Weer een beetje rust

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

zaterdag 26 december 2009
Eindelijk weer een beetje tot rust gekomen. De donderdag was het gekkenhuis, gastenwissel en we hadden zelf ook veel te doen. Gelukkig had ik woensdag al mijn boodschappen dus daar hoefde ik de deur niet meer voor uit. Het regende gigantisch en het worden verregende kerstdagen.
Ook nog even de koekjes bij de buren gebracht en even bij Hanni gebleven om thee te drinken. Die was erg blij dat ik langs kwam. Het zijn toch moeilijke dagen als je net je man verloren hebt. Ze waren 43 jaar getrouwd.
Jannick werkte maar was op tijd voor het avondeten.
We hadden erg lekkere Kroatische wijn van onze gasten gekregen. Ze hebben een eigen wijnbouw. Jannick vond hem te koppig maar Jan en ik vonden hem echt goed en lekker.
Hun zoon mocht gelukkig uit het ziekenhuis want anders had overnachten voor hen een probleem geweest. Want wij zitten ook gewoon vol.
Ik had als diner Al Tonno als voorgerecht , mooi gegarneerd en op een bedje van Rucola.
Dat gaat er bij ons altijd in. Het hoofdgerecht was gans rollade gevuld met pruimen. Ik had daar rode kool, gebakken uien , gebakken appel en Pommes BirneWilliams bij. Dat laatste zijn een soort aardappelcroquetten in de vorm van peertjes met als steeltje een kruidnagel.
Het toetje was Bratapfel Eis.
We hebben de kerstcadeautjes uitgepakt en ik heb een mooie velours badjas van Bettina en Jannick gekregen. Van Jan heb ik een elektrisch apparaatje gekregen om melkschuim te maken. Dat vind ik erg lekker. Ik heb hem al geprobeerd en het gaat erg goed.
Ik was te moe om nog naar de kerk te gaan en sliep om 23 uur al. Ook Jannick zat er doorheen en die sliep dus ook al.

Ik werd wakker van Jannick die me probeerde te vertellen dat ik kerstontbijt zou maken maar ik lag zo in coma dat hij het meerdere keren moest uitleggen. Normaal ben ik als eerste eruit maar vandaag kostte het me moeite.
We hebben echt lekker ontbeten, Jannick was vrij vandaag want het was noodweer , het regende zo hard en we zagen alle sneeuw verdwijnen. Jannick is Bettina gaan ophalen en we hadden een genoeglijke middag.
We aten vroeg want Jannick had nachtdienst op de ambulance.
Ik had vandaag als voorgerecht carpaccio ook mooi gegarneerd op Rucola met lekkere olijfolie en Parmezaanse kaas
Het hoofdgerecht was Kippeborst in bladerdeeg met een broccoliroomsaus erin. Rosemarijn aardappeltjes gebakken, dunnen bonen in spek uit de oven.
Het toetje was Panna Cotta met verse aardbeien en carambola en een toefje.
Zelfs Bettina heeft alles opgegeten.
Jannick heeft de auto meegenomen en heeft eerst Bettina naar huis gebracht en is dan naar zijn dienst gegaan. Ik heb een rustige avond met Jan samen doorgebracht. We hebben de allerlaatste afleveringen van Gooise vrouwen gekeken. Ondertussen is de regen toch weer overgegaan in sneeuw maar helaas minder sneeuw dan dat het regende.

Tweede Kerstdag of wel Stephanietag zoals het hier heet.
Jannick belde om 7 uur dat hij 2 uur later thuis kwam want hij wilde even slapen. Had dus een lange nacht gehad. Het was maar 1 patientje , een kind dus ook nog van mensen die we kennen en die Jannick zelfs goed kent. Ernstig ziek en is eerst naar Schladming gebracht daar gestabiliseerd terwijl ze de ambulance ombouwden tot intensief en daarna de kleine naar Schwarzach gebracht naar het kinderhospital. Het was voor Jannick moeilijk om daar zo weer terug te komen , ik heb daar na mijn ongeval gelegen. Hij zei vanuit het kindergedeelte kon hij kijken op de kamer waar ik heb gelegen. Misschien is het goed dat hij daar weer eens terug geweest is.
Ik hoop dat het goed komt met het kindje want we voelen met Romana en haar man mee .
Jannick moet in de middag werken.

Dank Dank voor alle goede wensen, uiteraard wensen we ook allen fijne kerstdagen en een goed 2010.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

26 december 2009 22:12 | Door: Annemarieke Nicolette en Jan, hartelijk bedankt voor de gastvrije ontvangst. Ik vond het erg gezellig! Wij zijn inmiddels weer terug in Nederland. HELAAS! Alvast een "Guten rutsch" gewenst vanuit Wormer.

molenaar.ruesink 2017-09-23 20:40:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.