Oude fotos

Oostenrijk, Kleinsölk

30 november
Het wordt misschien vervelend maar het is nog steeds zonnig en mooi stabiel weer.
Het ziet er naar uit dat 33 ski openingen dit weekend niet doorgaan. De Planai is al open met 4 open liften en opent zaterdag officieel met Thirty seconds to Mars en Natalia Kills.
Ik wilde eigenlijk vanmiddag weer naar beneden wandelen en dan met Jan terug maar die moet na Stainach vandaag en tot vrijdag ook in Irdning nog gaan werken.
Dan maar de rommel opruimen die ik heb overgehouden nadat ik de kasten in de slaapkamer heb veranderd. Achter ons bed stond en 2 vitrinekasten tegen de wand , maar omdat ik nog wel eens in de nacht eruit moet en dan ook nog zwalk loop ik nog wel eens tegen de glazenkasten aan. Ik ben bang dat ik nog eens er door heen tuimel dus deze kasten naar de inham van de kamer en de daar staande boekenkasten op de plek waar de vitrines stonden. Deze boekenkasten stond van alles en nog wat wat niet in de huiskamer boekenkasten kon en dozen met dingen waar ik nog eens een keertje naar moest kijken en dat nog niet gedaan heb na onze verhuizing.
Daar ben ik nu klaar mee (braaf he) en ik vond een doosje met heel oude foto`s waar ik nog niets mee gedaan had. Het zijn de enige die ik heb van mijn jeugd. Ik heb ze nu ook maar gedigitaliseerd .

De oudste foto is van 1955 en daar ben ik met mijn oma (van moederskant) op te zien en ik dacht dat het Noordwijkerhout was. Hier is mijn achternaam ook nog van Gijzen naar mijn moeder.
Pas 21 december 1955 een week nadat mijn vader 21 was geworden konden ze trouwen omdat mijn vader geen toestemming van zijn ouders had. Mijn moeder heette Elisabeth van Gijzen (Bep) en mijn vader Nicolaas Molenaar (Nico) Ik ben dus naar mijn vader en zijn vader vernoemd en mijn ouders noemden me Lette maar verder op school en zo gewoon Nicolette.

De tweede foto (1956) ben ik met mijn moeder te zien in het huisje aan de Roggebroodshof aan de Middelstegracht in Leiden. Mijn ouders hebben boven op de zolder van dat huisje bij mijn grootouders gewoond met mij en ik geloof zelfs nog met mijn broer John erbij. Geen idee wanneer wij naar de woning aan de Middelstegracht 57 zijn verhuisd.

3e foto met mijn moeder in het Roggebroodshof

4e foto (1956) is een toepasselijke in deze tijd, Sint Nicolaas vieren . Mijn moeder is zo te zien zwanger van mijn broertje die 16 februari 1957 geboren zou worden. Ik zit tussen mijn opa en oma (Antonius van Gijzen en Johanna Jacoba Troost) aan de tafel. Mijn oma werd Anna genoemd maar veel mensen noemden haar Jans.

5e foto nog een toepasselijke , ik vier hier mijn 2e verjaardag op 8 december 1956. Naast mij zit het zusje van mijn vader Mary. Verder nog mijn moeder en mijn oma.

Dan heb ik eigenlijk niets tot aan 1959 , ik heb nog steeds een verjaardagskaart die ik kreeg van mijn opa en oma Molenaar. (Nicolaas Molenaar en Alida van Leeuwen). Mijn jongste zusje is naar mijn oma vernoemd maar ik weet niet of alle drie haar namen ook dezelfde zijn als die mijn oma had. Alida Hermina Judith.
Deze kaart is het laatste wat ik van mijn opa heb want ik geloof dat hij niet lang daarna gestorven is.

Dan nog een foto van Sint Nicolaas ook in 1959. Deze is al in de woning aan de Middelstegracht 57

en 2 statieportretten ook met 5 jaar 1960 denk ik-De ene is gewoon thuis gemaakt en de andere op de kleuterschool aan de Middelstegracht direct naast het Roggebroodshof. Ik geloof dat de kleuterschool „het woelige hoekje heette“- Ik heb daar nog een hele angstige herinnering aan, rondom Sinterklaas ben ik opgesloten in een bezemkast, waarom weet ik niet meer maar als je 5 jaar bent houd je er toch echt iets aan over. Het is een van de weinige dingen die ik nog steeds weet.

Een foto uit 1961 samen met mijn jongere broertje John (vernoemd naar mijn opa en oma , Antonius Johannes Jacobus) en mijn jongere zusje Els die naar mijn moeder is vernoemd (Elisabeth) Mijn zusje is in ieder geval op 24 juli geboren en ik dacht 1959.
De foto is gemaakt op de Middelstegracht voor ons huis. Mijn moeder is na de oorlog naar Zwitserland gestuurd om aan te sterken, ze was samen met mijn vader in 1961 naar haar pleegouders in Rapperswil in Zwitserland gegaan. Vandaar die leuke hoedjes die mijn broertje echt niet op wilde.

Mocht iemand aanvulling op de fotos hebben dan hoor ik het wel. Ook als je nog fotos hebt van mij of familie dan wil ik ze graag hebben.

Het is nu in de middag en er is bewolking gekomen.Nu de neerslag nog.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

30 november 2011 17:40 | Door: Randy Grappig om je als peuter/kleuter te zien. Kan mij niet herinneren ooit deze foto's te hebben gezien. Uniek...

molenaar.ruesink 2017-05-07 16:08:04

30 november 2011 19:18 | Door: Jorran Haha wat grappig, mijn broer woont op de Middelstegracht! (Ik overigens op de Morsweg) Groeten!

molenaar.ruesink 2017-05-07 16:08:26

1 december 2011 08:15 | Door: Annemarieke Leuke foto's Nicolette!! Je bent geen spat veranderd! ;-)

molenaar.ruesink 2017-05-07 16:08:37

6 maart 2015 10:34 | Door: Nellie v Haarlem Hallo Nicolette wat bijzonder dat ik jou zag op internet je bent nog steeds het zelfde zeker niet verandert ,ik heb ook op het woelige hoekje gezeten ,bij juf wesseldijk wat was dat een leuke kleuterschool he ? heb ook nog met jou op de padvinderij gezeten, weet je dat nog dat we ook naar lunteren waren geweest toen had ik nog heimwee naar huis dat weet ik nog wel ,heb ook op de middelste gracht gewoont jullie woonde geloof ik op de hoek van de groenesteeg ,en heb ook op de hooglandse kerk school gezeten ik weet ook nog dat jou broer met mijn broer Johan in de klas heeft gezeten ,ik ben pas nog een kijkje gaan nemen in die school, er zitten nu allemaal beeldhouders in ,nou Nicolette ik hoop van jou nog te horen ,ik wens jou alle goed's toe in het verre land Groetjes Nellie

molenaar.ruesink 2017-05-07 16:08:50

6 maart 2015 18:01 | Door: Nellie v Haarlem Hallo Nicolette sorry ik zag het later pas van het woelige hoekje dat jij zo angstig was sorry groetjes Nellie

molenaar.ruesink 2017-05-07 16:09:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.