Vrijdag de 13e

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Vanochtend vroeg weer naar de fysio, we kwamen buiten en toen zagen we het eerste glimpje zonlicht op het hoogste topje van de gletsjer. Binnen 5 minuten was er een rode gloed over een groot deel van de bergen. Dat is genieten.
Bij de fysio kreeg ik op mijn kop omdat ik te veel gedaan heb en moet het de komende dagen rustig aan doen. Dat is wel moeilijk voor me. Daarna langs de genecoloog om mijn recept te halen, ze weten wel hoe ze de gezondheidszorg duur moeten maken want ik krijg steeds een receptje voor 50 dagen en dan mag ik al niet klagen want het was voorheen elke 20 dagen.
Bij de apotheek afgeleverd en dan kan ik het maandag halen.
Thuis gekomen weer een verrassing van de Krankenkasse , dat we 2 maanden achterstand hebben met onze premie betalen. Nou betalen wij geen premie omdat we vanuit Nederland verzekerd zijn dus we hebben alweer iets om achter aan te gaan en nu maar hopen dat we niet weer zijn uitgeschreven door hen in Nederland. Het is zo vervelend dat je nergens post van krijgt, je moet alles hier maar raden en ze hebben geen pardon met de rekeningen te sturen.
We hebben dus voor deze brief niets gehoord. Niet van de Krankenkasse of wat dan ook. Het gevaar is dus nu dat we ook bij de GIS weer staan vermeld dat we moeten betalen en we zijn nu al langer dan een jaar bezig met de voorgaande problemen zowel van Jannick met de GIS als van ons zelf met de GIS. Ze reageren nergens op en ze sturen ook geen bericht van wijzigingen en hoe moet je dan weten als je een vrijstelling voor het hele jaar hebt dat het is ingetrokken. Het is werkelijk te gek voor woorden en nu komt dus ook onze receptvrijstelling weer in gevaar. Snappen jullie het nog??? Hoezo vrijdag de 13e????
Na wat bewolkte en somber begin van de ochtend werd het toch weer zonnig.

Met de krankenkasse gebeld en we zouden een keer boven de vrij te verdienen grens uitgekomen zijn en dan hebben ze ons hier verzekerd ?? en dan weer eruit het enige waar we bericht van hebben gehad is 20 dagen in de maand mei vorig jaar. Maar dat kan toch geen 170 euro kosten. We hebben met Nederland gebeld en we hebben het hele jaar daar premie betaald en behalve die 20 dagen zijn we niet afgemeld geweest. We betalen bijna 200 euro per maand aan nominale premie in Nederland en ze zeggen dat we dan geen nominale premie in Oostenrijk schuldig zijn behalve als ze ons afgemeld hebben want dan hoeven we geen premie in Nederland te betalen. Maar dat hebben ze niet gedaan. Dus nu betalen we premie in 2 landen. Nederland betaald ons niet terug omdat de Krankenkasse ons niet afgemeld heeft en Oostenrijk vindt dat we hen ook moeten betalen omdat we over de grens van 259 euro is het geloof ik in de maand heen zijn gegaan.

Vanmiddag een heftige ruzie met Jannick gehad, sinds hij verkering heeft houdt hij zich aan geen enkele afspraak en heeft hij een grote bek. Maar leeft nog steeds van mijn geld dus een beetje dimmen mag hij wel. Jan houdt zich uiteraard geheel afzijdig en doet zo als gewoonlijk of hij gek is. Dus ook op hem ben ik boos.
Ze laten alles in huis voor mij liggen en dan zeggen ze nog dat ik het moet vragen als er iets moet gedaan worden. Dus uiteindelijk is het ook altijd mijn eigen schuld.
Dus het is echt mijn dag niet.

Jannick weer naar zijn Bettina vertrokken, Jan naar zijn werk en ik zit boos te mokken en ben nog bozer op mijn zelf dat ik me zo over de kling laat jagen. Maar de operatie heeft me toch enigszins uit balans gebracht maar dat begrijpen ze gewoon niet.
Dus helaas ook bij ons crasht het af en toe . Wat heet crashen het dak ging erbij mij af. Dan zegt Jannick ook nog tegen mij dat ik makkelijk kan gaan sporten want ik mankeer niets aan mijn benen, alsof ik de hele dag op mijn kont zit uit mijn neus te eten. Terwijl hij zelf net zijn middagslaapje gedaan heeft. Dus de ontploffing was niet mis. Het zal wel even duren voor de lucht geklaard is en wat mij betreft blijven de donkere wolken nog wel even hangen want het zonnetje in huis is even verdwenen. Wat zijn moeders toch vervelende mensen en wat kunnen ze zeuren en wat willen ze toch veel en ze doen zelf niets.
Ik heb gisteren gewoon te veel gedaan maar ik kan er gewoon niet tegen als het vervuild en zeker als ik erin moet slapen. Kabouters hoop ik altijd op maar komen nooit. Vannacht heel slecht geslapen, veel pijn en kon mijn draai niet vinden. Want ik mis mijn sporten als uitlaatklep.

Jannick heeft morgen zijn examen misschien dat hij daarom zo vervelend is. Maar het komt me nu ook allemaal even niet gelegen. Zo mensen even mijn hart gelucht en morgen weer een nieuwe dag.

De gasten komen begin van de avond en Jan was nog niet thuis dus ik moest vol aan de gang.
Het was van te voren niet duidelijk hoe ze wilden slapen dus toen ze kwamen moest er nog her en der wat veranderd worden. We hebben een gezin in het kleine appartement die met zijn vijven zijn. Boven in het grote ook 2 gezinnen, dus het was overal de kamers indelen want er waren veel kinderen bij. Ze komen uit Slovenie en zijn allemaal om te skiën hier. Het gaat me niet makkelijk af want bedden opschudden mag ik niet en dat gaat ook moeilijk maar ik moet het toch doen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.