En het is weer weekend

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 7 uur wakker en goed geslapen. Een uurtje tv in bed en dan eruit. Gelijk mijn bed afgehaald want dan was de eerste was vol en gelijk aangezet. Ik had gisteravond ook al een was vol dus die had ik gisteren nog aangezet en gedroogd. Laat niet liggen tot morgen wat ook vandaag nog kan. Nadat ik gedoucht had was Jan er ook al uit en had ook zijn bed afgehaald. Dat geeft een gevvoel van lekker opschieten. Dan ontbijten en ondertussen de vaatwasser leeg gehaald en opgeborgen. Het genieten met een kop koffie stond aan dus even zitten.
Gisteravond Pascal gesproken , die wilde weten wat wij met de auto gedaan hadden want hij had hem graag gekocht. Helaas die hadden we al ingeruild. Zijn huwelijk op de 1e August staat nog steeds al zullen er weinig mensen uit Nederland komen. Verzetten wordt heel moeilijk want hun locatie is 2 jaar volgeboekt.Ze hebben er lang over gedaan om de juiste locatie te vinden en door toeval en afzegging deze gekregen. Het is in de buurt van Asten en je kan er ook slapen want ik had Pascal al gezegd dat wij een hotelkamer willen. Jan rijdt niet graag in het donker en dan kan hij ook wat drinken. We wachten maar af of het wel of niet door kan gaan. Jan was ondertussen met Dennis aan het telefoneren. Even contact met iemand is altijd fijn.
Ik ben aan kasten leeghalen en sorteren begonnen in de huiskamer. het groeide lekker aan de afgelopen jaren. Normaal doe je na verloop van tijd babydingen weg als een kind peuter wordt enz. Doordat Sabrina jong blijft en Rheresa lkker door gaat werd het steeds meer. Nu alle bakken met knutsel dingen door en daar kon heel wat van weg. Jan gevraagd om de bovenste plank van de speelgoed kist aan /in de kast eraf te halen . Al het speelgoed wat daarin was doorgekeken en veel echte babydingen kunnen weg. De verkleedkist leeg gehaald en daar zaten ook veel kleine dingen in dus daar kwam ruimte vrij. De grote poppendingen in de verkleedkist erbij en van Sabrina een aantal groter Little people dingen in de bak in de kast. Dus zeker 2 vierkante meter bodem in de huiskamer weer vrij. Ik heb het bovenste vitrine deel van mijn bureau leeg gehaald en ergens anders onder gebracht . Het wordt een hele onderneming om de huiskamer te gaan witten. Het liefst klaar voor mijn nieuwe meubels komen. Ik wil eigenlijk mijn grote bureaukast uit de huiskamer weg hebben maar we hebben geen andere kamer op de slaapkamer na en daar zit Jan al met heel zijn hebben en houwen. Ik heb al een grote doos vol voor de Caritas , verder dingen op de 2e hands beurs gezet en komt er geen reactie dan gaat het ook allemaal naar de Caritas of Hongarije,
Ik heb echt reusachtig veel videobanden en daar heb ik een 20 tussen uit gehaald en weg gedaan. Het is een druppel op de gloeiende plaat. Mocht de videospeler kapot gaan heb ik een lege kast want dan koop ik geen ander. Theresa kijkt nog heel vaak Video maar ook Dvd. Sabrina kijkt nog altijd graag peuterdvd´s zoals Tiktak en ik heb nog heel veel kartonnen boekjes voor haar en haar eigen boekenrek in de gang. Dus als zij wat ouder wordt ruimt het wel verder op. Ik heb aan Jannick gevraagd wat hij met zijn salontafel wil doen. Hij weet het niet dus dan zet ik die beneden in de kelder. Als Ingrid het dan op haar heupen krijgt is die zo verdwenen. We hebben wat grotere dingen van de zolder gehaald zoals een loopfietje en een springpaardje , wehbben beneden ook nog een driewieler. Ik ga wel door met opruimen. Ik wilde vorig jaar al het loopfietsje en driewieler weg don maar dat mocht van Ingrid niet want die dacht dat Sabrina er wel op zou kunnen maar het gaat nog steeds niet en ze is nu al te groot ervoor. De bolderkar was ik binnen een kwartier kwijt en er hadden zich zeker nog 30 mensen gemeld. Die was ideaal toen Sabrina nog geen aangepaste kinderwagen had.
Ingrid had ook al een hoop zooi verkocht aan een ver familielid. Ze had een kinderstoel van haar zus en die heeft ze ook kunnen verkopen . Edith blij met haar geld. En het ruimt zoooooooooooooooooooo op. Je moet er alleen voor waken dat wat de voordeur uit gaat niet via de achterdeur weer binnen sluipt. Het witten van de woning is een goede manier om gelijk op te ruimen.Maar nu is het Feierabend en gaan we tv kijken naar het online songfestival.
Maar nu Jan zijn was in de badkamer gedaan heeft kan ik weer een machine aanzetten dat is de 3. van vandaag maar dan ben ik wel weer een paar dagen vanaf.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.