Tandartsbezoekje

Oostenrijk, Schladming

De dag begon echt met zeer zonnig weer maar naarmate de dag vorderde kwam er meer bewolking. De wekker liep om 5.45 af na een heel kort nachtje slapen, ik kreeg gisteravond ineens heel erg lawaai in mijn goede oor en wel zo danig dat mijn tinnitus in mijn dove oor overstemd werd en niets hielp om het te overstemmen. Gelijk een medicament ingenomen die helpt voor een betere doorbloeding . Ik heb wel even angst gekregen van stel dat het blijft maar na 3 uur ben ik toch in slaap gevallen en ja dan is de nacht heel kort. En het was vanmorgen weg en ik hoop dat het dat ook blijft.
Theresa was om 8 uur wakker , ontbijten en frutselen. Ik moest al snel gaan koken want we moesten om half 12 eten omdat ik naar de tandarts moest. Ingrid zou tot half 1 werken dus we hadden afgesproken dat we Theresa in Schladming aan haar zouden overdragen inclusief autostoeltje. We waren er als eerste en lekker in de zon gezeten op het bankje bij het Rode Kruis en Theresa lekker keutelen. Bij elke ambulance die ze ziet zegt ze oma auwe oma auwe buik, ja ze is het nog niet vergeten. En bij elke die aan kwam vroeg ze Papa???
Dan snel naar de tandarts waar ik wonder boven wonder bijna gelijk aan de beurt was. Omdat mijn kies zichzelf naar voren verplaatst heeft hij mijn vullng eruit geduwd. Zit er weer eentje in en de volgende afspraak staat voor einde van de maand om te gaan happen. Ik heb geen normale onderkaak en ik heb na een operatie van een nieuwe onderkaak een soort frame gekregen met kiezen die op implantaten staan. Maar het is zo erg geslonken dat het frame niet meer vast gezet kan worden en er ook geen nieuw frame oppast. Ik had heel graag de laatste tandjes die er nog zijn gelijk weg willen hebben maar dat kan dus niet , ze groeien tegen elkaar aan en dat doet veel pijn en de wortelpunten zijn er pas al uit gehaald. Nu gaan ze de bevestigingen aan de implantaten weg halen en komt er een frame die met haken om de tanden wordt vast gezet. Er is geen andere mogelijkheid. Als de tanden er echt uitmoeten zal dat ook een implantaten oplossing moeten zijn als dat dan nog kan. Ik kan nu niet meer normaal eten en durf ook niet meer te slapen ermee.
Maar goed hier wordt praktisch niets vergoed op dat gebied dus het gaat me wel even geld kosten.
Kan moeilijk elke keer naar Nederland gaan.
Daarna met Jan nog wat inkopen gedaan en dan naar huis waar we nog koffie hebben gedronken voor hij weer terug naar zijn werk ging.
Nog heel even op Theresa gepast toen Ingrid haar auto bij de garage ging halen.
Dan maar lekker ham/kaastosties gemaakt en een semmeltje met gebakken leverkaas. Jan kwam thuis toen het klaar was.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.