Jannick naar het strafgerecht in Wenen

Oostenrijk, Gröbming

Jannick naar het strafgerecht in Wenen

Donnerstag 10.Dezember
Een prachtige zonnige dag en voorlopig geen sneeuw op komst.
Gisteren zeer lang gewerkt aan de fotos opruimen en een nieuw fotoboek. Ook op Pindat veel fotos in de maart periode erop gezet hopelijk zonder dat iedereen achter elkaar berichtjes gekregen heeft want dat zou uitgezet moeten zijn. Ga nu aan de April periode beginnen.
Jannick kwam nog even langs en nog even door de punten heen gelopen waarop ze geklaagd worden. Er zitten bezopen dingen bij zoals het feit dat de brandweerauto sneeuwkettingen om had op een droge weg. Maar die dingen zijn zo zwaar en kunnen niet even snel omgelegd worden dus hebben brandweerauto´s in bergregionen ze om. De dagen ervoor was er sterke sneeuwval geweest en is het niet denkbeeldig dat ze de sneeuw in moeten , we wonen tenslotte in de bergen en er is een uitzondering voor dit soort auto´s . Niemand wil toch wachten als zijn huis affakkelt of als je ergens bekneld zit omdat ze kettingen moeten leggen en dat om minstens 4 banden. Waardoor de brandweer auto ook niet snel onderweg kon zijn want dan kunnen ze maar 30km rijden. De tegenpartij zegt dat zij langzaam onderweg waren nou dan had het niet zo´n klap geweest . Ook zeggen ze dat ze de auto niet gezien kunnen hebben maar dat kan door fotos worden weerlegd. Tja als je snel rijdt niet dus. De hoofd aanklacht is het in gevaar brengen van de andere weg gebruikers. Dit omdat ze op een afgezette weg tegen het verkeer in reden. (de tegenpartij heeft de afsluiting genegeerd. Verder worden ze aangeklaagd op Fährerflucht omdat ze de auto 5 meter hebben moeten verplaatsen omdat ze anders de bergingschaar niet konden gebruiken om de tegen partij uit hun auto te halen. Doe je niets wordt je aangeklaagd voor het feit dat je geen hulp verleend en daar staan hoge straffen op. Ze hebben nogal wat noten op hun zang en we zijn allemaal nieuwsgierig hoe het gaat aflopen. Ze hadden nog meer punten die met fotos weerlegd kunnen worden maar je weet het nooit, het recht staat niet altijd aan de goede kant al zou dat wel moeten. De politie laat het afweten omdat ze anders zelf een klacht tegen zich krijgen maar bij schuldig naar de brandweer zal er een vervolg komen waar ze wel met de billen bloot moeten. Ondanks het schaarhek dat ze geplaatst hadden schijnt dat niet afdoende te zijn om dat daar omheen gereden kon worden er had een persoon bij moeten staan maar ja je hebt ook niet gelijk zo veel mensen ter plaatse en dat alleen omdat mensen zo eigenwijs zijn.
Ik heb begrepen dat er al kerstkaarten van ons zijn aangekomen, hopelijk komen ze allemaal aan. Gisteren hebben we ook het pakje met de dvd voor Ruud op de post gedaan. Ik hoop dat het snel aankomt want je weet het nooit hier met de pakjes die we versturen.

Gisteren ook contact gehad met het Zorginstituut, eindelijk een totaal overzicht met veel nieuwe gegevens voor ons waar onder het feit dat we voor Jannick oa de nominale premie hebben betaald van zijn 18. tot zijn 22.jaar. Hij heeft echt gewerkt in die jaren, bij verschillende werkgevers en zou daardoor verzekerd geweest moeten zijn in Oostenrijk en niet op de kosten van ons. Alleen als de Krankenkasse hier dat terug trekt kan hij in Nederland over die periode worden uitgeschreven en dan krijgen ze geen geld van ons maar wij van hen. We hebben in ieder geval de tijd tot 21 Jänner gekregen om de dingen uit te zoeken hier. Hij had zelfs Theresa al en dan nog bij ons?? Hij was geen scholier of student meer want dan blijven ze hier bij de ouders gratis ingeschreven staan en meeverzekerd maar dat geld werd wel even bij ons weg gehaald als je iets wil wat in de Nederlandse verzekering zit krijg je het niet omdat je nou eenmaal volgens de Oostenrijkse ziekteverzekering verzekerd wordt door het Zorginstituut maar als er een positieve kant aan zit zoals niet betalen voor kinderen die schoolgaand zijn of studeren zijn ze er als de kippen bij dat we nou eenmaal in Nederland dat wel betalen. SCHEEF en KROM vind ik dat.
Jannick kan pas morgen gaan bellen met de Krankenkasse en dan kunnen we volgende week donderdag als hij wat later op zijn werk mag komen samen naar de Krankenkasse in Schladming gaan. Want zij moeten het terug trekken.
Straks begint mijn fysio weer , je krijgt hier altijd zeer intensief alles achter elkaar.
Geen straf om er heen te wandelen met dit weer.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

het afzetten van mailtjes is gelukt ik heb geen een meer gehad. Dank je voor de leuke kaart.

marjanne 2015-12-10 17:44:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.