Eindelijk warm en ZON.

Oostenrijk, Gröbming

Om 7 uur wakker en een goede nachtrust gehad. Een beetje ontbijt tv en om 8 opgestaan. Het was dikke mist buiten en als je dan op het journaal ziet dat het overal 29 tot 31 graden wordt met veel zon dan twijfel ik toch ernstig. Jannick was dus in dikke mist vanmorgen op de motor weg gegaan. Ingrid kwam koffie drinken en zei dat ze morgen naar haar moeder gaat. Dan hebben we tijd om aan de kamer te beginnen. Het kost al heel veel tijd om die kamer leeg te maken . Dan willen we alles in een keer achter elkaar verven. Nee we mogen alleen eerst de koude wand doen en als Jannick dan thuis is maar Jannick is 3 dagen niet thuis dan een week werken dan een weekend de Bagger en in tuin werken. Volgende week komt het bed maar ja als het nou uitgesteld wordt en dan zitten we zonder een bed. Ingrid we zitten een aantal dagen zonder bedden want we hebben ook tijd nodig om de dingen te doen. We zijn snel maar zo snel lukt niet. Ze had allemaal plekken voor de grote kast bedacht maar die kast is 1.90 breed en ook nog eens hoog zelfs als je de kroonlijst eraf haalt is hij nog hoog. Ze heeft nu een ladenkast in haar kamer als een soort tussen wand dus ik zei haar als je de ladenkast een andere plaats geeft kan je wel de kast als tussenwand gebruiken , daar is hij te lang voor , nou nee want het bed is langer dan 2 meter dus hij blijft daar nog onder. Dan heeft ze hem liever tegen de wand staan , gemeten dat gaat maar dan moet de wand leeg gemaakt worden. Er staat een ladenkast en daar zitten dan bv cadeaus in, maar die moet dan weg . Ik stel voor om de ladenkast in de kelder te zetten. Maar die is gammel tja je moet toch even die spullen kwijt dan kan je er toch bij en blijft het overzichtelijk. Een enorme zak met knuffelbeesten , doe die dan weg. Sabrina geeft er niet om en Theresa allang niet meer. Kan ook op de zolder of in de kelder. Een nieuwe kast voor de badkamer maar de bevestiging wachten ze op , dan denk ik zet de doos in de kelder. Dingen die ze nog moet doorgeven aan een ander , zet het beneden maar nee alles in de slaapkamer. Ik zou zo niet kunnen leven , ik voel het al af en toe als Jan in zijn hoek alles weer laat aangroeien als een pakhuis. Dus we schieten niet op . Ga straks de kast denk ik leeg maken die ik wil verven . De zon komt nu door dus kan ik dat mooi buiten doen. Hij moet eerst met primer gespoten worden.
Ingrid is nu met Sabrina naar de fysio dus even ademhalen. Doordat ze nu een wisselkenteken hebben kan ze de andere auto van Jannick nu gebruiken . Ze wil niet in de Cabrio rijden dus haalt ze daar de platen af en zet ze op de andere. Prima oplossing voorlopig. Je betaald voor de duurste auto en kan de platen wisselen op de aangemelde autos.
Ik besloot om toch te gaan ruimen in de kinderkamer en samen met Jan alle boeken en speelgoed in dozen gepakt en naar beneden gebracht. Het was een heel karwei om de kast die ik wil ombouwen uit de hoek te krijgen. Er was een opzetkast op die veel dieper is en met grote beugels aan de muur vast zat. (gevolg van Theresa daad om ooit een kast over zich heen te trekken) Maar Ook de gordijnroe moest los geschroefd worden anders kon hij er niet tussenuit geschoven worden. Ook een marode ladenkast leeg gemaakt en in de gang gezet. Slopen en weg gooien doet Ingrid zelf maar. Al met al 2 uur bezig geweest met alleen het speelgoed, boeken en 2 kasten legen. Ingrid kwam thuis en ging koken en ik ben ook gaan koken en dan met Jan op het balkon eten. Met de zonwering naar beneden want het is in een keer erg heet. Lekker Hirschsteaks gevuld met geitenkaas, frietjes en witte spercibonen. Nu eerst uitbuiken en dan met Jan de kast die ik wil schilderen naar buiten sjouwen. Dan ga ik met de primer aan de gang. Jan moet eerst de plankjes uitmeten en vast zetten. Ik heb nu al een gevoel dat ik productief was. Dan moet er nog een kledingkast van 1,90 m eruit, die nog leeg gemaakt moet worden, een stapelbed en een bed van Sabrina en een infrarood van het plafond. Morgen willen we in ieder geval de koude wand verven met de isolerende verf. De plafondlamp verplaatsen en een nieuwe kabel trekken voor de andere plafondlamp, de enkele schakelaar vervangen voor een dubbele. Het is ook niet zo maar verven want er moeten eerst nog veel gaten dichtgemaaakt worden. Maar het begin is er en ik hoop dat Ingrid het gevoel krijgt dat er geen weg terug is.
Jan heeft de Post van zijn zus Ria gekregen, een hele mooie molenkalender voor 2021. Daar is hij heel blij mee. Verder geen Post vandaag.
Dan met Jan en Ingrid de kast door het raam naar buiten en Jan was bezig met gaatjes boren en het trok dicht en het onweer kwam dichterbij dan toch maar besloten om op te ruimen want als ik de lak opbreng kan ik 2 uur lang niet vastpakken. Ingrid de was aan de binnenzijde gezet en naar binnen aan de koffie . Dan kwam de zon weer en werd het droog maar toch maar geen risico aan gaan. Zodadelijk komt Sabrina bij ons want Ingrid gaat met Theresa naar de Karate. De dag is gelopen en toch niet ontevreden de eerste stappen zijn gezet. Ingrid heeft gelijk het kinderledikantje op internet gezet. Ze krijgt er ook zin in.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een lief kado!

Annemarieke 2020-06-27 00:59:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.