Rustige dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 5 wakker een beetje blijven liggen en om half 6 opgestaan en in de huiskamer onder mijn deken gaan zitten met wat tv. Dan nog wat ontbijten en douchen. Om half 8 de deur uit gegaan naar mijn gesprek. Dat had ik deze keer wel echt heel erg nodig,
Het was bitter koud alles was wit van de vorst maar wel heerlijk om buiten te zijn. Thuisgekomen kwam Meli koffie drinken en die heeft gisteravond lang met Jannick gesproken. Jannick had mij ook nog even gebeld en ik geloof dat er nu alleen maar opluchting is. Hij heeft nu ook met Wenen met de hoofdbank gebeld en die zeiden maar waarom heb je het niet in augustus ingediend? dan had je nu geen achterstand. Maar dat heeft hij hier bij de bank en hij dacht dat het geregeld was en toen kreeg hij ineens de maningen voor de achterstand en een afwijzing., Dus dat heeft hij hen ook gezegd dat hij zelfs de afwijzing kan laten zien maar ze hebben het in Wenen na gekeken en de bank had het niet doorgeleid. Ze hadden dus niet mogen afwijzen, Probleem nu dat hij eerst de achsterstand mag ophoesten voor ze het nu in laten gaan. Je vraagt het aan omdat je geen geld hebt en eerst alles moet regelen , dan leiden ze het niet door en geven een afwijzing en dan moet je veel geld hebben om het in orde te maken en dat had je nou net niet. Ondertussen veel in goed banen geleid en bij sommige dingen gewoon tijd gekregen. De verzekeringsman snapt niet hoe het heeft kunnen gebeuren want hij had met Jannick samen al in het begin dat Jannick naar hier terug was gekomen alle verzekeringen doorgenomen en heeft het ook niet opgemerkt. Hij is nu bezig om te kijken hoe het een en ander kan worden opgelost. De advocaat is met het verweer bezig van Jannick.
Ik heb eten gekookt maar Meli ging naar Rottenmann . Theresa at bij ons en het eten voor Jannick staat er ook. Meli heeft het probleem dat de gemeente haar niet terug wil inschrijven ondanks het woonrecht dat ze heeft, ze moet toestemming van haar moeder hebben en die geeft het niet. Dus die heeft volgende week ook weer een afspraak bij de advocaat. Als ze niet ingeschreven wordt staat Heinz op straat .Het is zijn familiehuis en dus ook van Meli maar haar moeder wil het dus verkopen. Ach wie heeft er geen problemen? Ik kan het me nauwelijks voorstellen dat er geen problemen zouden zijn. Meli had gebeld met de Schulnerberatung om een afspraak te maken. Dat moest Jannick zelf doen. Dus die heeft later gebeld. Ze vroeg aan hem heb je een eigen huis? zegt hij ja , dan zegt ze dan is het eenvoudig het huis verkopen. Niks afspraak en doei. We zijn allemaal verbijsterd. Want zij zijn daarvoor en iedereen waar je komt adviseerd om contact met hen op te nemen, Dit is wel heel simpel gedacht. Maar goed we zijn op de goede weg. Het voordeel als Jannick op de veegwagen zit dat hij tijd heeft om te telefoneren.
Om 4 uur kwam Ingrid Theresa ophalen. Daarna ben ik even bij Meli koffie gaan drinken en Jessy en Dominik waren er. Ik moest wel lachen want Sabrina had achter in de auto gezien dat de auto van Jessy er stond en had haar zien lopen die gaan door de tuin naar binnen. Aan een stuk door JESSYYYYYYYYYYYYYYYY JESSYYYYYYYYYYYY. Ze had Dominik niet zien uitstappen anders had ze ook vast DOMNIIIIIIIII geroepen. Het EEG zier er goed uit met kleine piekjes maar wij denken dat het gewoon door het littekenweefsel in haar hoofd komt. Ze heeft tot nu toe geen enkele aanval vanaf de operatie gehad. De artsen waren vol bewondering dat ze zoveel voortgang heeft gemaakt en al zo veel praat. Theresa moet in het Koreaans kunnen tellen voor de Taekwondo , Sabrina telt tot 5 in het Koreaans. Ze telt in het Nederlands en in het Duits. Jannick kwam eindelijk thuis van zijn werk en heeft zijn eten opgehaald. Wij zitten bij een snorrend kacheltje.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.