Een snertdag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen niet al te vroeg wakker en wat tv tot Sabrina kwam. Die ging spelen en Oma ontbijten en later toen Silke kwam bleef Sabrina beneden en Kwam Ingrid kofie drinken.
Een van de eerste dagtaken was dat ik Jan´s medicijnen moest uitzetten , ik krijg hem niet zo ver dat hij het wat eerder meld. Dan vind ik een pil op mijn bureau die hij dus waarschijnlijk gisteravond niet genomen had . Hij zit meestal naast mijn bureau. Eigenlijk moeten er 12 uur tussen de 2 pillen zitten en dan neemt hij al zijn medicijnen na het eten en bewaard er een voor later op de avond. Ik heb hem al 100 keer gezegt neem hem na het eten want hij vergeet het zo vaak en als je heel laat op de avond neemt zit er ook geen 12 uur tot de volgende morgen. En hij vergeet het vaak helemaal. Maar dan kan hij zo star zijn. Nu was ik vooral boos omdat het gevaarlijke medicijnen zijn en ik kinderen heb rondlopen. Nu ligt het in de huiskamer waar hij ook wel eens dropjes of snoepjes neerlegd. Geen goede zaak. Maar de dag begint dan met een boze Jan. Hij mag van mij het tablet niet in zijn doosje stoppen want dan eet hij het ergens op de dag gewoon extra . Maar dat had hij ook weer gedaan in zijn doosje dus. Ik het er weer uitgehaalt en het in het medicijnmandje gedaan. Ik ben dan al vol gestresst en de dag is net begonnen. Hij geloofd niet dat hij dingen vergeet , hij gelooft niet dat hij die dingen doet. Vind ik in de gang een berg pasjes. Ik huuu kijk zijn het allerlei pasjes van de bank, van de krankenkasse en wat dan ook. Ik dat kan toch niet? nee loopt hij met allerlei oude pasjes verlopen bv 2014 dus ik ze apart gelegd om te vernietigen. Een enorme rel want die kan hij gebruiken voor het ramen krabben. Dus ik zeg hem geen gevoelige pasje voor dat soort dingen gebruiken er staan gegevens op en hij raakt er nog wel eens kwijt . Er zijn genoeg oude andere pasjes die je kan gebruiken. Dan gaat hij ze dus verstoppen en zegt dat hij ze vernietigd heeft. Een grote kleuter van bijna 72 jaar. Nu ik zelf niet in orde ben kost het me veel moeite om elk dingetje na te lopen en bezorgd Jan mij alleen maar problemen- Die hij uiteraard niet zelf oplossen kan. Maar eigenwijs blijft hij-
Eten gemaakt en gelijk voor 2 dagen dan ben ik morgen klaar als ik de deur uit moet.
Het is donker somber en koud en het hoost van de regen nadat het vanaf gisteren gesneeuwd had. Het wordt nu langzaam aan weer groen.
Een lekker muziekje op de achtergrond een knuffelcd al een oude, ik moet steeds aan Kirsten denken. Muziek van Gloria Estefan waar ze dol op was en ook eens geplaybackt heeft. Zie haar zo voor me met hoed en die speciale broek die ik ergens van geknipt had. Dan ook nog Natalie Imbruglia vooral het nummer Torn wat ik Kirsten erg mooi vond zingen dat was wel weer een stuk later. Grappig hoe muziek je terug brengt in de tijd en je beelden maar ook geuren oproept vanuit je geheugen.
Zo dadelijk ons rondje met of zonder regen maken.
Dat rondje gemaakt in de zeikregen. Op de heenweg bleek bij ons op de hoek een rouwstoet te beginnen want er stond een baar waar de kist op moest. Dus we dachten dan maken we en andersom rondje en mijden we de stoet op de terugweg. Overal in het dorp liepen mensen die er heen gingen . We hebben de stoet inderdaad omzeilt maar hadden daardoor tegenwind en de regen vol in ons gezicht en dat was koud. Mijn regenjas hield het wel maar onze broeken waren doorweekt en we waren blij toen we thuiskwamen. Het stond werkelijk rijendik de autos voor de garages van Maier . Mensen moeten tenslotte ergens hun auto kwijt. Later zei Jannick dat het iemand van een stukje verder is en dat hij denkt dat het een gehandicapte jongeman is die gestorven is dus nog een vrij jong iemand. Dan is het een vreselijk mistroostige dag voor zoiets. Het is altijd erg maar het lijkt dan vele malen erger.
Nu wachten op Sabrina want die komt weer omdat Ingrid met Theresa met iemand meerijdt naar Schladming voor de karatelessen.
Jannick gaat met vrienden naar de bios in Sankt Johann maar eerst eten.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.