Kom allen naar het Skike Benelux Kampioenschap

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

BENELUX SKIKE: 25 OKTOBER 2009

BeNeLux kampioenschap Skike 2009
Zondag 25 oktober 2009
Beesel, Limburg
Locatie: de Witte Steen, Prinsendijk, Beesel

Het parcours is verkend.
Het is deels asfalt en deels onverhard.

Totale lengte van een ronde ca 2,5 km.
Landschappelijk mooi gelegen op de grens met Duitsland

Programma tussen 10:00 en 13:00.
10.00 uur: Start proloog
11:30 uur: Start achtervolging

Komt allen !!

Programma
  • XX:00 Proloog (H/D) 1 ronde, tijdstart 30 sec verschil.
  • YY:00 Dames (jun/sen/vet) 3 ronden + 100 m = 9,4 km
  • ZZ:00 Heren (jun/sen/vet) 4 ronden + 100 m = 12,5 km

Ik zal daar ook aan mee doen en hoop vele familieleden,vrienden,kennissen daar te zien. een beetje support kan ik altijd gebruiken.

Ik heb het ontzettend druk met school en cursus. Vorige week had ik woensdagnacht dienst op de ambulance tot 7 uur in de morgen. daarna direct door naar de mountain worldcup waar ik official was (dit is ook via school)tot ,s avonds 22 uur. Volgende morgen om 7.30 weer bij de mountainbike worldcup tot 21 uur en de volgende morgen om 6.30 beneden zijn om mee te rijden naar mijn Sanïtätercursus tot 18 uur. Zondag idem dito. Dan ben ik blij als ik in mijn bed lig. Afgelopen week wat minder heftig maar toch heel veel schoolwerk. Verder waren mijn trainingen voornamelijk Skiken en hardlopen.

Dit weekend weer 2 dagen Sani cursus in Stainach en ik hoop nog op tijd vanavond te zijn voor de huldiging in Rottenmann van de Liezen laufcup waar ik toch nog een 3e plaats in heb. Evenals mijn vader die bij de zestigers ook de 3e plaats heeft.

Ik heb het niet gehaald om zelf naar de uitreiking te gaan, daardoor 2 skipassen van samen zo,n 400/500 euro misgelopen.Die alleen persoonlijk overhandigd werden ook al waren mijn ouders er.
Door de cursus kon ik vandaag ook niet de opnames doen voor de bergwacht dus financieel vandaag wel even een domper.
Maar menselijk gezien is mijn Sanitäter diploma een kroon en misschien heb ik later in mijn leven hier meer profijt van.


Jan wint superprijs

Donderdag 24 september
Vandaag kreeg ik het winterprogramma van Vasa. Een erg leuk breedtesportprogramma zoals altijd. Voor ons is het wedstrijdprogramma van belang dus gelijk even kijken. Het eerste wat me opvalt is dat de wedstrijdafstanden verkort zijn en wel met heel veel kilometers. Moesten ze in Ramsau 12,5 km klassiek en 15 km skate staat er nu dat de afstanden maar 5 en 7 ½ km zijn. En nog niets over een proloog. Met deze afstanden hadden er in Ramsau ook veel meer mensen meegedaan want het waren afstanden die niet in het normale trainings of wedstrijdschema voor kwamen. Ook is er geen mogelijkheid voor de mensen met een kleine beurs om te overnachten, en voor alleen die 2 wedstrijdjes moet je een behoorlijk duur paspartout kopen. En dan waarschijnlijk de kosten voor de Volkslauf nog. Kosten al gauw zonder reiskosten boven de 500 euro pp. Voor ons is het aan te reizen en onderdak kom ik ook nog wel. Verder weten wij het biatlonprogramma voor deze winter nog niet en kunnen we nog niet zeggen of we wel of niet gaan. Jannick heeft zo wie zo eindexamen jaar en dat gaat ook nog voor. Wij kunnen ons geld ook maar een keer uitgeven en biatlonwedstrijden gaan dan zeker voor op het NK Langlauf.
Vrijwilligers hebben ze ook niet meer nodig en ik heb gehoord dat de verenigingen uit Gouda en het Stichtse ook komen in deze week.
Goh wat kan er ineens veel nu het in Winkl is. Nu kan er ook een luchtwapen wedstrijd voor de jeugd gehouden worden. Wat in Ramsau ook mogelijk was bij de springschans.
Alle jaren was er commentaar en werd er niets meegedaan, nu het ergens anders ineens een topper moet worden wel. Erg wrang allemaal .

Zaterdag
Vandaag eerst naar Liezen gegaan, we zijn bij verschillende meubelzaken gaan kijken en ik heb uiteindelijk de bank gekocht die ik laatst samen bij de Kika met Jannick al had gezien. Een betaalbare en ook slaapbank. Een rode kleine zithoek, de helft konden we in de auto krijgen en de andere helft ga ik maandag met Jannick ophalen. Met de klantenbonnetjes van Lutz gaan eten. Gelijk voor Jannick een klantenpas laten aan maken , je krijgt dan regelmatig voordeelbonnen en ze hebben soms leuke acties. We hebben in het verleden al meermaals de gratis transporter gebruikt of de eetbonnetjes gebruikt. We waren nog bij wat andere zaken kijken en toen we weg wilden rijden deed de auto het niet, wilde niet starten. De ÖMTC gebeld maar het zou 2 uur duren voor er iemand zou komen. Dat was balen want dan waren we te laat in Rottenmann. Gelukkig sloeg hij een poosje later toch ,aan geen idee wat er mee was. Dus de ÖMTC afgebeld en naar Rottenmann gegaan. Een beetje rondgekeken en dan naar het Volkshaus waar de huldigingen waren. Jannick zou het niet halen vanaf Stainach om nog daar te komen.
Zowel Jan als Jannick waren dus 3e in het klassement geworden en ze kregen een beker.
Er werden ook nog prijzen verloot, op naam. Jannick won 2 skipassen voor komend seizoen maar ik mocht ze niet in ontvangst nemen , er werden alleen prijzen persoonlijk overhandigd en niet aanwezig dan pech. Dat is lullig als je niet aanwezig kan zijn. Zeker met zo,n grote prijs. Jan won een van de hoofdprijzen van de sponsor, hij heeft van Asics een compleet nieuwe outfit gekregen, hij krijgt de nieuwe catalogus toegezonden en mag daaruit schoenen, loopkleding, muts ,handschoenen en sokken uitzoeken. Dat komt goed van pas want hij heeft nieuwe loopschoenen nodig. Het was voor ons dus alsnog de moeite waard dat we naar de uitreiking zijn gegaan te gaan. Jan en Jannick hebben het inschrijfgeld dik eruit gelopen.
Terug naar de auto en die startte gewoon normaal in en keer zonder problemen. Thuisgekomen nog wat gedronken en wat tv kijken , ik was het goed zat.

Bianca
Ik heb een verjaardags pakje voor Nina op de post gedaan. Laat even weten of aangekomen??

Kirsten was het pakje al aangekomen??

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

3 oktober 2009 14:31 | Door: Jeannette Het is toch elke dag vakantie dat je hier zomaar rondrijden kan als ik die mooie foto´s zie ?

molenaar.ruesink 2017-09-22 23:07:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.