ze de bodems van beton gaan maken. Staan we bij de kassa en er zijn vakken gemaakt om afstand te houden staat er een vrouw voor ons en ze staat voor haar kar en begint tegen ons te zeiken dat we afstand moeten houden nu stonden wij met een vakruimte van een kar achter haar dus voldoende afstand maar wij stonden dara met mondmasker en zij had niets op. Dus haar gelijk lik op stuk gegeven dat we genoeg afstand hielden gezien de gele strepen op de bodem en dat als ze er zo veel waarde aan hecht ze een mondmasker moet opzetten om ons niet te besmetten en wij dus een mondmasker op hebben om haar niet te besmetten. Zo dat voelde goed . We worden toch al genoeg gestraft door dat soort mensen want omdat ze in de gele gebieden geen mondmaskers gebruiken wordt het nu weer in heel Oostenrijk verplicht gesteld in alle dichte ruimtes. Jan en ik gebruiken altijd al mondmaskers en desinfecteren altijd . Wenen gaat richting oranje, Wiener Neustad is erbij gekomen , linz is weer groen en Innsbruck is als geel erbij gekomen. Bij thuiskomst was het bij ons op het balkon heel heet met 37 graden. Ingrid was met Sabrina in het speelhuis dat vindt Sabrina geweldig dan staat ze aan het keukentje te rommelen en ze zag mij op het balkon en ze gilde van plezier en roept dan O O dat zegt ze ook tegen Opa .
En omdat we zo genoten van alles was daar een bericht van het Zorginstituut dat ook Jan even 500 Euro moet nabetalen. Het is zeker niet goed want ik moet ook al bijna 500 Euro nabetalen. Mijn inkomen is 550 Euro in de maand netto dus het kan gewoon niet goed zijn want er moet nog net zo veel worden afgedragen en dat wordt allemaal gelijk ingehouden. Kost weer veel ergernis en tijd. En als je al weinig hebt dan kan je zeker dit soort bedragen niet missen.
Jannick is dit hele weekend met een uitje van zijn werkgever vanaf vanavond tot zondag. Hij denkt zelf ergens in de Therme want ze moesten ook zwemspullen meenemen. Het uitje is alleen voor de mensen die de hele coronatijd gewerkt hebben. Ingrid moet ook zaterdag en zondag werken dus wij zijn ook het hele weekend bezet.
Ik hoop dat het weekend ook mooi weer blijft , het mag wel iets minder warm want het is erg warm . Er trekken nu wel wat donkere wolken binnen.
Ik had nog bij Danuta nagevraagd of het hout dat ik had gevonden goed was en ja ze heeft gelijk alles gekocht en nog wat dingen erbij en het is ondertussen al bezorgd. Fijn dat ik heb kunnen helpen. Nu ons hout nog van het balkon.
Soms heb je een heel blij gevoel en dan is er altijd weer iets waardoor je je rot voelt en dan vind ik het gek dat ik niet blij durf te zijn want o wee je weet het maar niet. Dan kan je niet vrij genieten want altijd dat nare toontje wacht maar af.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.