De grote binnenshuisverhuizing is begonnen

Oostenrijk, Gröbming

Montag 8.August
Hieperdepiep hoera Björn mijn oudste kleinzoon vandaag 11 jaar geworden.
Een super warme zonnige dag. Familie beneden gng al heel vroeg op pad om dat Theresa naar de oogarts in Salzburg moest. Dus ik heel vroeg ook naar beneden om te vragen of ze nog naar Ikea gingen en ja misschien. Dus gevraagd of ze de vaas die de kat gisteren gebroken heeft voor me mee kunnen brengen als die nog te koop is.
Daar staan mijn rietjes in en ik heb niets anders in huis waar ze in passen en het zo gezellig op tafel staat.
Jan en ik gingen verhuizen. Niet naar een ander huis maar gewoon binnenhuis.
Hij is begonnen de kapstok te verplaatsen, ik de speelgoedkist even naar een tijdelijk plekje, en de ladenkast op die plaats gezet. Dan stofzuigen en samen met Jan de banken anders gezet. En de tafel en ik had het kleed al gedraaid. Dan de grote secretaire verplaatst en Jan de elektriek weer los en vast. Dan waas het tijd om te eten lekker makkelijk een aantal grote groenteloempiaas gebakken. Beneden bij het hout gekeken of er nog planken waren van dezelfde die we gebruikt hebben voor de kast om de radiator want die kast veranderen we en breiden we uit. Jan de lamp omgehangen , hij moet nog wel van plaatsveranderen maar eerst alles definitief op hun plaats . We hadden de bank niet gelijk zo neergezet omdat hij dan voor de deur naar het balkon staat maar die deur gebruiken we eigenlijk nooit dus nu dus de bank ervoor. Morgen gaat Ingrid de kast beneden leeghalen en die kan dan uit elkaar. Boven weer inelkaar met wat aanpassingen.
Jan naar zijn werk, ik naar het postkantoor om de schoenen terug te sturen en ik heb vandaag de grotere maat al binnen en die zijn goed helemaal blij . Ik heb nu lage en hoge wandel/outdoorschoenen. Nog even boter bij de Spar halen en op mijn gemak terug gewandeld. Het was erg warm in de zon. Een ijsje bij Post gehaald daar hebben ze heerlijk ijs. Thuisgekomen wat dingen doen en Jan komt thuis en ik loop naar de keuken om de oven voor de broodjes aan te zetten zie ik op tafel mijn nieuwe vaas staan. Ik dacht dat er nog niemand thuis was maar Jannick was gelijk weer weggegaan met Ingrids auto en beneden was het gewoon erg stil.
Op het moment dat ik het ontdekte kwam ook net Ingrid en Theresa binnen.Die was helemaal blij ze had bij de Mac gegeten en een speeltje gekregen en ook bij Ikea lang in de ballenbad gespeeld. Want daar wilde ze niet eten met Papa en Mama nee spelen. Vandaar de Mac voor haar. Voor Theresa dus een echte dag uit, ik weet nog hoe leuk mijn kinderen het vonden om naar Ikea te gaan, spelen in de ballenbak later toen ze groter waren knutselen. Ijsje eten broodje hotdog of balletjes eten. En vooral limo navullen.
Als ik het goed begrijp heeft Theresa geen spieren aan haar oog en /of zenuwen en is daar wel wat anders . Ze moet daar een mri van laten maken en kijken wat mogelijk is. Ingrid wil nu een second opinion bij een oogziekenhuis dat is waarschijnlijk in Wenen. Voor een mri moet Theresa onder narcose en dat ziet Ingrid niet zo zitten. Ik heb geprobeert haar wel te overtuigen om snel duidelijkheid te krijgen en dat als het enigszins kan in een gespecialiseerd oogziekenhuis als ze dat in Oostenrijk hebben. Waar ze misschien ook gelijk de mri kunnen maken.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.