Stift Admont

Oostenrijk, Admont

Sonntag 3.Juli
Helaas vandaag begonnen met regen en maar 13 graden maar het zou beter worden tegen de middag. We wachten maar af.
Dominik was er om 9.15 en Theresa wachtte al met smart op hem.Ze hebben in de morgen geknutseld samen Dan middageten met zijn allen.
Het werd geen weer om naar Mautern te gaan en toen het opknapte was het al te laat om te gaan. Dacht ik ok dan gaan we naar het Gesäuse naar het Weidendom maar voorbij Liezen werd het weer steeds donkerder en we besloten om in Admont naar het Stift te gaan . Er is een museum bij waar ook een afdeling is met opgezette dieren wat ze beide erg leuk vonden. Maar de grote opgezette leeuw die brulde als je er in de buurt kwam vonden ze allebei eng. Ze liepen met hun handen op hun oren.
De insecten vonden ze ook heel erg leuk en ik denk bij die hele grote ook best een beetje eng. Op de afdeling met kerkelijke dingen vond Theresa een staf en riep die heeft de Nikolas ook. En dat opnieuw bij een mijter. Ze zijn dan wel klein maar ik denk dat het museum wel kon voor hen. Wat ze niet interesseert loop je gewoon doorheen. Lekker buiten rondom het Stift gerend en gespeeld en door de tuinen mochten ze zelf de paadjes er tussendoor nemen. Voor de Bibliotheek moet je wachten op een rondleiding en wij hebben het al eens gezien en ik denk dat die kleintjes er nog niet veel aan vinden en gewoon geen zin om te wachten. Dan naar huis en onderweg in Liezen bij de MacD een ijsje eten. Want het was absoluut niet koud eerder benauwd warm maar donker en somber.
Ingrid en Jannick waren naar Liezen naar de bios de nieuwe Ice Age film en wat eten.
Dominik werd gehaald en eigenlijk vlak erna werd Theresa ook opgehaald .
Was een geslaagde zondag.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.