Een tevreden dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen pas om 8 uur wakker. Eerst een rondje ontbijt tv en dan alle ochtend dingen. Het hoosde gisteravond en vannacht en nu regent het. Nevelig en donker.
Het is niet echt heel koud maar ook niet aangenaam met 15 graden.
De pellets zijn gisteren inderdaad gekomen daar mogen we al heel blij om zijn. Helaas is hout niet verkrijgbaar. Ik had ook nog even naar de prijzen geinformeerd en dat ligt ongeveer bij 190 Euro voor 0,9 kub. Dat is het dubbele in prijs. Maar de pellets zijn ook verdubbeld in prijs.
Ik had gisteren het schema gestuurd van de schooldagen van de Nederlandse school naar Ingrid. Krijg ik een berichtje wanneer start de school, ik verbaast terug gestuurd 24 september. Maar nee ze wilde weten hoe laat. Dus ik schrijd van 9 tot 16 uur. Krijg ik een berichtje terug Super Zeit of wel dat ze de tijd niet goed vindt. Maar je gaat ook niet voor een uurtje naar Graz rijden en ja we rijden er 2 uur over. Wij hebben er geen probleem mee maar dan moet Theresa als ze bij Ingrid is toch zeker om half 7 klaar staan. Haar boterham kan ze ook in de auto eten. Voor de kinderen is die tijd niet extreem , ze zijn altijd vroeg wakker. Ik bel van de week nog wel een keer want ik moet voor de 24 e aangemeld hebben dan telt Theresa ook mee voor de subsidie.
Wij hebben een jaarvignet en we hebben een jaarabo voor de A9 is het geloof ik .Dus we kunnen zo vaak op en neer zonder dat we daar kosten aan hebben.
Vandaag maar eens de boekenkasten opnieuw organiseren. De boekjes uit het rek moeten ook een plaats krijgen en een beetje opnieuw sorteren want Sabrina graait nu ook in de boekenkast wat ze ook mag maar het is eenvoudiger als haar boeken bij elkaar staan. Theresa is nog bezig met het Vampier handboek van Paul van Loon. Van wie zou ze dat nou hebben.
Net belde Ingrid dat Theresa naar de Nederlandse school mag , ze had met Theresa gesproken en die had de goede argumenten. Tel daar bij dat de kosten voor ons hier zijn dan is het al snel oke. Alleen de eerste schooldag moet ze missen.
Ik heb inderdaad de kinderkasten uitgemest en opgeruimd. De boeken van Sabrina een net plaatsje gegeven. De kachel aangemaakt en op de berg papier en kleine houtjes een warm huis. Middageten gekookt en gelijk voor de komende 2 dagen een kalkoenschnitzel gebakken. Vandaag had ik een kalkoen roerbak met verschillende kleuren Mangold in kokosmelk met aardappelpuree. Samen met Jan gegeten . Om half 2 begon de zon te schijnen en werd het zelfs 18 graden. Dan heb ik gelijk de speelgoedbakken van het balkon naar het andere balkon aan de voorzijde gebracht. Daar staan ze beschut . Ik gebruik dat balkon als een soort schuurtje. Grotendeels dicht gemaakt en mijn koelkasten met vriezer staan daar. Je moet wat als je niet veel bergruimte hebt. Ja de zolder maar je gaat niet elke keer het luik open maken de trap eruit en dan de dingen pakken. Ik had de tractoren met aanhangers (Bruder) schoongemaakt en die staan nu bij het speelgoed van Sabrina. Er zijn nog wat hooibalen en dieren bij. Die stonden al jaren in de zandbak maar zijn nog goed. Kan ze misschien ook haar Schleich bij gebruiken.
Het valt eigenlijk onder de noemer jongensspeelgoed bij Ingrid maar Theresa heeft er veel plezier meegehad en misschien Sabrina nu ook. Theresa wil heel graag Minecraft Lego dat mag ze ook niet van Ingrid maar van Papa en Meli wel. Ik heb nooit in termen jongens of meisjes speelgoed gedacht. Als de jongens vroeger een kinderwagen wilde kregen ze die ook. In deze tijden en dan zo denken.
Meli kwam net langs om haar kleding te laten zien voor de Vienna Comic con ergens in oktober . Jannick en zij gaan dan 2 dagen. Ziet er mooi uit. Ze was verbaasd dat Theresa toch mocht gaan want gisteravond heeft Jannick met Ingrid gebeld en toen mocht het nog niet. We weten nu heel goed wat het woord ringeloren betekend.
Meli had vannacht nachtdienst en de komende dagen ook.
Ik heb ergens het gevoel dat Fiep dood gaat, hij ziet er mager en niet goed uit. Kan niets vinden dat hij ergens pijn heeft. En hij struint het huis nog af naar eten (de lekkere dingen van ons) Ik heb veel verschillende soorten kattenvoedsel geprobeerd maar er is gewoon wat aan veranderd en dat bij verschillende merken want wat beide altijd aten willen ze nu niet meer. Ze moeten het helaas doen met wat ik gekocht heb. Ik koop verschillende soorten en merken en dat krijgen ze dan zo om en om. Heel oud met 12 jaar is hij niet.
Ik heb nu de good to go app. Christine heeft het al een poosje en ze laat elke keer zien wat ze dan gekocht heeft. Het principe een app die aan geeft in je eigen buurt en straal die je aan geeft pakketten aanbied zowel van winkels als van restaurants. Ik mag vanavond tussen half7 en 7 mijn voedselpakket afhalen bij de Spar , kosten 4,95 en dan heb je 11 Euro bespaard. Het is om het weggooien van voedsel tegen te gaan. Ik wilde eigenlijk het broodpakket voor 2 Euro maar daar was ik net te laat voor. Je weet nooit wat je krijgt. In onze regio doen Billa, Spar, Hofer enz. eraan mee. Ik post wel een foto als ik het gehaald heb. Je krijgt zelfs een herinnering zodat je niet vergeet op tijd af te halen. Betalen doe je vooraf met kaart.
Krijg ik ondertussen pompoenen van Meli die had ze van de achter buurvrouw gekregen, Ze zijn om op te eten maar eentje is erg klein en ziet er mooi uit. Als ik daar de schil vanaf haal houd ik niets over dus die staat nu op mijn kastje. De andere ga ik soep van koken.
Om 4 uur de deur weer dicht en vlak erna regende het weer en ondertussen al flinke hoosbuien gehad en het regnt nog steeds. Morgen wordt het ook koud en op de Dachstein 50 cm sneeuw verwacht.
Het pakket was met allemaal luxe artikelen. Er was een pakje met oreomuffins die hebben we genoten bij onze koffie, Burata, Tunaaufstrich. Putenfrankfurters, Kartoffelgnocchi, een bananen roomyoghurt, salamiworst dat alles bij elkaar voor 4,99 Euro. Ik denk dat ik morgen de Gnocchi ga eten en de Burata en de Aufstrich morgenavond op een crackertje. De Salami eten we op de boterham en de Frankfurters gaan in de vriezer. De yoghurt deel ik met Jan morgen als toetje. Ik ga dit vaker doen want het loont zich. Morgen gaat het niet want dan heb ik een afspraak met mijn nieuwe werkgever van het vakantiehuis in Prenten. Ik weet niet of ik dan om half 7 kan ophalen. Maar zaterdag ga ik weer een poging wagen.
Ondertussen regen en regen en regen.





Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik heb ook de “to good to go”app. Werkt idd goed. Soms is het niet veel maar meestal is het zeer de moeite waard!

Annemarieke 2022-09-16 13:20:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.