ZZZZZZZZZZZZZZZZONDAG

Oostenrijk, Gröbming

De wekker liep af en ik sprong omhoog en met mij nog hoger Felicia die zich lekker bij mij genesteld had. Ik wilde nog even 10 minuten snoozen dus kwam ze toch nog even bij me liggen en aan de andere kant kwam Fiep ook nog even.
Dan toch maar douchen en dan kwam Jannick met Sabrina een bakkie doen. Dominik kwam even later gevolgd door Theresa. De laatste is niet erg gezellig omdat ze nog steeds last van haar kies heeft. Dominik begon gelijk met bedreigen van Theresa want hij had een nieuwe auto bij zich en ik hen gezegd dat ik daar niet gediend van ben en hij zijn auto dan maar in zijn tas bij de kapstok moet laten. Ik was croissantjes aan het bakken want Jan en ik hadden nog niet ontbeten hadden Theresa en Dominik geluk want er waren nog croissantjes over. Ondertussen staat de tv op de concerten aan want ze zenden de hele dag stukken van oude concerten uit. Al genoten van Norbert Schneider, Ambros met Danzer en Fendrich Austria 3 Konzert en nog zo wat voorbij kwam. Gisteravond nog Donaiinselfest aangehad maar bij Lisa Standsfield vielen mijn luiken dicht daarvoor genoten van Gert Steinbäcker , mijn portie muziek weer voor een poosje. Vanavond staat er ook nog wel iets op het programma. Volgens Jannick is Pizzera & Jaus erg goed . Ik ken ze niet maar ze komen als laatste dus of ik het ga halen. Ja ik ben qua muziek best een vlotte Oma al mag bij mij ook veel andere soorten muziek ook. Theresa was boos ze wilde een dvd kijken maar Oma is vandaag hard en zegt nee want ik wil graag luisteren naar de muziek. Nu zit ze in de slaapkamer met Kika aan. Dominik in de keuken met de Tip Toi. Eten is vandaag Fingerfood, stukjes komkommer, kersen, kaassoufle, stukjes kaas , crackers en wat ik al zo nog kan vinden,
Af en toe is het gemak tot dienst van de mens.
De familie van beneden kwamen allemaal koffie drinken en het drama was intussen weer hoog opgelopen met de kiespijn van Theresa, We hebben geen idee of het doorkomen van al die tanden en kiezen het punt is of toch het gevulde melkkiesje. Dus Ingrid wil morgen met haar naar Schultes gaan.
Ik haar gevraagd of ze Chamomilla Globuli had en ja die had ze , ik haar gezegd die moet je aan Theresa geven . Ze was verwonderd want ze gebruiken het hier voor buikpjn dus ik haar gezegd dat het ook bij kinderen met doorkomen van tanden en kiezen helpt. Dan even snel met Jannick geld gaan halen en ondertussen wordt het buiten behaaglijker omdat de zon doorkomt vanmorgen 14 graden was het kil en koud.
De tafel staat ondertussen vol en geniet hapjes met de muziek van Russkaja. Hiervoor was het Minisex dat vond ik niks misschien moet ik wachten op de maxisex.
Het gaat Theresa schijnbaar beter want die is buiten nu trampoline aan het springen en ik ben bang dat de vreugde van de zon van korte duur was . Het trekt alweer helemaal dicht. Maar wel lekker de deur open nu dat is wel fijn na de gefrituurde hapjes.
We hebben volgende week zaterdag avond afgesproken met andere Nederlanders maar langzaam bekruipt me het gevoel of het goed gaat komen. Doordat de top van de regering en vele Europese kopstukken as zaterdag naar Schladming komen voor de EU overgave (hoe verzinnen ze het in zo´n gat te houden) De veiligheids maatregelen zijn enorm kan je nu al merken. Er komen blokkades en de Cobra is er al , het luchtruim gaat dicht je moet rekening houden met fouilleren als je bv de Planai op wil, het bikepark is gesloten evenals andere dingen. Leuk voor al die toeristen denk je in een rustig gat vakantie te houden is het het brandpunt van Europa as zaterdag. Er schijnt een concert gehouden te worden maar niemand weet iets, Jannick die altijd alles weet weet ook niets die kan nu niet mee borrelen want hij moet werken en heeft ook terzijde nog RK verantwoordelijkheden. Er zijn al allerlei vrachtwagen bedrijven gecharterd om als het dicht moet alles af te sluiten met zware vrachtwagens zodat niets meer in of uit kan. Jannick is een van de chauffeurs van een vrachtwagen afgezien hij na afloop met de veegwagen moet rijden. Pas zaterdag om 16 uur krijgen de hulpdiensten iets te horen en is er bespreking samen met de Cobra.
In de middag konden Theresa en Dominik nog wat buiten spelen en ik nog even met Jannick gezeten die ook al de hele dag aan het luisteren was. Er was op dat moment Russkaja en zelfs Jan vindt het lekkere muziek. Er kwam ook nog Opus die vooral teren op een paar nummers van heel lang geleden . Maar dan kwam STS ik vind ze geweldig maar ik had me nooit zo in verdiept waar het voor staat die letters. Mijn muziek gevoel blijft bij de gelijke want een S staat voor Steinbäcker waar ik al eerder van genoten had. De andere zijn Timischl en Schiffkowitz.
Helaas kwam er weer een bui aan en werd het donker met heel veel koude wind dus kwamen te weer binnen maar toen ging de bel en was Trixi er al. Dus Dominik om 4 uur al weg er was niks loos boven in het Mchaelerberghaus , het is ook veel te koud en boven helemaal. Sneeuw en net boven het vriespunt.
Volgende week komt hij niet want dan trouwt de zus van Trixi en zijn ze naar Hongarije.

