Alvast een beetje jarig

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen opnieuw vroeg wakker en een beetje dommelen tot Theresa kwam kijken of we al wakker waren. Dus die ging beneden zeggen dat wij wakker waren en dat ze boven bleef. Even later kwam Jannick met Sabrina vragen of ik het een goed idee vond om alvast ter gelegenheid van mijn verjaardag uit eten te gaan. Wouw dat was eigenlijk wel een leuke verrassing.
Dan nog even gerpobeerd om Sabrina uit een speciale fles te laten drinken maar het lukt gewoon niet. Ze kan niet drinken uit een flesje met welke speen dan ook ook niet uit een beker dus best een groot probleem. Ze doet haar mondje niet dicht en ze zuigt dus ook niet. Af en toe giet Ingrid een slok uit een glas naar binnen en dan hoest en proest ze en het zet niet echt zoden aan de dijk. Al van alles gerpobeerd. Nu moet ze het maar met de arts in Leoben overleggen , ze moet de 21. weer naar Leoben. De Frühforderung is er nog steeds niet en het is zo belangrijk voor zo´n jong kind met ontwikkelings problemen. Dan kan ze gebruik maken van allerlei dingen die daar voor zijn. Ingrid had al tegen die man gezegd dat is geen Früh maar Spätforderung.(Der Begriff Frühförderung ist eine Sammelbezeichnung für pädagogische und therapeutische Maßnahmen für Kinder, die von einer Behinderung betroffen oder bedroht sind. Die Maßnahmen der Frühförderung umfassen den Zeitraum der ersten Lebensjahre und können sich bis zum Kindergarten­eintritt oder bis zur Einschulung erstrecken.[1] Dies ist je nach Bundesland beziehungsweise Kanton oder ausrichtender Behindertenrichtung verschieden. )
Dus om 11 uur reden we met 2 autos weg naar Liezen om bij Sajedo te gaan eten. Altijd goed en lekker.
Omdat Sabrina momenteel tandjes krijgt hadden we wat twijfels of het goed zou gaan. Maar eenmaal in de kinderstoel had ze het dik naar haar zin en helemaal dol op kroepoek. Dus dat was prima om haar tijdens het eten zoet mee te houden. Je moet het wel steeds in haar mondje stoppen want afbijten of zelf naar haar mondje brengen kan ze ook niet. Bij het toetje eten had Jannick ijs en gaf haar wat aardbeienijs nou ook dat viel in goede aarde en ze bleef smakken. Dan ook choclade geprobeerd en ja hoor alles lekker. Dus we hebben allemaal lekker gegeten en gingen voldaan naar huis. Theresa zit in haar hoekje en speelt met de nieuwe lego ondertussen luistert ze naar een luisterboek. Opa is weer iets gaan doen (soms denk ik gewoon niets maar ontvlucht hij alles en iedereen) Ingrid is met Sabrina gaan liggen en Jannick computerspel of tv kijken. Ik met mijn verhaaltje. Ondertussen het bed afgehaald en de was aangezet en de volgende was klaargezet. Buiten regenachtig donker en somber maar niet koud. Typisch denk ik de opwarming voor de sneeuw komt. Jannick heeft van zijn werkgever al een berichtje gekregen dat iedereen die sneeuwschuiver rijdt zich vannacht stand bye moet houden ook die het kunnen rijden. Dus ze verwachten dus wel sneeuw nu. Op Tauplitz zijn de loipen open maar dat is 1600 m hoog. Uiteraard de Dachstein al vanaf Oktober maar dan zit je op 2700m. Wel goed om techniek te oefenen maar te hoog voor snelheid.Tauplitz is dan ideaal daar kan alles . Ramsau (1000m) heeft sneeuw er wordt wel gelanglauft maar nog een beetje te weinig sneeuw. Wij wonen net iets te laag voor de vroege sneeuw op 800m maar dat wil niet zeggen dat er geen sneeuw kan komen , we hadden al sneeuw maar dat verdwijnt dan meestal weer. Ook nog niet echt veel vorst gehad dan blijft de sneeuw beter liggen en verdwijnt niet gelijk .
Gisteravond hebben we heerlijk met het programma van Hansi Hinterseer genoten. Ik mag wel graag naar zijn muziek luisteren en vooral naar zijn programma´s kijken omdat hij altijd zo veel van de bergen laat zien. Dit maal kwam het uit het Tannheimertal erg mooi.
Zo vliegt al met al de dag weer voorbij en daarmee ook het weekend.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hier vanaf 12 uur al sneeuw op 650 meter

marjanne 2017-11-12 17:04:18

Heerlijk!!! Wat een fijne verrassing!!!

Annemarieke 2017-11-16 22:58:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.