Er wordt nog steeds aan de Solar gewerkt.

Oostenrijk, Gröbming

Er wordt nog steeds aan de Solar gewerkt


11.August
Super hete dag het kan niet op maar langzaam merk ik dat mijn lijf gewoon moe van de warmte is
De werkmannen waren er om half 8 en hebben tot 18.30 gewerkt. Lange dagen maar dat is hier normaal. We hebben al vanaf dat we hier wonen problemen met herrie in de waterleiding vooral rondom 11 uur in de avond en in de nacht en heel soms overdag. Ook hebben we soms dat de waterdruk laag is. Dus Jannick die vandaag en morgen vrij heeft omdat hij aankomend weekend moet werken vraagt aan een van de arbeiders of dat misschien kwam doordat de boiler om die tijd water ging vullen. Nee dat kon het niet zijn maar hij zei ons er zit een drukregelaar bij de hoofdkraan en dan is die misschien kapot, ik zal straks voor jullie kijken. Dat deed hij dan ook en al heel snel vergingen we in huis van dat geluid wat we altijd horen , hij had de hoofdkraan helemaal open gedraaid wat eigenlijk ook zou moeten. Heeft de vorige bezitter waarschijnlijk wel geweten dat de drukregelaar stuk is en om het geluid te minderen de kraan deels dicht gedraaid . Dan heeft de werkman gelijk een andere drukregelaar er tussen gezet en dan ook met een filter en vanaf dat moment geen enkel probleem meer gehad. Je ziet niet aan zo´n regelaar dat hij stuk is. Maar fijn dat hij dat probleem ook gelijk heeft kunnen oplossen. Het is een vrij jonge man maar erg kundig dat zie je aan hoe hij werkt. De oudere man krijgt van hem ook steeds te horen wat hij moet gaan doen of wat hij voor hem moet maken en hij plaatst en verbind alles en sluit alles aan.
In de morgen hadden wij Theresa en Ingrid en Jannick waren naar het gemeentehuis om alles door te spreken.

Ik kreeg een telefoontje van het zorgkantoor dat ze de deurwaarder niet terug trekken en dat ze geen rekening kunnen houden met de wensen van elke klant. Ik had haar namelijk gevraagd waarom niet 1 telefoontje of 1 aangetekende brief aan ons gezonden kon worden. Die hadden we zeker wel gekregen. En als ik geen regeling tref bij de deurwaarder wordt Jan zijn pensioen en AOW volledig in beslag genomen tot het hele bedrag betaald is want voor mensen in het buitenland hoeven ze geen bestaansminimum aan te houden. Wat belachelijk is want die moeten toch ook hun huur betalen en hun onkosten betalen of eten. En ook zei ze weet u wat dat allemaal kost en hoeveel tijd dat kost als we elke klant moeten bellen of een aangetekende brief moeten sturen. Maar ik dacht zo dat er erens in de wet staat dat zij moeten kunnen bewijzen dat wij de post gekregen hebben dus daar ga ik nog wel met de Onbudsdame over praten en dan maar onder protest een regeling aan gaan. Zelf sturen we belangrijke post allemaal aangetekend zodat we kunnen bewijzen dat we het verzonden hebben want ook andersom al veel problemen gehad.Maar ik ben er flink van gedeprimeerd en aangeslagen.

Ingrid had voor ons allemaal gekookt en ook de arbeiders kwamen eten. Erg gezellig en die jonge gast kan heel wat verstouwen.
Het is dan ook een boom van een vent.
We kregen Kartoffel/Würstgulashsuppe met broodjes en een Salat. Koffie toe.
In de avond heben wij Theresa in haar bedje gelegd , hele ritueel boekje lezen knuffelen en goede nacht. Ingrid en Jannick gingen bij Landhaus George het huwelijk doorspreken. Daarna gingen ze er ook eten.
Krijg ik via Facebook een berichtje van Annemarieke `` gaan we uit eten en wie zien we daar??` Die waren dus ook uit eten bij Landhaus Georg.
Ingrid en Jannick hadden hun niet gezien en ze waren later buiten gaan eten.









Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.