Dan kwam het nummer Grossvater en daar schiet ik van vol want het is een mooi en emotioneel lied. Ik zet de tekst hieronder geen idee of jullie het lezen kunnen want het is dialect en geen Duits.
Bei jedn Wickl mit der Mutter war mei erster Weg von daham zu dir
und du hast gsagt: Sie is allan, des musst versteh,
ois vergeht, kumm, trink' a Bier.
Dann hast du gmant des ganze Lebn
besteht aus Nehmen und viel mehr Gebn
Worauf i aus deim Kastn in da Nacht de paar tausend Schilling g'fladert hab
Zum Verputzn in da Discothek,
A paar Tag drauf hast mi danach g'fragt.
I habs bestritten, hysterisch plärrt,
Dei Blick war traurig, dann hab i great.
du hast nur gsagt: "Kumm, lass mas bleibn,
Geld kann gar nie so wichtig sein!"

Wann du vom Krieg erzählt hast,
wie du an Russn Aug in Aug gegnübergstandn bist,
Ihr habts eich gegenseitig an Tschick anboten,
Die Hand am Abzug hat zittert vor lauter Schiss.
Oda dei Frau, die den ganzn Tag
dir die Ohren vollgsungen hat.
Du hast nur gsagt: "I hab sie gern,
I muas ned alles, was sie sagt, immer hörn"

Großvater, kannst du ned abakumman auf an schnellen Kaffee?
Großvater, i möcht' dir so viel sagn, was i erst jetzt versteh!
Großvater, du warst mei erster Freind, und des vergiss i nie!
Großvater!

Du warst ka Übermensch, hast a nie so tan, a deshalb war da irgendwie a Kraft.
Und durch dei Art, wie du dei Lebn glebt hast, hab i a Ahnung griagt, wie mas vielleicht schafft.
Dei Grundsatz war: Z'erst überlegn, a Meinung ham, dahinterstehn
Niemals Gewalt, alles beredn, aba a ka Angst vor irgendwem

Großvater, kannst du ned abakumman auf an schnellen Kaffee?
Großvater, i möcht' dir so viel sagn, was i erst jetzt versteh!
Großvater, du warst mei erster Freind, und des vergiss i nie!
Großvater!
Großvater, kannst du ned abakumman auf an schnellen Kaffee?
Großvater, i möcht' dir so viel sagn, was i erst jetzt versteh!
Großvater, du warst mei erster Freind, und des vergiss i nie!
Großvater!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat bij ons altijd geholpen heeft bij kiespijn en doorkomen van de kiezen en tanden, is Chamodent , al weet ik niet of ze dat ook bij jullie verkopen, je hebt het in tablet vorm en in druppeltjes, de tabletjes moet je er dan tussen 2 theelepeltjes fijnmaken en kan dan door het eten of drinken en kinderen mogen er dan 4 x daags 1 tabletje hebben. zie de volgende pagina, https://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h80021.pdf

Christina 2018-06-25 03:15:36

Mooie tekst, dat lied !

Haje 2018-06-25 08:30:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.