1961 Nicolette

Nederland, Leiden

Mijn ouders waren naar Zwitserland geweest om de pleegouders van mijn moeder een bezoek te brengen. Na de oorlog was mijn moeder in Zwitserland. Mijn broertje Ruud heeft zijn namen van de mensen daar. Rudolf Otto Richard . Het was in een plaatsje Rapperswill. Geen idee of het goed geschreven is. Ik denk wel in het Duitstalige deel gezien de namen. Mijn broertje John had niets met de hoedjes die ze voor ons hadden megenomen. Hij wilde dus niet op de foto.
Schoolfoto Hooglandsekerkgrachtschool. Dat was een nationale opleidingsschool en zwaar gereformeerd. Het heeft lang geduurd voor ik het gevoel kwijt raakte dat ik overal gezien werd door de lieve God. Elke maandag je geleerde psalmversje opzeggen en bijbelverhaal lezen- Daar had ik wel altijd een goed cijfer voor . Het hoofd van de school was hoofdmeester Zuiderveld die me alle jaren hardnekkig Nicolien noemde ipv Nicolette.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.