Eindelijk een echte zomerdag

Oostenrijk, Gröbming

Om 7 uur wakker, goed uitgeslapen en fit. Gisteravond waren we tegen 10 in bed gestapt en wilden iets kijken. We hebben beide niets gezien want we sliepen beide ik denk binnen 5 minuten. Ik werd een keer wakker tv uitgezet en verder geslapen.
Vanmorgen een beetje tv gekeken en om half 8 eruit gegaan. We gaan straks naar Liezen.
Erna de auto van Jannick heeft een achterbank die je kan afsluiten als er niemand zit en hij met open dak rijdt. Het zou moeten kunnen 2 kinderen want er is Isofix erin. Maar de auto is hoofdzakelijk bedoeld dat Jannick naar zijn werk komt en weer thuis. De auto van Jannick wilden ze eerst weg doen maar de auto van Ingrid (eigendom) heeft ineens flinke waterschade en ze wil hem niet meer laten repareren (kosten 1000 Euro) Ze zou bij de dealer nog 3000 Euro ervoor krijgen . Ze wil nu kijken of ze het leasingcontract van de auto van Jannick naar haar overgeschreven kan krijgen. Dan wordt de auto op naam van Sabrina gezet en dan kan ze de voor gehandicapte voordelen gebruiken. Ze wil dan ook kijken of de dealer de auto van haar dan ook terug neemt voor die 3000 Euro zodat het leasing bedrag lager wordt. Dus dat wordt dan de gezinsauto en ze passen er allemaal in. Het punt is ze hebben 2 autos nodig maar 2 leasingcontracten is financieel niet haalbaar . De auto waar Jannick in reed is bijna 3 jaar en wordt geleased. Tot overmaat van ramp heeft die ook ernstige motorpech een turbo is kapot maar wordt wel gerepareerd op kosten van de Renault onder garantie. Maar het gaat allemaal goed komen.
Samen met Jan naar Liezen, eerst naar de Gebietskrankenkasse om de verkeerde steeknaalden terug te geven, de nieuwe hadden we al binnen gekregen. Je mag niet zo maar naar binnen , eerst vragen beantwoorden mondmasker en ontsmetten dan aan de receptie de pakjes afgegeven. Vandaar naar de Action want daar hebben ze behang en behanglijm en de verf die ik nodig heb voor de kamer van Theresa. Ook vonden we een nieuwe goedgekeurde EHBO doos want die van ons loopt deze maand af. Je krijgt echt een bekeuring als je gecontroleerd wordt. Nog een pak printerpapier en batterijen voor mijn gehoorapparaat. Het was precies tijd om naar mijn afspraak bij Hartlauer te gaan voor de jaarlijkse grote beurt van mijn gehoorapparaten. Ze hebben ook nog even mijn bril voor me gericht want die zat nog steeds niet jofel. Snel iets gehaald bij de Lidl helaas de Nederlandse loempias hadden ze niet meer. Dan de auto laten staan en met Jan in het zonnetje terug gewandeld naar de Action want ik was de metalen beugels vergeten mee te nemen. Dan terug en naar huis. Mijn Schweinenstelz had Ingrid al meegenomen dus we konden gelijk eten. Was ook nog warm en smaakte goed. Ik denk dat het Jan wat minder smaakte die is er niet dol op maar het was echt perfect gegrild en zo gaar dat het vlees uit elkaar viel. Ze zijn echt groot en zelfs met zijn tweeen een hele kluif. Jannick was ook al thuis en naar bed. Als je om 4 eruit gaat heb je er al een dag op zitten.
Gisteren hebben we enorm gelachen. Sabrina zit dus graag in de elektrische auto en dan staat de muziek meestal op Ganga Style. Sabrina springt nu op hara knieen en ineens zegt Ingrid huuuuuuuuuuuu hoor ik het goed? ja hoor Sabrina maakt dan geluid en het lijkt op ganga ganga, Nu net was ze in de trampoline aan het springen dioet ze nu ook op haar knieen en ik hoorde weer ganga ganga. Behalve Mama en Papa, Kuh en Muh nu dus ganga ganga. Nog even genieten van de rust want straks komt Sabrina en Ingrid gaat met Theresa, Sandra en Belana naar de Karate.
Els de grens van Oostenrijk gaat open dus dan is Augustus geen probleem en het schijnt zo te zijn dat vanaf volgende week geen mondmaskers meer moeten. Behalve in medische omgeving artsen ziekenhuizen enz.
Het was een warme dag maar aan het eind van de middag begon het weer stevig te waaien. Bleef warm en morgen nog warmer. Dan is de pret weer voorbij volgens de voorspellingen.
Ingrid heeft het babybed afgebroken en een soort noodbed op de grond gemaakt en was na de karate bezig om Sabrina daar aan te wennen. Zodat we over een maandje wanneer we alles ombouwen ze gewend is aan een groter bed ,


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

als de auto op naam van Sabrina komt, dan kan ze hem toch niet meer verzekeren, want dan moet je minimaal 18 jaar zijn en een rijbewijs hebben.dat is zo hier in Nederland wel kan ze voor Sabrina een gehandicapten bewijs aanvragen op haar naam,bij jullie gemeente,en een internationaal gehandicapten kaart, daar zij de moeder is, en met dit bewijs weer overleggen ,om hiervoor kortingen te krijgen, maar weet niet hoe dit bij jullie in Oosterijk zit precies

christina 2020-06-13 03:45:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.