Alweer een begrafenis

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Maandag 16 november
De week is niet alleen heftig begonnen maar blijft ook hectisch en druk.
Gisteravond heeft Jannick me nog naar het ziekenhuis gebracht omdat ik heel veel pijn had. Ook had ik vrijdag al tegen de fysio gezegd dat het niet lekker voelde en ze zei dat ik te veel gedaan had. Maar vrijdagavond voelde ik iets knappen en ik lag gewoon in bed en had de hele dag niet zo veel gedaan. Maar de pijn werd steeds erger en gisteravond als je maar mijn arm aanraakte kon ik wel schreeuwen. De arts die het nagezien heeft dacht aan iets wat los is geraakt in de bovenarm wat mijn pijn geeft maar ik moest vanmorgen naar mijn eigen arts.
Dus Jannick weer met me mee gegaan en inderdaad omdat de triceps en biceps zijn doorgesneden kan er soms later nog iets losraken en daarmee is een zenuw bloot gelegd die me nu heel veel pijn veroorzaakt. Kan 3 a 4 weken duren. Mijn schouder zelf veroorzaakt helemaal geen problemen. Dan met Jannick gelijk wat boodschappen gedaan. Thuis gekomen kwam de pakketpost met een enorme doos met Jannicks sportkleding van KV+.
Jannick die dus toevallig thuis was helemaal blij en die begon gelijk met uit pakken. Maar omdat er geen paklijst bij zat hebben we samen alles uitgezocht en op papier gezet zodat we Peter van Batooh Sports konden berichten wat was aangekomen.
Er zaten ook spullen voor Haje bij dus het was even zoeken en sorteren. Carolien kwam gelijk al spullen halen maar omdat ze zei 2 pakken en stokken en wij ook niet wisten dat er ook nog een vest bij zat voor Haje was die blijven liggen. Jan was nog even langs Helmut Atzlinger voorbij gegaan want Jan had een shirt laten liggen gisteren.
Net toen Jan Jannick naar het trainingscentrum had gebracht kwam onze buurman Wolfgang en we zagen al geen goed bericht. Onze buurman Fritz Hutegger is gestorven, ook al verwachten we het al heel lang want hij had Krebs en had de ene chemo na de andere , maar bleef op de been. Dus nu kwam het toch nog heel onverwacht. Het is onze kromme buurman.
Hij is gisteren gestorven en morgen is al de dienst.
Jan moest nog de sleutels van Irdning in Gröbming afgeven en ik ben mee gegaan. Ik ben daar even naar het winkelcentrum gegaan want de NKD heeft daar een winkel geopend. Een mooie omslagdoek in zwart gekocht want die komt nu weer van pas. Dan op de terug weg een ander shirt terug gebracht naar Helmut want Jan wist niet welke maat en had er 2 meegekregen . Helmut was met zijn kleinzoon in de tuin en het tuinhuis bezig en je herkende hem nauwelijks, een oude muts op zijn hoofd een paar rubber laarzen aan en oude kleding. We kennen hem alleen in 3 delig Steirisch kostuum . Daarna het vest gelijk bij Haje afgegeven. Nog snel een kopje thee en weer naar huis want we hadden ook nog condoleance. Dus omgekleed en naar de kleine kapel waar Fritz is opgebaard. Kennis gemaakt met zijn dochters en kleinzoon en 2 broers van hem. Hanni is erg moedig en was blij ons te zien, we kregen een paar dikke knuffels van haar en ze vroeg of we morgen ook komen. Dat was uiteraard onze bedoeling.
Dan op de pastorie van de Evangelische Kirche was er uitgebreide koffietafel, dus we werden weer volgestopt met koek en krapfen. Onze Engelse buren waren ook gekomen en nog wat mensen uit ons buurtschap . Marie onze andere buurvrouw is met ons meegereden naar huis terug.
We hadden gelijk gevraagd naar de kat van onze Engelse buren, je kon niet voorbij lopen of je moest even aaien. Het was een reusachtige kat zoals ze zelf zeggen meer een tijger en geloof het of niet 9kg. Maar hij bleek gestorven te zijn. Was 13 jaar geworden. Het gaat hier in deze hoek niet goed. We hadden hem al gemist.
Morgen hebben we dan de dienst in de Evangelische Kirche en omdat Fritz gecremeerd wordt is er verder hier dan geen begrafenis. Wel zijn we uitgenodigd om aan de maaltijd deel te nemen. Dus ook morgen weer een drukke dag.
Jan heeft de Royers ook even gebeld want Fritz was ook een goede vriend van de ouders.
Jan heeft om 19 uur Jannick van school gehaald want die had nog een naprüfung. Heel belangrijk en hij denkt het wel gehaald te hebben. Hij heeft niet gelijk gehoord hoe hij het gedaan heeft. Het is nu weer cijfers verzamelen voor de kerst. Zijn laatste rapport voor het eindexamen. Hij werkt echt heel hard en school staat nu helemaal bovenaan.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.