Weer met extremen

Oostenrijk, Schladming

Dienstag 12.Juli
Gisteravond kwam het slechte weer niet echt wel enorme plensbui maar vannacht werd ik om half 2 wakker. Wat een noodweer zo enorm veel water kwam naar beneden en onweer. Een stukje verder in het Paltental bij Liezen was het opnieuw noodtoestand, beken buiten hun oevers, Murabgangen, kelders onder water.
Ik ben toch weer in slaap gevallen. Vanmorgen was het nog steeds donker en somber maar om 7 uur toch al 20 graden. Later kwam ook de zon en werd het al snel 23 graden. Theresa was bij ons want die wilde niet mee met Mama boodschappen doen in Stainach. Maar Mama was nog niet terug toen Oma naar de fysio moest dus mocht ze mee. Ze moest behoorlijk doorstappen en dat deed ze ook. Ze kakelde honderduit bij de fysio en kreeg veel aandacht van iedereen . Er is daar een fysiotherapeute die een beetje nederlands spreekt en die moest zo lachen ze sprak tegen Theresa Nederlands en kreeg Nederlands antwoord , ze vraagt wat in het Duits en Theresa geeft in het Duits antwoord. Ze vonden haar allemaal maar wijs. Dan samen terug en op het moment dat we onder het afdak bij de fysio vandaan kwamen een enorme donderklap, Theresa schrok zich rot. Gelijk begon het te regenen en dus Opa gebeld want we hadden geen jassen bij ons. Die kwam ons ophalen en thuis had Mama voor ons allemaal gekookt.
Jan had de hele morgen aan de kastjes voor de badkamer gewerkt er moesten nog achterkanten in en de poten afgezaagd worden dan insmeren met siliconenkit en dan de onderzettertjes erop. Hij heeft al een stuk van de afvoer erop zitten en nog wat afkitten aan de vloer.
We zijn tegen 14 uur weggegaan eerst even het Gästeblatt opgehaald bij de gasten en gelijk gevraagd of alles in orde is. Dan door naar Schladming gereden. Was het bij ons donker somber en buien in Schladming was het super weer. Wij gingen naar een bed kijken voor Theresa een half hoog slaper en ja het was wat Ingrid wilde massief hout maar ik dacht met rolbodem maar dat was ook een massief houten raam met houten latten. Kan niet in onze auto dus morgenochtend met Ingrids auto halen.
Jan dacht dat ons oude bagagerek op de auto van Ingrid zou passen maar dat is niet zo . Dus even kijken of we het in de auto van haar krijgen. Ik heb zelfs afgedongen en voel me helemaal trots want dat kan ik gewoon niet. Ik leer van Ingrid.
Dan met Jan een koffie gaan drinken want hij had nog tijd en daarna hij werken , ik winkels kijken en omdat je dan snel klaar bent heerlijk op een bankje in de zon tot Jan klaar was en eerst nog genoten van een Australische Marchband . Het is vanaf vandaag weer dat Europese muziekfestival. Het werd later op de middag officieel geopend maar toen waren wij alweer op weg naar huis. Nog even snel een t-shirt gekocht want ik was van huis gegaan in lange broek en lange mouwen maar het was daar een beetje heet. Op de terug weg kwamen we Jeannette en haar man tegen die nog even gingen genieten.
Nu is het even na 19 uur en het stormt ineens extreem hard en het ziet er niet goed uit. Even alles op het balkon gecontroleerd en ramen en deuren gesloten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.