Winter is terug

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik vroeg wakker en lag te dutten toen ik ineens Theresa naast mij voelde. Die was schijnbaar vanacht bij Meli en Jannick in bed gekropen en nu was Papa al weg en Meli zich aan het aankleden dus kwam ze bij Oma. Om 6 de tv met Kika aangezet en op de normale opsta tijd half 7 voor Theresa had Opa haar broodje gemaakt. Ze wilde eigenlijk gewoon uit school naar ons komen dan gelijk huiswerk maken want ze uis vroeg uit met half 12 dan middageten . Haar bijbelles is pas om half 3 en ze had met Leni ons buurmeisje mee kunnen gaan. Maar nee ze moet uit school naar Ingrid lopen wat een stuk verder weg is, Jannick heeft wel gisteren naar Ingrid geschreven dat ze moet zorgen dat Theresa haar huiswerk dan maakt. Dan gaat ze met Mama naar de bijbelles. Dat duurt tot 5 uur en ik neem aan dat Ingrid haar dan thuis brengt en niet laat lopen. Het weer is sinds gistermiddag winter met een hoofdletter, veel sneeuwval en koud, vannacht was het min 2.
Sabrina wakker gemaakt en ook aangekleed en ontbijt gegeven. Jan was Theresa wegbrengen en om kwart voor 8 ging hij Sabrina wegbrengen. Jannick had gebelt om te zeggen dat we niet vergeten moesten dat Sabrina haar skipak aan moest want het is vandaag buitendag op de Kiga. Maar dat wisten we. Dan heb ik eerst een kop koffie gemaakt en dan pas gaan douchen. Dan hebben we rust tot kwart voor 1 want dan gaat Jan Sabrina ophalen. Ik heb de eerste was erin zitten . Ik kijk nu even naar Puls 4 waar ze zo de extranieuws uitzending uitzenden. Het gerucht dat minister van gezondheid Anschober terug treedt. Hij was een maand geleden al in het ziekenhuis en ik vind dat hij niet echt een fijne tijd als minister van gezondheid had in deze corona tijd. Ik heb bewondering voor ieder die zich juist nu in zo´n job moet overleven. Hij was een maand in dienst toen het vol los ging. Iedereen zeikt op alles wat hij doet. Doet hij het een dan is een deel boos doet hij het ander dan zijn de anderen boos. De Steiermark gaat goed en we zijn na Voralberg het Bundesland met de minste Corona. Voralberg is al open en kan alles weer . Oostenrijk is onder de 2000 gevallen gezakt gisteren . Alleen de oostelijke Bundeslanden blijft het toenemen daar is de volledige lockdown tot 2 mei verlengd.
Jan had Sabrina gehaald en we hebben vandaag kibbeling met ravigotte saus en friet gegeten. Sabrina vond de kibbeling erg lekker en ook de saus. Wat een luxe om dit te eten. Ik heb al weer kibbeling in bestelling staan. Dan na het eten zijn we met Sabrina naar Liezen gereden om een doucheschotel te kopen. We hebben nu een nieuwe (zou moeten passen) kosten 40 Euro konden ook voor 20 Euro een plastik kopen nu metaal. Sabrina helemaal blij die had een geraniumbloem gevonden. Ze mocht in de bouwmarkt gewoon zelf lopen , ze wil niet altijd waar wij heen willen maar het gaat verder goed. Je mag haar ook niet vasthouden. Buiten mocht ze ook alleen naar de auto en elke plas was voor haar. Ik had een doos met 8 verschillende geraniums voor de helft van de prijs dacht ik maar betaalde nog minder. Een mooie oogst voor 74ct stuk.En niet al te klein. Nu met de sneeuw en vorst moeten ze alles binnen houden en de mensen kopen niks voor de tuin. Op de terug weg had Jannick gebeld en zei dat Theresa´s bijbelles niet was doorgegaan (ik vond het vreemd als het altijd op donderdag is dat het nu op dinsdag was) Jannick dacht al dat wij naar Liezen waren gegaan en had tegen Ingrid gezegd dat ze dan maar op de afgesproken tijdstip zou terug brengen. Dus ik zei Jannick op de terug weg komen we voorbij dan kunnen we haar wel gelijk meenemen. Dus ik Ingrid een berichtje gestuurd dat we in Espang waren en dat we voorbij reden bij haar en dus Theresa konden meenemen. Het was al kwart voor 4. Dus berichtje terug we zijn vanmiddag bij Nicole om kleding op te halen en te passen. Dus Theresa heeft gewoon donderdag haar bijbelles en je maakt mij niet wijs dat het 10 minuten van te voren is afgezegd . Het is een enorme belasting voor Theresa en gisteravond was er al verdriet dat ze niet hier heen kon gaan en dan met Leni gaan maar ja als er geen bijbelles is kan ze niet zeggen dat ze dan met Leni mee mag gaan. Gewoon eerlijk zijn kan ze niet. Dan is van het weekje Jannick neemt ze Theresa 2 dagen weg. Ik heb nu gezegd tegen Jannick laat haar donderdag naar ons komen scheelt haar minimaal een kwartier ,20 minuten lopen . Ze is op donderdag laat en dan zorg ik dat ze gelijk kan eten en kan ze haar huiswerk maken en dan of met ons of met Leni naar de bijbelles. Dan is ze om 5 uur klaar en moet ze nog naar de blokfluit gelijk erna. Nu wachten tot ze terug gebracht wordt.
We waren ook nog even langs Stainach gegaan en we hebben weer Gulashsuppe, Indonesische bihunsoep, vlees met groene asperges, Festtagfleisch en nog wat dingen.
Je kan hier zelden kant en klaar kopen en dit zijn echt erg goede dingen. Die maar af en toe voorbij komen op de gulashsuppe na. Ik heb 16 Salepbekers voor 3,20 Euro kosten normaal meer dan een Euro stuk. Is een soort Turksemelk waar Mastix in zit met los erbij kaneel om er in te doen. Ook nog 8 Douwe Egbert ijskoffie.
Ik kwam vanmiddag tot de ontdekking dat ik een afspraak vergeten ben, morgen maar bellen en een nieuwe maken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.