Laatste dag van het jaar.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker voordat Ingrid om kwart voor 6 kwam, de kinderen sliepen nog dus de babyfoon aan . Gelijk hoorde ik de sneeuwschuiver en ja hoor een aardig pak sneeuw gevallen. Maar om kwart voor 7 waren Sabrina en Theresa er ook uit. Nog een poosje in bed bij ons. Maar Sabrina was met haar verkeerde been uit bed gekomen en was stierlijk vervelend. Theresa pesten en vervelend doen. Dan Sabrina gaan aankleden en zo , Theresa kan dat zelf allemaal. Opa broodjes voor Theresa gemaakt en Oma voor Sabrina wat zeer tegen haar zin was. Ze eet normaal cornflakes maar die van mij zijn op en beneden was ook niets te vinden. Theresa was Robin Hood aan het kijken en eigenlijk wilden wij snel wat inkopen doen. Maar ach kijk het maar af. Buiten scheen ondertussen de zon bij minus 2.
Dan met zijn allen op weg eerst naar de kerk want ik zou het Weihwasser halen, In de kerk was het hele vat met Weihwasser leeg. De koster was er toevallig en Theresa aan hem gevraagd en hij zei ojee ojee ojee en dat hij het de Pfarrer moest zeggen, Maar hij wist voor ons nog een oplossing we kregen het Weihwasser van de Pfarrer , Missie geslaagd dacht ik zo. Jannick en Theresa kunnen vanavond met wierook en wijwater het huis door. Dan naar de Spar daar was het ongelooflijk druk , snel erdoor heen en dan via de andere kant van Gröbming terug. Dat was echt zwaar met die zware kinderwagen van Sabrina , het laatste stuk ik de tassen en Jan duwen. Sabrina genoot ze mocht met haar handen sneeuw vasthouden, overal in de tuinen kijken want veel mensen hebben mooie en leuke versieringen. Bij een tuin was een man met een sneeuwfrezer bezig dat vond ze geweldig.
Thuisgekomen Jan en ik eerst aan de koffie.
Dan ik eten maken gewoon tomatensoep met brood. Met elkaar gegeten gewoon in de huiskamer bij de tv.
Na het middageten ben ik gaan bakken oliebollen en appelbeignets zijn goed gelukt en smaken goed, Daarna ben ik gaan douchen want dan voel ik mijzelf een oliebol.
Nu Sabrina Peppa kijken en Theresa is met haar telefoon bezig, helemaal blij met de fotos van Papa en die van mij die ik gestuurd had.
Die steirischen Feuerwehren helfen in Kroatien!
Gemeinsam mit Kameraden aus Niederösterreich werden heute Nacht 82 Notcontainer aus der Belgierkaserne in die Erdbebengebiete transportiert und aufgestellt.
EIN DANKE AN ALLE EINGESETZTEN KAMERADEN! onze brandweer is met het konvooi mee naar Kroatie naar het aardbevings gebied, Er zijn 2 grote konvooien gegaan.
https://www.facebook.com/ljudizaljude/videos/810143936510355/
https://www.facebook.com/feuerwehr.groebming/videos/128912748961781
Geen idee hoe laat Jannick en Meli komen , ik geloof dat ze vandaag zijn gaan snowboarden op de Kaiserau.
Laat hij nou net bellen dat ze nu weggaan in Singsdorf en ze waren inderdaad gaan boarden.

Wij wensen allen een goed uiteinde en een zeer goed en gezond 2021.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Jullie ook een goed uiteinde en een gezond 2021

Liduina 2020-12-31 16:35:01

jullie ook allemaal een goed begin van 2021 en dat iedereen maar gezond mag blijven

els molenaar 2020-12-31 16:44:30

Wens ik jullie ook

Marjanne 2020-12-31 16:53:18

Gezellige avond en een gezond begin.

Anja en Rob 2020-12-31 20:01:08

Liebe Nicolette, Jan en de rest van de familie, Wij wensen jullie vanuit Nederland ook een heel gezond en gezegend 2021!!! Liefs, Lex en Annemarieke

Annemarieke 2020-12-31 20:01:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.