Lig toch weer op schema

Oostenrijk, Gröbming

Wees niet bang
wees niet bang je mag opnieuw beginnen
vastberaden doelgericht of aarzelend op de tast
houd je aan regels volg je eigen zinnen
laat die hand maar los of pak er juist een vast
wees niet bang voor al te grote dromen
ga als je het zeker weet en als je aarzelt wacht
hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen
het mooiste overkomt je het minste is bedacht
wees niet bang voor wat ze van je vinden
wat weet je van een ander als je jezelf niet kent
verlies je oorsprong niet door je te snel te binden
het leven lijkt afwisselend maar zelfs de liefde went
wees niet bang je bent een van de velen
tegelijk is er maar een als jij
dat betekent dat je vaak zult moeten delen
en soms zal moeten zeggen laat me vrij

Een gedicht van Freek de Jonge uit ‘Kijk, Dat Is Freek’, 2011.

Zo dit vind ik wel iets om mee te geven in het jaar 2017.

Montag 2.Jänner
Vroeger waren we altijd op 1. of de 2. januari bij Oma Molenaar want die was op de 2. jarig . Nieuwjaar wensen en verjaardag bezoek ging meestal wel samen.
Ik had gisteren mijn doelstellingen niet helemaal gehaald dus vandaag er aan verder. (kwam omdat Ingrid haar was in de droger had gedaan) Alle was is weg en gevouwen en opgeborgen. Alle machinerie is gereinigd ontkalkt of wat dan ook. Het huis stofvrij gemaakt in de winter toch altijd meer stof. Jan heeft vandaag het doucherooster eruit gehaald en wat er onder zit allemaal schoongemaakt en hij heeft gestofzuigd. Brengt altijd braaf het vuil naar beneden dus ik mag niet klagen. Middageten Rösti tosti met Bergkäse een salade en gebakken ei. De laatste salade ook uit de koelkast en alvast een groentebak schoongemaakt. Morgen de hele koelkast aan de beurt. Langzaam aan verdwijnen toch de kerstspullen , de kerstboom en een stalletje staan nog tot na vrijdag Driekoningen. Wat andere dingen weer op hun plaats terug gezet langzaam aan keert het normale leven terug. Jan straks weer werken maar een kort weekje want vrijdag is dus een vrije dag.
Theresa was het niet met ons eens dat we aan het poetsen waren ze wilde perse een video kijken, ik had haar gezegd dat mag maar de gordijnen blijven open (de zon staat in de morgen op deze kant) en we zijn bezig. Bij het stofzuigen helemaal boos want ze kon niets horen uiteindelijk naar beneden gegaan en niet meer terug gezien. Ingrid was met Sabrina voorbij gekomen maar die heb ik geloof ik ook weg gejaagd. Wel is haar was nu in de droger. Maar ik ben weer op schema dus de 2e dag in het nieuwe jaar is ook weer gelukt.
Ik wil genieten van deze mooie dag want er komt weer slecht weer aan maar ook nieuwe sneeuw. Vanmorgen was het minus 11. De vorst in de nacht wordt wel iets minder maar blijft wel.
Zag net dat ik leuke fotos van de Groentjes heb gekregen ,ons pakje is aangekomen voor de nieuwe Groen spruit.
Toen wilde ik naar de toilet maar moest heel erg niezen en tja dat gaat niet samen dus ik stond in mijn broek te plassen. Zo kom je ook aan nieuwe was.
Jan eet straks het laatste stuk feestbrood wat er nog over is van de Pannettoni, Kletzenbrot, Wiehnachtsbrot , Brot van Kathi en wat al niet meer. We hebben nog een klein broodje een soort Kletzenbrot in de vriezer daar had Jan er 2 van op zijn werk gekregen.
Er staan nog wel wat klusjes op het programma die komen deze week nog wel aan bod en dan ben ik weer helemaal gelukkig. We hebben Dominik dan vanaf vrijdag weer 3 dagen dus uitslapen is er niet bij. Maar als het weer mee zit kunnen we wel nog naar de Kinderskiberg gaan. Annemarieke en Lex vertrekken aankomende weekend helaas weer dus daarna Gastenwissel. De dagen vliegen voorbij ook in het nieuwe jaar en in mijn achterhoofd hoor ik dan altijd die vraag wat doen jullie daar toch de hele dag. Ik heb geen idee.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.