Slecht begin van de week maar eindigd hoopvol

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond nam ik mijn onderdeelprothese uit en had dan ook de stift/kroon die op de implantaat zit in mijn handen. Dat is balen mijn tand ernaast doet mij verschrikkelijk pijn omdat de tandhals bloot ligt en ik heb dus slecht geslapen. Vanmorgen de tandarts/kaakchirurg gebeld en ik mag morgen om 10 uur komen. Ik heb het wrange idee dat er ook een ontsteking onder zit.
Vannacht zonder de prothese geslapen zodat het allemaal een beetje tot rust kon komen en het deed erg pijn omdat het zo gezwollen was. Vanmorgen ging gelukkig de prothese wel erin maar eten ging niet zo. Theresa heeft als een prinsesje bij ons geslapen en Jan heeft haar naar de Kiga gebracht. Het was al gelijk erg mooi en zonnig en al 18 graden dus dat gaat weer zeer warm worden.
Ze heeft gisteren gevraagd of ik vandaag soep wil maken dus dat doe ik dan maar. Ik maak een knoflooksoepje en ik maak Nougatknödel. Kan ik hopelijk ook eten is niet zo hard. Vanmorgen maar op Brinta gehouden.
Gaat de telefoon en iemand van de Wiener Städtische, ik had geen idee waar het over ging behalve dat hij Jan wilde hebben. Dan blijkt dat Jan daar naar toe is gegaan om een groene kaart aan te vragen en zegt niets daarover tegen mij. Die was niet naar ons gestuurd maar naar het bureau. Dus samen met Jan daar heen gelopen en met een aardige man nog even staan praten en ik voelde me toch wel even YEAH want hij dacht dat ik onder de 60 was. Nou ik word toch echt dit jaar 65. Want ze hebben hier tegenwoordig verzekeringen voor mensen van 60 tot 80 die bv nog fietsen en die kosten weinig. Nog even over andere verzekeringen gehad en ik kan op mijn gemak die nog even doorlezen. Hij vroeg of we zij hebben om bij de Kneippverein te komen dus dat doe ik misschien dan wel. Ik geloof niet dat ik Jan aan het turnen krijg. Daarna nog snel naar de Spar om Semmelbrösel te kopen en dan Theresa ophalen van de Kiga. Daar nog even met Emma staan praten om haar te zggen dat Theresa haar Engels goed gebruikt heeft in de vakantie. Ze vond het leuk om te horen en ze zei ja jullie Nederlanders spreken toch altijd talen en allemaal Engels. Zij is Engelse en leert de kinderen in de groep Engelse woorden. Theresa staat er echt open voor . Ingrid en Jannick zijn nog steeds in het ziekenhuis , het is nu al tegen 2.
Net belde Jannick dat ze klaar zijn. Het is een beetje een domper want ze opereren niet. Ze willen wachten want in november komt er een laserapparaat , daarna moeten ze er mee geschoold worden dus voor januari volgend jaar niets. De kans op schade is met laser veel kleiner. Ook willen ze niet opereren zonder de dieptemetingen dus ze moet dan toch een jaar wachten omdat haar schedel nu te dun is. Al met al begrijp ik het niet zo goed waarom ze eerst wel wilden opereren . De aanvallen zijn nu best heftig en met elke aanval is hersenschade niet uit te sluiten. We zijn gewoon moe en nu weer een jaar aan modderen. Ze raakt naar mijn gevoel steeds meer achterop en ze zijn daar blij dat ze zich ondanks alles ontwikkeld en zonder die ontwikkeling hadden ze wel wat gedaan. Het is niet anders ook al willen we het anders.
Bij de kist opruimen die in het trappenhuis staat vond ik de set arm,hand en kniebeschermers voor Theresa. Die had ik ergens voor 1 euro gekocht. Dus Jan is al een half uur bezig met het afstellen van haar skeelers omdat haar voeten gegroeid zijn.
De familie is weer gezond thuis gekomen. Jannick kwam in de avond mij even bijpraten. Ze hebben emailadres van de arts gekregen zodat ze kunnen informeren als er met Sabrina iets veranderd en ze wel moeten opereren. Ze hebben kunnen kiezen uit 3 voorstellen na eerst een uitgebreid en eerlijk gesprek te hebben gehad.
1. Ze opereren gelijk.
2. Ze opereren uiterlijk Februar met de nieuwelasertechniek.
3. Oktober/November doen ze eerst de diepte metingen en daarna een gesprek hoe verder na wat ze gevonden hebben. Eventueel als dan blijkt dat het niet met een lasertechniek gaat gelijk erachteraan opereren.
Ze hebben voor mogelijkheid 3 gekozen. Het gaat om verkeerd aangelegd hersenweefsel. Zeer zelden is de plaats waar het zich gevormd heeft. Het is dus echt aangeboren en al aangelegd in de zwangerschap. Het hersenweefsel gaat diep dus niet oppervlakkig. Ze hebben met veel klinieken en artsen gesproken. 9 van de 10 ziekenhuizen zeggen gelijk dit opereren wij niet. De lasertechniek die ze willen gebruiken is sinds kort toegelaten in Europa .Er starten 3 ziekenhuizen in Europa met deze techniek. De artsen worden ingeschoold en misschien komt er een ervaren arts bij de operatie van Sabrina voor de ondersteuning. In Amerika werken ze al 15 jaar met deze lasertechniek.
Een kaarsje branden is geen overbodige luxe maar we gaan ervoor.
Jannick kwam ook zijn motorhelm en handschoenen laten zien volgende week gaat hij op voor zijn motorrijbewijs. Hij laat dan de auto afmelden in de zomermaanden en gaat met de motor overal heen.
https://youtu.be/2w4wmyA3FQA

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Pffft, weer niks. Wat een stress moet dat geven. Leven met jullie mee. Liefs, Lex en Annemarieke

Annemarieke 2019-06-25 23:50:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.