Voorbereidingen voor een drukke week

Oostenrijk, Gröbming

Sonntag 5.November
Vanmorgen was ik al op toen Ingrid kwam en die was zelfs verbaasd. Ik had mijn bed al afgehaald en verschoond en de was stond aan, ontbeten en aangekleed.
Koffiedrinken en daarna aan het eten begonnen, vandaag verse rode kool met aalbessen, appelmoes, gekookte aardappeltjes en gebakken bloedworst .Theresa was bij ons gebleven en zat in de slaapkamer tv te kijken en die kwam te voorschijn Oa wat ruikt er zo lekker? Dus haar gezegd dat ze mocht blijven eten maar ze moest het wel even gaan vragen. Van Papa mocht het dus zat ze bij ons aan tafel en vroeg wat is dat? En ik dat is gebakken bloedworst ook wel Blunznwurst , haar wel gezegd dat het ingewreven was voor het bakken met mosterd /Senf. En zij zei hmmm lekker bloedvlees. Tuthola. Maar wij gewoon lekker Hollands gegeten.
Daarna nog even het vlees in porties gedaan en gevacumeerd en hop in de vriezer. Dan omgekleed en aan Jan gevraagd of hij alles wilde buiten zetten dan kon ik het bord een 2e keer gaan schilderen. Nog geen idee of het nog een 3e keer moet, ziet er naar me gevoel wel redelijk uit. Jan ging tanken want we moeten morgen voor dag en dauw eruit als we om 7 uur op het Lab moeten zijn in Schladming.
Jannick en Ingrid waren tussendoor langs geweest want Jannick heeft een nieuwe hobby met een Drevel op hout aan het leren etters maken want hij wil naamborden gaan maken. Dus kwam hij op mijn pc letters uitzoeken en dan mocht ik het printen. Later kwamen ze weer voorbij , Ingrid ging met haar auto en Jannick met zijn auto naar Liezen want die van Jannick moest morgen in de garage voor van alles. Dan komen ze samen terug. Dan moet zij morgenvroeg Jannick naar Schladming brengen want hij moet om 6 uur beginnen. Dan moet ze wel heel erg op tijd terug zijn en dat heb ik hun ook gezegd want wij moeten echt uiterlijk om half 7 de deur uit. Ik roep al weken dat we komende week 4 dagen in het ziekenhuis moeten zijn voor de Diabetikerkurse en dat we dus vroeg weg zijn maar Jannick hoorde pas vrijdag dat hij maandag om 6 uur moet beginnen. Was het later kon hij met ons mee rijden . Wij zouden niet weten wat we in de tussenliggende tijd moeten doen als we vroeger weg gaan en dan nog nuchter moeten blijven ook. Ik krijg echt grote problemen als ik te laat kom want die Miep die de cursus geeft heeft een bloedhekel aan mij en ik heb haar nooit wat gedaan. Misschien voelt ze aan dat ik haar een onnozel dom figuur vind die mij iets wil aanpraten wat ik niet wil en waar ik niet achter sta en ik veel dingen beter weet omdat ik bij de nieuwste stand van zaken ben en zij nog 20 jaar achter loopt. Afgezien Ingrid mag ze ook niet wat ook wederzijds is en die is mijn schoondochter en heeft jarenlang met haar moeten werken. Het is dat mijn huisarts heeft ingegrepen anders had ik nog steeds geen plaats op de cursus gekregen terwijl we daar wel van afhankelijk zijn. Dat is dus typisch Oostenrijks dat zulke dingen kunnen. Het heeft ons de afgelopen maanden gemiddeld 150 Euro gekost omdat we de cursus moesten doen voor we geld terug krijgen en dat niet met terugwerkende kracht. We zijn prima verzorg met onze huisarts en onze internist en hebben haar verder dus ook niet nodig behalve de verplichte cursus.
De huisarts en internist willen niet dat Jan verder afvalt dus ze hebben al de medicijnen verminderd en als zijn suiker in zijn bloed stijgt krijgt hij andere , hij mag dus gewoon van alles eten en ja daardoor stijgt het. Dus ik voel de bij al hangen. Dan mag je het cursusgeld ook nog zelf betalen en dan minstens een volle tank benzine verrijden wat uit eigen zak komt.

