Van alles te doen

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Zondag 30 augustus ’09
Was het gisteren zeer slecht weer na heel lang super weer, was het vandaag weer super goed.
Helaas voor gisteravond want de Steinerweg en kletterweg op de Dachstein zou met fakkels verlicht worden omdat het 100 jaar geleden is dat de gebroeders Steiner deze Südwand voor het eerst bedwongen. Maar door het weer nu verplaatst naar 12 september.
Gisteren met Jannick naar Salzburg naar IKEA , meubels kopen. Hij heeft zijn bureau gekocht, een keukenblad in de uitverkoop, een ladenkast voor in zijn slaapkamer uit de koopjeshoek ,wat keukenspulletjes en 2 lage billykasten voor in zijn overloop.
Hij had geluk want in de koopjeshoek was alles zaterdag wat er stond nog eens met 50% korting. De auto was hiermee toch aardig afgeladen.
Vandaag een deel in zijn huis gedaan. Ik had ook nog alle was van de gastenwissel vandaag te doen en hij moest ook nog trainen. Dus de dag was weer snel om. De eigenaar en zijn gezin zijn weer terug naar huis en de rust is weer gekeerd.
Hij was gisteravond met Bettina naar een 3D griezelfilm geweest in Liezen. Hij werd door Bettina,s moeder vanmorgen thuis gebracht.
Omdat de postkantoren hier overal gesloten zijn heeft Erika haar baan in Haus verloren na 31 jaar. Ze werd in Schladming verplaatst en nu na knap een maand krijgt ze te horen dat ze ipv maandag in Schladming te werken naar Altenmarkt moet en dat ze in het vervolg in heel Steiermark inval werk moet doen. Maar dat houdt in dat als ze bv in Murzuschlag moet werken ze daar de hele week moet blijven. Ze heeft haar gezin, een moeder thuis te verzorgen en nu dit. Sociaal hebben ze hier geloof ik nog nooit van gehoord. Zo word je gewoon weggepest. Er werd gezegd toen de postkantoren sloten door de directeur dat al het personeel weer ergens aan het werk kon en dat het beter zou worden voor de mensen. Vlak daarna was de directeur weg met een flinke som afscheidgeld.
En zijn beloften zijn vergeten.
Afgelopen vrijdag kwam Marleen even langs, ze is net terug uit Noorwegen waar ze bij Els was. Die heeft een dochter gekregen als ik het goed onthouden heb Isabella Marlene. De rijkeluiswens van eerst een zoon en nu een dochter. Ik heb de eerste foto,s al bekeken en het is weer net zo’n lekkere dikkop als Christian.
Ze had een cadeautje voor me meegenomen, ik kreeg een pakje Noorse kaas (Gudbrandsdalsost), van die karamelachtige bruine kaas, ik geloof van geitenmelk. Jannick en ik zijn er allebei dol op.
Het is altijd weer spannend om weer oma te worden, ik weet er alles van want ook ik word weer oma. Kirsten verwacht haar tweede kindje begin volgend jaar. Dat jaar wordt nu al gevuld met geluk. Randy en Laura die trouwen, Kirsten en Jeroen die een baby krijgen.
Wie weet wat er nog meer te verwachten is.
Je merkt hier al dat de herfst zijn intrede heeft gedaan, de bomen verkleuren en de bladeren vallen. Naar mijn gevoel hebben we maar heel kort zomer gehad. Toen we gisteravond even bij het dalstation waren was het daar al weer tegen 0 graden.
Ook is het duidelijk alweer vroeger donker .

