pasfotos

Oostenrijk, Gröbming

pasfotos


19.Februar
Nog steeds super zonnig en warm weer hoewel het in de nacht toch -9 en vanmorgen nog steeds -6 was. Maar als de zon langer staat wordt het heel snel toch plus 12 en straks zelfs warmer.
Gaven ze eerst vanaf volgende week regen op nu is het al sneeuw vanaf 300 m geworden dus er komt nog meer bij. Voor de skierers en langlaufers is het nu al zo lang prachtig weer , voor degene die volgende week komen zal het een stuk minder zijn.
De winter is dus nog niet voorbij.
Gisteravond belde Jannick om te zeggen dat hij in Denemarken is aangekomen. Dat vond ik snel want ik dacht dat de aanhanger helemaal mee ging naar Denemarken maar die heeft hij in Essen achter gelaten dus kon hij vanaf daar gewoon lekker door rijden.
Vanmorgen kwam Ingrid vragen of Theresa eventueel bij ons mocht blijven want ze moest naar Schladming voor de verzekering die op het huis zat toen ze het huis kochten. Die willen ze niet en Jannick had die opgezegd. Werd het door de verzekering niet geaccepteerd omdat Ingrid niet had ondertekend. Ik vind het belachelijk dat als je een huis koopt dat je de verzekering dan ook overneemd en dat je dan zelfs nog problemen krijgt om er af te komen. Maar andersom schijnt het wel te komen want ik weet van iemand dat die een huis kocht en de verzekering wel wilde overnemen (rode of oranje zone dan krijg je bepaalde dingen niet meer verzekerd) dat ze de verzekering wel kregen over genomen maar dan wel zonder dat deel wat eerst wel verzekerd was. Volgens Jannick mag dat dan ook niet en hadden ze kunnen protesteren.
Ik vind het ronduit koppelverkoop en ik dacht dat dat dus niet mocht volgens de Europese normen. Zou ik me eens in moeten verdiepen.
Dus ze is net naar hun verzekeringsman gegaan en heeft daar getekend en die gaat er nu iets aan doen. Want je kan pas kundigen als je in het grondboek staat ingeschreven en dan heb je 14 dagen tijd en je voelt hem al de verzekering reageert als je aan de 2 weken zit.
Theresa was toch meegegaan maar is nu toch even hier want Ingrid moest nog iets doen hier in Gröbming.
Ondertussen heeft Jan gestofzuigd en ik de afvallade en de groente lade leeg gemaakt en de kachel gedaan zodat Jan dan gelijk die dingen mee nemen kon. Ziet er weer gelikt uit. Nu is hij aan het Microwelle kastje bezig , het omhulsel van de kast hangt wel en ook de Microwelle staat erin maar er moesten nog plankjes in. Straks even kijken of het lukt om samen de grote vriezer naar beneden te krijgen. Hij is helemaal leeg en Jan kijkt of hij de deur eruit kan halen maar het blijft een zwaar ding maar ik heb dan wel meer houvast. Dan kan die gelijk naar de Deponie in Aich. Zo even vragen of we voor Ingrid ook nog wat mee kunnen nemen.
Het eten staat voorbereid in de keuken, vandaag maar Sauerkraut op Ungarische Art met Paprika , gekookte aardappeltjes en de rest van onze varkensrollade. Zou zeggen het is weer vorstelijk. Moet toch elke keer weer wat verzinnen. Als Theresa zo is opgehaald zal het wel etenstijd zijn.
Nog steeds het probleem dat ik het lege stuk hierna niet weg krijg dus om fotos te kijken naar beneden scrollen
Ingrid was naar de BH om een nieuw pasport voor Theresa aan te vragen. Toen ze terug kwam had ze een pasfoto van Theresa voor mij. Ze was hier in Gröbming bij foto Tom geweest en ze moest eigenlijk 8 pasfotos nemen en ze zei dat is wel erg veel als je er maar 2 nodig hebt. Toen mocht ze er 4 en had ze een foto van hen beide erbij gedaan en als extraatje ook nog een foto van Theresa. Dat is toch vriendelijk en een stukje service. Ze heeft ook dat rare ding onder het oog van Theresa weg geretoucheerd. Ik heb alle fotos even ingescand (mijn printer deed het zo maar weer) .
Kreeg ik ook van Angela nog fotos van Jula geappt dus weer helemaal blij. Ik ga nu weer een foto van Jula en de foto van Theresa vergroten en afdruken dan kunnen ze in de galerij weer vernieuwd worden. Altijd leuk als je steeds een up to date foto hebt hangen.

Jan wilde de vriezer niet met mij naar beneden brengen en wil op Jannick wachten. Ik baal daar van want dat ding wil ik gewoon weg hebben van het balkon voordat het weer slecht weer gaat worden.

Ingrid kwam met Theresa voorbij omdat ze iets op de pc wilde doen. Nou dat is pas een digibeet, heeft ze al lang niet naar haar email account omgekeken en nu is er iets belangrijks op gekomen. Weet ze haar code niet meer en ze kan doordat ze een email en een telefoonnummer heeft opgegeven ter controle die ze nu niet meer heeft en ook niet meer gebruiken kan dus niet meer erin komen. Dus ik heb haar gezegd dat ze de veiligheid controle altijd moet veranderen als ze een ander nummer of een account zich veranderd dat ze het mee moet veranderen . Ik weet ook niet zo snel hoe ze er nu nog in kan komen. Jannick moet maar een nieuw account aanmaken en dan ook de instellingen doen zodat ze in ieder geval weer een mailadres heeft.

We hebben met zijn allen met Jannick geskypd , zowaar lukte het deze keer met het internet.
Het is daar bar en boos slecht weer en erg koud met super veel wind en geen sneeuw.
De dagen aftellen dat hij weer terug komt , moet hij weer met een omweg want dan moet hij de aanhanger weer ophalen in Essen. Ze geven voor volgende week ook slecht weer op voor Duitsland en Oostenrijk met heel veel sneeuwval en laag dus hij zei al gaat het niet lukken in een keer dan overnacht hij nog een keer en komt hij pas Woensdag thuis. Veiligheid voor alles denk ik dan maar.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.