Nat en koud

Oostenrijk, Gröbming

Woensdag
Vanmorgen om 8 uur wakker en wat ontbijt tv en dommelen. Dan opgestaan. Alle ochtenddingen gedaan en de deur open gezet. De katten bleven angstvallig binnen. Ik begreep waarom toen ik naar buiten stapte en ik gewoon in het grastapijt weg zonk. Zo veel water op het balkon. Dan moet het ook gewaaid hebben.
Om 10 uur ging de bel en waren Ingrid en de meiden daar. Sabr naar Opa en Sabrina ging naar boven. Ik Theresa geprobeerd te troosten. Die moest naar de tandarts.
Het duurde tot 2 uur voordat Ingrid terug kwam. Theresa is totaal braaf geweest en zeer dapper. Met een dik gezicht en mond vol met bloederige proppen zag ze er niet uit. Maar het is helemaal achter de rug. Sabrina was gewoon lief bij ons en vermaakt zich wel. Ingrid was heel erg blij dat ze Sabrina mocht brengen.
De rest van de dag was rustig en stilletjes.
De Post gehaald en ik kreeg zowat een beroerte, ik heb bij de garage afgesproken spiegel lakken voor een bedrag van 60 Euro. het randje aan de deur met gummi behandelen en olie verversen. Dat zou nog geen 200 Euro zijn en ik heb eeb rekening van 404 Euro. Allerlei dingen gedaan waar ik niet omgevraagd heb. De spiegel was alleen al 150 euro. Je kan er gewoon niets tegen doen. Jannick had al een hoop heibel bij Promberger en heeft voor 1000 euro goedkoper bij een andere garage zijn reparatie laten uitvoeren. En nu wordt mij een oor aangenaaid onder het mom dat was volgens de garantie bepalingen aan de beurt. Ik krijg dan wel weer een jaar verlenging voor de assistence wat ik gewoon niet nodig heb want we zijn lid van de ÖMTC.
Om zes zijn we eerst even naar de Spar want ik had allerlei bonnetjes die ik wilde gebruiken. Daarmee bespaarde ik toch een euro of 7. Daarna naar de Un imarkt om een brood en een groente pakket op te halen. Zo vooral het groente fruit pakket was veel. Ik had bananen, kiwis , appels , een peer. nectarines een kwart watermeloen. een bloemkool, Grazerhauptelsalat en courgettes.
Jan blij met zijn bananen en ik met de rest.

Donderdag
Vanmorgen pas om 9 uur wakker , geen wonder het is fris en donker. Mijn bed heerlijk warm. Maar ik ben wel opgestaan want ik wilde gaan sporten. Ik was nog met mijn ontbijt bezig toen Jannick kwam. Die vroeg om de auto want hij moest naar de Steuerberater en het hoosde. Ik zei hem dat is goed zet mij dan af bij de sportschool en haal mij na je afspraak weer op. Beide blij en droog. Toen ik thuis kwam was Jan ook op. Ik had nog een stukje Ribiskuche om te delen voor bij de koffie, Dan kon ik wat later middageten maken. Dan met Jan gegeten.
Na het eten de appels en ene peer geschild en klokhuis eruit en fijn gesneden en dan met rozijnen en kaneel en suiker gekookt tot een vulling voor Apfelstrüdel. Alle paprika´s schoongemaakt en in stukjes voor in de vriezer. Dan een Apfelstrüdel gemaakt en de rest van de vulling ingevroren. In de middag een stukje gegeten bij de koffie.
Jannick en Meli zijn goed bezig. De afgekeurde aanhanger verkocht, de stenen die nog van de oprit waren verkocht, de kleine vriezer verkocht. Dat maakt plaats buiten en binnen. Ze hebben zelf 2e hands dezelfde metalen hekken gekocht waar we al wat van hebben. Ze hebben er 5 bij kunnen kopen met staanders en betonklompen. Normaal is een hek zonder wat 100 Euro en nu compleet met alles voor 30 euro stuk. Meli is hard bezig met het inrichten van de tuin. Tussen de rotsblokken heeft ze rotsplantjes gezet. Maar met al dat water dat naar beneden komt is tuinarbeid ook niet echt een ding.
Zaterdag doen ze werk voor IPC en dan kunnen ze de transporter gebruiken om hun hekken te halen. Het kost ze verder niets. Dan hoeft de baas het zaterdag niet te doen want die klaagde al met geen tijd. Ze moeten toch met de transporter naar Liezen kunnen ze ook gelijk de waren uitleveren en dan hun hekken halen.
Als nu eindelijk DUO de papieren afgeeft kan de hypotheek over gesloten worden. Ze krijgen de het gehele bedrag wat ze nodig hebben omdat het huis veel hoger geschat is. Omdat DUO maar niet terug treedt en de juiste papieren afgeeft is dat het probleem. De bank heeft nu aangeboden om het bedrag wat Jannick nog open heeft bij DUO wat hij per maand betaald erbij op te nemen maar dan moet Duo alsnog een goedkeuring afgeven.
WE zullen blij zijn als DUO eindelijk eens wat doet, zo kwam Jannick dus ook in de problemen omdat ze maar wat doen . Maar omdat Jannick dan het hele bedrag betaald mag de advocaat van DUO in Oostenrijk het zelf afhandelen en hebben we Nederland niet nodig.
Augustus is eigenlijk altijd een maand van mooi en warm weer. Nu is het troosteloos nat en koud.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.