Koud in de nacht veel zon overdag

Oostenrijk, Gröbming

She said yes! 5 x romantische huwelijksaanzoeken in Gouda

Op Valentijnsdag mogen we even ongegeneerd wegzwijmelen bij de meest romantische verhalen en wat is er nou romantischer dan een huwelijksaanzoek? Wij vroegen aan jullie hoe jullie in Gouda ten huwelijk zijn gevraagd en de volgende vijf verhalen zijn zó ontzettend romantisch! Mocht je jouw lief nog ten huwelijk willen vragen, dan heb je hier in ieder geval genoeg inspiratie. 

„Hij wilde zeker zijn dat ik terug kwam denk ik“
  Nicolette“ Ik had in 1999 al enige jaren een LAT relatie en ook al een zoon in deze relatie. Dan ging ik op reis naar Marokko omdat mijn buren daar een huis hebben en een van hun dochters ging trouwen. De dag voor ik afreisde met mijn zoon vroeg mijn vriend ( ten huwelijk op de Rietzoom in Gouda.(hij wilde op zeker gaan dat ik terug kwam denk ik)  Een 7 maanden later gingen we samenwonen en nog eens 2 maanden later trouwden wij.

Helaas niet in Gouda maar In Rotterdam en dat omdat in Gouda ambtenaren waren die geen homostellen wilden trouwen. Dus wilden wij daar ook niet trouwen. Het was voor ons beide ons tweede huwelijk en daarna waren we een grote familie met 7 kinderen ondertussen wonen wij met de jongste zoon en zijn gezin al 12 jaar in Oostenrijk maar we hebben nog 2 kinderen in Gouda wonen.

Dit kon je gisteren vinden op het linkje , er was gevraagd naar huwelijksaanzoeken in Gouda en er stonden er 5 op waaronder die van ons. Best leuk op Valentijn.


Vanmorgen was ik om 6 uur wakker dus snel kijken of er wat bij het skien gebeurd is op de OS. Nee dus heb ik niets gemist. Wel nog even zitten kijken tot Sabrina kwam die het wel naar haar zin had tot ze een aanval kreeg.
Even koffie drinken met Ingrid en dan zelf aan de dag beginnen. Eten hoefde ik niet te maken had ik gisteravond al gedaan. Een grote pan Kürbissuppe waar behalve de Kürbis ook zoete aardappel , wortel en ui in zit.
Dus het vervelendste klusje die ik ken de administratie doen.
Ik was net begonnen toen Ingrid kwam vragen of ik Theresa wilde gaan halen want Sabrina heeft maar aanvallen. Dus Jan gevraagd of hij mee ging. Het was rond het vriespunt in de zon dus goed te doen (het was vanmorgen min 9)
Theresa helemaal blij dat wij kwamen en dan samen naar huis en wij ook eten. Gelukkig was het al klaar.

Ook maar eens met de belastingdienst bellen hoe het nou eigenlijk in elkaar zit met de afbetaalregeling die ik op 2015 en 2016 aanslagen heb. Ergens klopt er iets niet als ik 3x 20 Euro betaal op beide en je krijgt een overzicht met betaald 50 Euro en dat ook op beide dan zakt mijn broek af. Ondertussen wil ik graag weten wat ik nou echt moet betalen of niet en wat er betaald is want ze verwerken langzaam en de post tja wat moet ik daar nou van zeggen.
Krijg een aardige jongeman die mij niet begrijpt , ik dacht simpel ik betaal op een aanslag 3x 20 Euro en er is betaald 50 Euro ok hij ziet het. Ondertussen dus al 5x 20 Euro op allebei betaald en tussen door ook een aanmaning gekregen dat ik niet betaal. Moeilijk hoor. Maar goed ik ben er uit en hij ook. Ik moest niet alleen 2 aanslagen achteraf betalen maar ik had ook nog ergens een te goed van 59 Euro. Daar mee hebben ze de minste mee afbetaald en de rest wat ik stort op de andere afgeboekt maar aangzien mijn betalingen vlotter zijn dan hun afboekingen klopt er niets van de overzichten op het moment dat ik ze krijg en even een berichtje dat ze extra geld wat ik te goed had ook maar gebruikt hebben dat kon er niet van af. Zegt hij ook nog maar het is toch fijn dat er al eentje helemaal betaald is? Ja maar dat had ik ook graag geweten dan had ik gestopt met betalen nu heb ik de termijnen in mijn internet bankieren er in gezet en betaal ik dus gewoon de termijnen die ik heb. Gelijk gevraagd waarom ik nu weer zorgtoeslag krijg als ik steeds moet terug betalen , ik heb vorig jaar ook al geprobeerd het stop te zetten en krijg het nu ook weer en kan het niet stoppen. Zegt hij dan was uw inkomen veranderd nou nee we krijgen al 5 jaar lang dezelfde bedragen , dus hij weer kijken en ja hoor we hadden net te veel verdiend en ze hadden ons inkomen ondanks dat het vast staat iets te laag ingezet. Maar nadat we vorig jaar 2015 en 2016 terug moesten betalen hebben ze het aangepast en zouden we het over 2017 en 2018 niet hoeven terug betalen. Dus wat moet ik dan ondanks alles nog betalen ? Want ook dat bedrag klopt dus niet nou 1 aanslag vrij betaald en 1 aanslag 75 Euro. Hehe weer een hele poos later ik ben eruit. En het vooruitzicht 2017 en 2018 niets. Vooruit dan maar. De belastingdienst makkelijker kunnen ze het niet maken .
Dan weer de 3 maandelijkse aanvraag voor de Krankenkasse voor onze priknaalden en strips in orde gemaakt. Gelijk voor Jan andere naalden gevraagd en een andere pen van mij voor hem want die stomme prikapparaatjes die we hadden gekregen die prikken niet bij Jan en ook neit bij mij zelfs niet op de diepste prikstand. Ik had ook de diabetiker verpleegkundige van Schladming gebeld en gevraagd voor andere pen en naalden want die een die ik aan Jan gegeven heb daar kan ik geen naalden op het formulier voor bestellen. Maar volgens haar kan ik die pen gewoon gebruiken en de prikkers eronder schrijven op het formulier nu legt zij voor Jan een zak prikkers bij de receptie van het ziekenhuis . Dus Jannick gevraagd of hij uit zijn werk kan ophalen en dat doet hij , weer een vraagstuk opgelost.
Ondertussen is het 15 uur en ben het even zat. Jan is aan zijn tweede doos die ik neergezet had begonnen en er staan er nog een aantal beneden. Het is minimaal wat hij weg doet dus het probleem van waar laat ik het komt nog. Ik heb hem gezegd meer ruimte is er niet dus je moet toch echt dingen weg doen. Dat er al iets weg is , is al bijzonder want dat waren ook dingen die al jaren in de dozen zitten. Ik heb mijn boeken bestand al jaren geleden uitgemest, veel zaak boeken waar we niks meer mee doen dus als ik iemand bij kon maken mocht die het hebben en anders weg ermee. Nederlandse boeken kan ik hier beperkt kwijt omdat we een pagina hebben waar je ze op kan zetten voor de andere Nederlanders in Oostenrijk en Duitse boeken kunnen naar de Caritas. Afgezien ik wil dat hij zelf zijn zaken door gaat en niet dat ik met een berg dozen zit waar ik niets mee kan en wil. Andersom geldt dat uiteraard ook.





Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.