Er is vanavond een filmpresentatie van een Universum natuurfilm die in de omgeving is gemaakt. Het is een eerste presentatie en we wilden er eigenlijk heen gaan. Het is in Pruggern maar omdat we al 4 dagen van huis moeten wat zeer belastend voor ons beide is en je ook niet de dagelijkse dingen kan doen gaan we maar op tijd in bed .

Jannick had gisteren een brandweeroefening in een huis wat afgebroken word aan het Kurpark. Helaas mochten ze het niet affikken (zijn woorden) En op de fotos zien ze er altijd allemaal hetzelfde uit dus knap als je Jannick ergens op herkend.

Alvast een hotel voor 1 nacht geboekt in Zoetermeer . Zodat we na het feest van Fermalia en Mike met een taxi erheen kunnen en Jan ook wat kan drinken. Dat is alvast de eerste stap van onze vakantie.

Christina , Randy en Björn waren niet hier het was een foto van hen in Nederland. En Knabbernossi is een merknaam van dunne gedroogde worst in verschillende smaken. Wij en de rest van het Ennstal ook halen daar zakken vol met de stukjes die overblijven . Als ik het goed begrepen heb worden die worsten opgehangen en zitten boven en onder vast. De worsten worden er afgesneden en de stukjes die dan over blijven eten wij. Ook kunnen wij aan de fabriek de worsten kopen of de bijgepakte zakjes met tomatenketchup. Verder is het elke keer anders wat ze aan producten in hun winkel hebben . We zitten nu allemaal te wachten nu de wildmaand is dat de kant en klare pakjes met allerlei wild in de winkel komt dan moet je snel zijn want dat is ook heel snel uitverkocht. Als je daar voor de pakjes 3 Euro betaald en je weet dat het bij de diepvries man 16 Euro kost. Het echt heel erg goed van smaak is en er dus veel pensions ook daar inkopen dan is het snel verkocht. Het is ook de enige plek waar we vaak tegen echt Nederlandse dingen aanlopen bv Mona toetjes, Coop toetjes , Optimel, Douwe Egberts ijskoffie maar ook dat melkvlees kan even
niet op de naam komen . Iets met Valys of zo.

Ik ben al dagen gewoon boos op al die vrouwen die ineens allemaal aangeraakt zijn en verkracht, Het liefst zo lang mogelijk geleden zodat niemand meer weet wat er gebeurd is en ze vergeten er bij te vermelden dat ze op de feesten waar het gebeurde ook zelf flink gedronken hadden. (nu Peter Pilz in Oostenrijk) Nadat er een zich in de openbaarheid begaf zijn er nu ineens 40 aangiften. Hij was nog niet beedigd als minister en is om de partij niet in opspraak te brengen afgetreden. Zelf zegt hij dat hij gedronken had en zich niets ervan kan herinneren. Hij zou aan ze gezeten hebben.Ze proberen vooral zelf veel aandacht te krijgen terwijl ze mannen de vernieling in helpen. Dit zijn niet de ernstige gevallen van verkrachting waarbij de slachtoffers amper naar buiten durven komen , in de ziekenhuizen komen enz. Nee ik heb het over al die media geile vrouwen die zich naar boven hebben gewipt en nu terug trappen. Ik had het pas nog met een vriendin erover dat dit een idiote hype gaat worden en alle mannen daar slachtoffer van kunnen worden.
Nu lees ik bij Malcolm dat hij gisteravond in het Paard uit ging en daar een bedronken vrouw was die iets van hem wilde . Ook al bleef hij haar zeggen dat hij homo is en geen interesse had. Heeft ze hem eruit laten gooien op grond van dat hij haar wilde verkrachten. Er werd niets gevraagd aan Malcolm , hij kon zich niet verweren en dat ondanks dat ze bezopen was. Waar gaat dit naar toe??




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gaan we daar met Kerst eindelijk een keer samen heen , Nicolette? ;-)

Annemarieke 2017-11-07 19:12:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.