Eerste keer met Theresa op haar skies

Oostenrijk, Gröbming

Eerste keer met Theresa op skies

Sonntag 24.Juli
Na de regen van gisteren en de vorst afgelopen nacht is het her en der zeer glad. Er liggen gewoon op sommige plekken ijsplaten.
Vandaag had mijn broer Ruud 54 jaar geworden. Hij wilde een groot feest geven juist omdat hij zijn verjaardag nooit vierde. Die tijd heeft hij niet meer gekregen.
Vroeg eruit want de wekker ging om 5.45 loop ik in het donker naar de badkamer gaat de deur open en roet Ingrid Nicolette. Nou ik schrok me wezenloos. Gewoon omdat je niemand verwacht.

Niet heel veel later was Theresa wakker en dan bij Opa en Oma in bed maar niet lang want we zouden gaan skien. Ik wilde met haar gaan kijken op een bambinicursus of zo en kijken of ze het wat vindt. Dan ook wat skien en misschien was er wel een schnupperkurs. Maar we konden haar helm en bril niet vinden. Berichtje naar Ingrid gestuurd maar waarschijnlijk was ze op ronde. Jannick gebeld of hij misschien wist waar het zou kunnen zijn maar alles wat hij opnoemde hadden we al gekeken. Hij zou proberen Ingrid te bereiken maar ook hem lukte het niet. Theresa helemaal in tranen op de trap want het stond helemaal vol met mensen en kinderen die op de skibus aan het wachten waren en die kwam om half 10 en reed dus zonder ons weg.
Dan belde Jannick en hij had van Ingrid gehoord waar ze waren en ja daar hadden we niet in gekeken omdat het een kastje is met allemaal verzorgingsproducten. Maar Ingrid moest het wegbergen omdat Theresa anders steeds ermee wilde spelen.
Goede raad is duur en we hadden ook al met Jannick over haar teleurstelling gehad en gezegd dat ze toch maar moesten nadenken over de skikurs van de Kindergarten die maandag begint. Ingrid had gezegd dat ze daar te klein voor zou zijn volgens de leiding. Dus niet aangemeld. Dus wij naar Kornberger die de Skikurs verzorgd en gevraagd wat nog mogelijk is en ja het is nog mogelijk maar dan moeten we er wel om half 9 zijn omdat ze niet is aangemeld. En ze hebben genoeg kinderen van 3 op de lessen.
Later belde Jannick dat Ingrid geld zou halen en dat wij met haar dan naar de Skikurs mogen gaan. Ik dacht dat ze deze week vakantie hadden en Ingrid ook maar dus pas volgende week. Oeps foutje en nu mag ik dus met de Skibus naar de Stoderzinken en iedereen weet hoe ik daar over denk.
Wij waren dan van Kornberger naar de kinderskipiste gegaan en hebben daar een uur met haar geskied, wij waren kapot maar zij nog lang geen genoeg gekregen. Ze dacht echt dat ze helemaal boven op de piste mocht en dan alleen naar beneden en dat terwijl ze nog niet kan remmen. Ze was woedend. We gingen ook op de band en eerst een stuk dan viste Jan haar eraf en dan kon ze een stukje naar beneden maar dat was haar ook niet goed want ze wilde helemaal naar boven. Oke dan de laatste keer helemaal naar boven en dan steeds een stukje naar beneden en dan werd ze boos als ze werd opgevangen en gestopt want ze wilde echt helemaal in een keer door. Het was zeer ijzig en super snel maar daar had ze geen begrip voor. We waren al blij dat we lopend heel beneden kwamen. Bij een ander gezin kwam een van de kleinste kinderen ook met een bloedgang naar beneden kon niet stoppen moeder mistte hem met pakken en klapte onder tegen de bank aan. Niet slim dus. Dan naar huis wat ze uiteindelijk toch wel goed vond. Dan middageten gemaakt en ze mocht kiezen patatjes of pannenkoeken. Het werden de patatten. Ze loopt de hele dag in haar ski ondergoed wat ze helemaal geweldig vindt. Mocht net dan wel haar pyama aan doen omdat ik zei dat ze anders niet kon skien morgen.
Dus morgen heel vroeg op en ook eruit want we moeten om half 9 bij Kornberger zijn.
Ik heb videofilmjes maar die kan ik hier niet bijzetten staan wel op mijn facebook account.






Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.