Nog steeds super zonnig

Oostenrijk, Gröbming

Weer een hele slechte nacht gehad en ik hoorde Jannick om ongeveer half 4 de deur uit gaan. Die moest met zijn vrachtwagen naar het onderhoudscentrum ergens in de buurt van Asten. En omdat ze voor 6 uur maar 60 mogen rijden doe je er een beetje langer over. Hij moest er om 7 uur zijn maar was er al om kwart over 6. Hoorde hij tikken tegen zijn ruit waren ze er al vanaf 6 uur en kon hij zijn wagen naar binnen rijden. Hij was toch pas tegen 17 uur weer thuis dus een erg lange dag geweest . Ik toen Ingrid weg ging de wekker gezet en de jongedame bleef lkker slapen. Ingrid zei dat ze vandaag naar Liezen ging want ze wilde ook een lamp voor de keuken kopen en ik wil er een voor de slaapkamer. Dus ze kwam de kortingsbon met het pasje van de Lutz ophalen en ik had nog een bon van 5 euro. Scheelt toch weer. Ze kwam terug uit Liezen zonder lampen en ze zijn er pas over een week of 3. Maakt niet uit zie Jan niet gelijk de lamp ophangen.
Ik ben een groot deel van de morgen bezig geweest met het vuil verzamelen, sorteren en naar beneden brengen . Dat doet Jan normaal. De bakken schoon gemaakt , zakken erin en zo. Beneden hoopt het zich ook lekker op want Jan brengt ook altijd alles weg.
Dan ben ik onze trip naar Nederland op een rij gaan zetten, uitprinten , controleren, kijken wat betaald is en wat niet. Wat er nog gedaan moet worden en op een rekening na is alles betaald en heb ik de bevestigingen binnen. Maar ik wilde bij de autohuur allrisk verzekeren mar toen bleek dat ik gelijk bij boeking alles moest betalen dus eerst de auto maar geboekt maar nu mag ik niet allrisk verzekeren. Er staat nergens dat er gelijk betaald moet worden en meestal is het een aanbetaling en de rest bij halen en dan borg stellen. Daar mijn kaart al behoorlijk belast is door alle borgstellingen van de huisjes en ik ook de huisjes ermee betaald heb en de tickets was het einde wel in zicht. Ik kwam 50 cent te kort. Zie wel heb nu weer even de buik er van vol.
Zoals het nu eruit ziet vertrekken we op 1 april naar Salzburg en Jannick brengt ons. Dan gaan we naar een hotel vlak bj de luchthaven. Want we moeten op zondag om 8 uur op de luchthaven zijn dan moeten we voor dag en dauw gaan rijden. Dus dit bevalt e wel. Dan gaan we op de 2.April naar het vliegveld en vertrekken naar Rotterdam. In Rotterdam hebben we iemand nodig die ons naar de auto brengt en dat heb ik aan Kirsten gevraagd dus of Kirsten of Jeroen doet dat. Dan heb ik op het programma gezet om in Leiden fotos op te halen bij een achter achter nicht van de familie van Gijzen. Erna (niet mijn zus) heeft ook van onze tante Wil Kuijer info over de foto van het meisje Monica die bij mijn grootouders in huis was.
haar moeder van Monica was Lotte een Duitse vrouw ,de man van die vrouw heette Pork of Pik maar dat wist ze niet erg goed meer .Ze woonde in de Oosterdwars straat op nr 28 of 26 ook dat wist ze niet helemaal precies die mensen gingen erg veel om met tante Zus en ome Jan Solleveld en op die manier is dat kindje bij jou oma en opa terecht gekomen via familie dus.Ik vind het erg leuk dat dit soort dingen nog boven tafel komen. Er leven niet veel mensen meer die dat zouden kunnen weten maar tante Wil en oom Hans zijn er nog.
Wel leuk dat de familie zich in die Pagina terug vinden en er ook van die leuke dingen geplaatst worden zoals de film waar mijn Oma en Opa heel jong waren en we niet zeker weten of het kindje mijn moeder is of dat de film ouder is en het Annetje is het gestorven zusje. Het is van voor 1937 omdat mijn overgrootvader erop staat en die is in 1937 overleden. Ik heb het filmpje nu ook want die heeft Henk van Gijzen me gestuurd. Ik weet nu hoeveel mijn moeder leek op mijn Oma want de jonge Oma ziet er uit als mijn jonge moeder.
Dus voor het eerst in misschien wel 50 jaar zie ik dan Erna weer.

We gaan weer terug naar Capelle ad Ijssel omdat we nij Liduina gaan slapen.
Die hebben we al denk ik langer dan 12 jaar niet gezien. Dus een avond om bij te praten.
Dan gaan we op maandag 4 april naar Slagharen waar we een midweek blijven in een huisje met een pony.
Op 7 april is Jan jarig wordt hij 70. Vertrekken we naar de Reestervallei in Ijhorst waar we met kinderen kleinkinderen , aanhang en zussen het weekend doorbrengen. Op de vrijdag wordt al het eten voor de BBQ bezorgd wat me gelijk eraan doet denken dat ik de BBQ ´s dat nog niet geregeld heb. Gelijk even op schrijven. Toch iets over het hoofd gezien. Dan is op de zaterdag 8 April daar de BBQ.
Op de 9. April gaan er tegen de avond al veel weg school werken en zo de volgende dag.
Wij gaan pas maandag de 10. weg en vertrekken dan naar Borger naar een Roompotpark en blijven tot de 14. April. In die week gaan we een keer naar indoor Plopsaland in Coevorden. Theresa is daar al helemaal vol van want op de K3 dvd´s en Bumba en zo staan stukjes van Plopsaland. De 14. April gaan we terug naar Capelle naar Liduina en de auto terug brengen. Weer een avondje bijpraten en dan echt op de 15. April weer terug naar huis vanaf luchthaven Rotterdam.

Jan heb ik net nog gesproken en die heeft diarree van de antibiotica. Hij heeft het gemeld maar niets erop gehoord. Nou een kurk mee en dan kan hij toch morgen naar huis.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat Jan zo opgeknapt is, dat hij morgen naar huis mag. Daar kan hij rustiger herstellen dan in het ziekenhuis.

Anja 2017-02-14 19:01:03

En? Heb je al gehoord of Jan naar huis mag vandaag? XXX

Annemarieke 2017-02-15 11:05:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.