Soms zit het tegen

Oostenrijk, Gröbming

Dienstag 19.April
Weer nat en troebel. Het werk wacht op ons dus dan is dit weer zo slecht nog niet.
Een redelijke nacht gehad, niet goed en niet slecht dat is al heel wat.
Bij het naar buiten laten van de katten hoorde ik de koekoek dit jaar weer voor het eerst.
Soms sta je met je mond vol tanden en dat moment hadden Jan en ik vanmorgen. Jan was verder gegaan met het verwijderen en het uitgraven van het bad toen bleek dat er naast het bad een deel was volgestort met beton/gips. Dus Jan is al de hele morgen aan het beitelen en heeft de zuil er nu tussen uit. Het moest wel eerst weg want het bad zit ook door al de lijm en het volschuimen en andere troep tot aan de buitenmuur vast. Hoe krijg je het los van de wand door van opzij met een zaag of zo door de piepschuimlaag los te zagen. We denken dat ze eerst het bad gemaakt hebben en daarna het huis erom heen gebouwd hebben. Was vanmorgen wel even wanhopig maar nu gaat het wel weer. Jan heeft toch die zuil maar mooi weg gekregen. Al met al kost het veel tijd en het schiet allemaal niet op.
Theresa zit ondertussen bij ons op de bank een Disney filmpje aan het kijken uit het jaar 0. Dat vindt zij de leukste.
Zo als ze kwam was ze ook weer verdwenen en even later kwam ze terug in een oranje zomer outfit korte broek en t-shirt. Ingrid wordt er momenteel gestoord van want ze trekt 7x per dag wat anders aan en haalt de kasten en laden leeg.Afgezien dat het geen weer is voor een kort broekje met t-shirt.
Aangezien ze was weg gegaan en ik de video had uitgezet en niet genegen was om het weer aan te zetten verdween ze opnieuw waarschijnlijk om nu haar moeder te gaan pesten. Jan weer naar zijn werk , ik maar even gestofzuigd al is dat een druppel op de gloeiende plaat met overal het werkstof op. De kachel gelijk even leeg gehaald en weer gevuld. Meestal is het eind van de middag wat fris maar nu gaat ineens de zon schijnen.
Jan rijdt gelijk even langs het afval depot in Aich om te vragen hoe het geregeld is met puin brengen en wat het eventueel kost. Vooral omdat we nu veel meer puin hebben dan we hadden aangenomen te zullen hebben.
Jan maakte zich gisteren druk om de Duschrinnen die we nog niet hebben en ik hem gezegd man maak je niet druk , die gaan we zaterdag wel halen in Leoben, ik denk niet dat je die voorlopig nodig hebt. Dat bleek een waarheid als een koe want het bad zit er nog steeds in. Als die eruit is moeten de wanden betegeld worden en dat moet ook drogen er moet nog daarna geverfd worden met eerst gronden dus tijd genoeg. Het probleem was met dat ding dat ze bij de Obi niet de juiste hebben en ze kunnen er een bestellen maar ongeveer 300% duurder dan we bij Hornbach kunnen kopen. Ook de Baumax had ze maar ja die is weg en ergens anders in de buurt dus niet. En dan moesten we ook nog een extra voor het afdichtrooster betalen en bij Hornbach zit die erbij. Nu heb ik wat uitgezocht en we moeten ze nog bekijken maar dat is op en om de 149 euro. Dus wel de moeite om een stukje te rijden. En ach we hebben toch niks beters te doen.
Tja dan mag de zon nu schijnen maar je waait weg.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.