Dagje Theresa

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was het nog aardedonker en ik werd gewekt door 2 handjes op mijn gezicht en zachtjes Oma. Het was half 7 dus maar de tv aangezet en eerst mezelf aankleden dan een boterham voor Theresa gemaakt.Jan was ook ondertussen klaar .Theresa aankleden enz. Ingrid kwam dag zeggen en wij ook op weg naar de Kiga.
Daar hingen overal papieren dat er weer luizen zijn en mijn trauma begon weer en had gelijk jeuk.
Terug thuis eerst maar eens douchen want ik wil niet met natte haren de deur uit dus doe ik dat na we haar weg gebracht hebben. Dan een kop koffie en langzaam weer mens. Ik heb dozen vol fotos en die ben ik aan het uitzoeken sommige moet ik nog inscannen om op de site te zetten en alles wat er al op staat kan weg. Ergens een streep trekken . Ze komen in een album of zijn dat al en digitaal opgeslagen of dat gaan ze nog. Ik heb ook nog een map met negatieven gevonden wil ik nog wel een keer bekijken voor ik het weg doe. Leuk klusje voor de wintertijd. Maar het dateren valt niet mee. Ben daar tot half 12 mee bezig geweest. Jannick belde dat hij onderweg naar huis was en die kon ook mee eten vanmiddag gezellig was al lang geleden dat hij bij me at. Hij heeft zo veelgewerkt de afgelopen week dat zijn baas het wel genoeg vond en hem naar huis gestuurd had. Jannick zei al het lijkt wel of hij ruikt dat Ingrid niet thuis is want hij stuurt me altijd naar huis als ze er niet is. Jan ging Theresa halen en ik koken en dan allemaal aan tafel.
Het is bar en boos slecht weer , heel veel wind , koud, en regen. Theresa ging wat dvd kijken , ik heb een box van 3 dvd ´s uit het jaar nul maar ze vindt het geweldig. Het heet Die Löwentrilogie. Eeen soort verhaaltjes met marionetten. Als ze die in Nederland zien word ik gelijk aangeklaagd voor discriminatie want er komen zwarte poppen in voor met een soort pietenbroekje , dikke rode lippen enz. De serie zou gelijk op de pieten brandstapel moeten. Theresa kijkt er graag naar en we hebben niet het gevoel dat ze daar dicriminerend gedrag van krijgt.
Ingrid had gevraagd of we dan met haar naar de karateles wilden gaan en Jan ging dan later naar zijn werk en wij reden mee. Een rondje gelopen en dan tijd om naar de karateschool te gaan. Ze was helemaal hyper want ze zou haar karatepak krijgen. Ze liep dan ook gelijk naar Anja de lerares toe en vroeg erom en ja ze kon gellijk meelopen en kreeg haar officiele Karate bond boekje , die heeft ze nodig bij de examens en als ze wedstrijd wil doen. Haar karate handschoenen waren er nog niet die zijn er pas over 2 weken. Ik heb voor haar een tas besteld zodat ze haar spullen in haar eigen karatetas heen en weer kan meenemen. Ze heeft een pak met de naam van de sportschool erop. Ze is er zo gelukkig mee en trots. Ik was daarna naar Nynke gegaan in haar winkel Zuckerl Zeit en dat was zo gezellig dat ik ben blijven hangen en Jan ineens voorbij kwam en zei betrapt. Dan samen Theresa ophalen en we stiekum mee gegluurd hebben bij de les. Leuk om te zien en ik geloof dat Theresa er erg van geniet maar ze is nog erg onzeker.
Jannick heeft vanavond en vannacht nachtdienst in Gröbming op de ambulance. Het weekend heeft hij nog steeds Bereitschaft ook nog volgende week en weekend. Dus dat hij vanmiddag kon slapen was wel lekker.
Met Sabrina gaat het goed , ze heeft momenteel wel een virus onder de leden. Maar volgende week haar laatste cortisonkuur en dan heeft ze alleen de THC oliedruppels en een epileptie medicament . Dat laatste is ook al een speciaal medicament wat niet veel wordt voorgeschreven maar bij haar werken de meeste medicijnen niet. De THC olie is voor haar een wondermiddel en wordt hier in Oostenrijk niet veel voorgeschreven en al helemaal niet aan babys dus ze is bijzonder.. Haar EEG is veel beter , haar arts is ook erg blij met de resultaten. Na maandenlang behandeling met Cortison nu bijna er van af. Ze heeft nog best veel achterstand in te halen maar het gaat nu goed en ze ontwikkeld zich ook goed. Maar als je met 8 maanden op een 3 maanden niveau zit mag je niet verwachten dat ze dit al ingehaald heeft. Maar ze maakt nu echt contact met de mensen om haar heen. Als ik zeg waar is Opa dan kijkt ze naar Jan . Ze kan nu ook bij ons zijn en ook bij Jannick wat toch wel fijn is als je haar vader bent. Ik doe altijd schuitje varen met haar dus dat verwacht ze ook van mij en Jan laat haar naar achteren vallen en dat wil ze dan bij hem. Ze is helemaal gek van Theresa en gelukkig ook andersom. Het gaat dus de goede kant op en we hopen dat het dus zo blijft. Ze heeft bijna geen aanvallen meer en als ze het heeft niet meer zo intens.
Onderweg zag ik dat de sneeuwgrens aan het zakken is en voor morgen geven ze tot 1100 meter op dus dan komt het al redelijk laag.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.