Ergernis

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Gisteren werd Jannick 18 jaar. Het was geen vrije dag voor hem want hij moest werken bij Fit en Fun. Hij had een thermoskan koffie en taart meegenomen en omdat hij 18 werd een fles sekt. (volgens Reini). Hij had ook nog taart bij de Dienststelle willen brengen maar dat haalde we niet meer en doet hij vanmiddag. Jan moest ook werken.
Jannick wilde graag spareribs eten maar waar hal je die vandaan? Dat is hier echt een zomerartikel. Maar de slager van de Billa wist wel raad en heeft een hele stapel vers uit de varkens gesneden. Ik was de hele middag zoet met ze te bereiden in de oven. Hij wilde ook panna cotta als toetje. Lekker met waldbeerensaus en aardbeien. Het eten was in elk geval een groot succes en Jannick vond het geweldig. Dat leverde mij een paar dikke knuffels op. Zijn cadeau van ons had hij al gekregen, een nieuwe telefoon nadat die van hem uit elkaar was gevallen.
In de avond kwam Dorris langs. Hij heeft van haar een fles sekt gekregen die we hebben geopend en hij gaat een dag met haar naar de nieuwe thermen in Golling. Hij vond dat hij een leuke dag had gehad inclusief slingers.

Vanmorgen was hij al vroeg gaan trainen, hij ging weg met min 18 graden en kwam terug helemaal onder het ijs. Hij had spierpijn van het vele dubbelstokken in de lessen die hij gisteren had gegeven. Vanmorgen ging hij ook klassieken want zondag is de Ramsau Volkslauf en die doet hij ook 30 km klassiek. Hij heeft handschoenen van mij geleend, lekkere dikke fleece omdat hij in de lessen koude handen krijgt in zijn langlaufhandschoenen.
Nadat hij opgewarmd was ging hij weer naar Fit en Fun. Hij werkt gemiddeld 5 uur per dag.
Hij wilde heel graag een WII kopen maar die is hier nergens verkrijgbaar, overal uitverkocht.
Als ik samen met Jan in de zon , goed ingepakt aan het genieten ben, denk ik bij me zelf wat een geluk om hier te wonen. Al die mensen die veel geld uitgeven om een weekje hier te zijn.
Dan bekruipt me ook een gevoel van schaamte , vele jaren kwamen we ook speciaal om te langlaufen naar hier. Nu hebben we nog niet eens op de langlaufskies gestaan. Uiteraard ook omdat Jan steeds niet mocht sporten door de operaties. Maar toch.
Sinds deze zomer woont ook Claudia Nystad in Ramsau, er stond een interview in een blad met haar waarin gevraagd werd aan haar waarom Ramsau. Haar antwoord was precies zoals wij ons ook voelen. De machtige en prachtige Dachsteinbergen zonder je ingeklemd te voelen. De natuur hier en de sportvoorzieningen. De dachsteingletsjer en de zon. Zoals ze zij als je hier eenmaal bent geweest weet je waar ik het over heb. En wij weten het!

Vandaag stond ineens Norbert (man van Hansi) woedend aan de deur. Jan deed open en voor je iets kan zeggen begint hij al te donderen. Over het feit dat alle ramen in het appartement open staan en alle verwarmingen ook hoog open staan. Hij was al naar binnen gegaan!!!! En had de cv laag gedraaid en de ramen dicht gedaan. Maar de gasten zijn er nog en hij dacht dat ze weg waren?? En het zijn hun kennissen, en de ramen staan open omdat ze tegen elk verbod in blijven roken. En daar hadden we al contact over gehad en zijn Hansi had het moeten op lossen. Het enige wat ze volgens ons heeft gedaan is apparaten om in het stopcontact te steken meegenomen. Nadat Jan hem had gezegd dat het hele huis nog vol met gasten zit droop hij af.
Later bleek toen Jan ging controleren (dat doet hij altijd als een van hen in huis is geweest) zag hij dat Norbert ook de verwarming in het stookhok op 10 graden voor de appartementen had gezet. Het is ’s nachts min 19 graden. De mensen hebben een klein kind van 2 jaar bij zich dus wij hebben de verwarming maar weer aangezet want zo iets idioots kan toch niet.
De mensen kijken ons met de nek aan omdat ze denken dat wij in hun appartement waren. Ze spreken alleen Kroatisch. Wij vinden dat je niet in een verhuurd appartement kan komen zonder dat de mensen daar toestemming voor gegeven hebben.
Ook hadden we eindelijk het kinderbedje van Hansi terug gekregen maar snappen nu wel waarom het niet terug kwam , het is definitief door haar gesloopt. Geen reparatie meer mogelijk.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.