Maandag
Jannick moest vandaag weer naar school. Wij al vroeg naar de Hofer want daar hadden ze Trachten gilets. Jannick had er nog een nodig en hij wilde graag groen. Ik had er nog net een te pakken. De Dirndls waren al weg. Je moet dan echt wachten tot de winkel open gaat. Normaal kosten ze ruim boven de 100 euro en deze zijn 29 euro.
Daarna zijn we naar de Steweag gegaan om zijn elektriciteit af te melden. Daar werden wij gebeld door zijn Vermieter van het oude huis of we om 9 uur de sleutels konden overdragen.
Ik had namelijk een brief in zijn bus gestoken met de eindafrekening en de sleuteloverdracht enz. Als ik voor de 1e weg ben kan hij mij ook geen Betriebskosten door berekenen. Dat is toch 125 euro per maand. Met de borgsom en de borgsom voor het hefboom kastje die ik terug krijg, en de minus 125 euro per maand, hoefde ik voor de komende 2 maanden nog maar 20 euro te betalen.
Maar Jannick zat op school en die had nog een huissleutel , al dacht hij van niet. Toch even de klas uit om hem te geven. Dan wij weer terug en we troffen de verhuurder nog net.
Hij ging met een lang gezicht akkoord want hij dacht ons het gehele bedrag te laten betalen maar moeders is niet gek. Ik laat me altijd goed informeren. Ik had maar 1 maand nodig om van de ene woning naar de andere te gaan. Dus de andere 2 moet ik wel het huurdeel betalen.
Dan nog even langs de nieuwe verhuurder want die had zijn bankgegevens niet in het contract staan. Gelijk de papieren voor Jannicks huurtoeslag achter gelaten. Dan naar Pruggern naar de bank om alle Dauer opdrachten stop te zetten en nieuwe in te voeren.
Nog in de tuin gewerkt, snoeien. Ik heb er blaren van.
Dan middageten , dan belde Jannick of ik wilde kijken hoe laat de bus ging want de schoolbussen rijden nog niet. Maar die ging pas na 3 uur dus Jan heeft hem gehaald.
Dan zijn Jan en ik in zijn huis gaan werken en Jannick is gaan fietsen.
Allemaal weer thuis met het avondeten. Jannick vertrok naar zijn huis.
Ik heb gedoucht en voel me gaar.

Woensdag 2 september
Afgelopen dagen veel in de tuin gewerkt, het was mooi weer en warm. Er moet veel gesnoeid worden maar ik ben er nu wel grotendeels doorheen.
Vandaag weer eens naar de sportschool geweest. Er zou eigenlijk vandaag de burgermeester wandeling zijn , maar omdat vandaag ook al de senioren Ausflug was ging het niet door. Jammer want het weer was vandaag ideaal.
Jannick moest gistermiddag en vanmiddag voor Reini werken, is altijd haasten want Jannick is om 13.10 uit en moet dan om 14 uur beginnen. We halen hem dan op. Hij werkt dan 2 uurtjes. Gisteren had hij 2 ervaren nordic walkers en heeft hij een toer gemaakt. Dan is het ook een behoorlijke training. Robert Lohr , een van de acteurs in de serie de bergwacht had zijn telefoonhoesje verloren. Hij was er erg aan gehecht omdat zijn dochter het gemaakt heeft. Vonden wij het toch nog in de achterbak van de auto , waarschijnlijk toen tussen zijn spullen gezeten toen hij met ons meereed naar Ramsau. Waren ze vanmiddag bij de evangelische Kirche aan het filmen konden we hem gelijk terug geven. Hij was werkelijk gelukkig. Hij zei ons dat hij net had gelezen dat als je iets kwijt bent waar je heel erg aan bent gehecht je het niet echt kwijt kan raken en dat het terug komt. Toen dacht hij nog nou dan moet het wel terug komen en even later is Jannick daar om het terug te geven.
Het is ongelooflijk als je de helikopter tussen de smalle straatjes bij de kerk voorbij ziet vliegen en landen. Robert speelt de piloot.
Vandaag moest Jannick zomerbiatlon met 2 mensen doen. Daarna moet hij nog trainen. Vanmiddag is hij gaan rolskien want het weekend is het Oostenrijkse kampioenschap zomerbiatlon met rolskien in Hochfilzen. Alle Oostenrijkse atleten zitten al langer dan een week daar in training. Jannick moet naar school. Hij heeft nu al ontzettend veel huiswerk. Hij moet werken in een oefenfirma, een eindexamensport evenement organiseren, zijn gewone schoolwerk. Wordt een heftig jaartje. Maar hij gaat ervoor zegt hij.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.