We zagen de week weer door

Oostenrijk, Pruggern

vanmorgen kwam om 6 uur Jannick dat hij toch de auto nodig had en hij de autosleutels van Jan´s auto nodig had om die weg te zetten. Een beetje tv kijken en dan kwam Ingrid Sabrina brengen. Dat is dan gezellig knuffelen en Kika kijken. Ingrid had nog precies een kwartiertje toen ze terug kwam om koffie te drinken.
Jan en ik om 10 uur bij de huisarts om wat dingen door te spreken en papieren en recepten te halen. Ze was gisteravond ook op die voordracht over slapen en we denken er hetzelfde over en hebben de gelijke vragen en bedenkingen bij de artikelen die gepresenteerd werden. Daar werd bv heel erg benadrukt hoe slecht de tv in de slaapkamer is en hoe slecht je kan slapen nadat je tv gekeken hebt of op de pc gewerkt heb door het blauwe licht. Ik zei haar ik weet het niet maar als ik niet kan slapen zet ik de tv aan en val in slaap waar op ze zei ja ik ook gek he geen idee waardoor dat komt. Voor mij is wel belangrijk als ik geen tv gebruik maar normaal ga slapen dat het donker is en ik heb nu een afstandbediening daar schakel ik alles in een keer uit in de slaapkamer . Maar als ik dan niet in slaap val dan wordt het dus tv.
We hebben eerst over Jan gesproken en vroeg haar het is hoog riskant ja zegt ze . Dan ik waarom dan niet eerst een petscan als ze willen weten of hij kanker heeft. Ze zei een goede vraag want ja dat zou beter zijn maar het zal wel een geld kwestie zijn van de Krankenkasse. Dus ik zei haar maar als hij dood gaat heb ik de kosten. Ze bleef lachen- Ze spreekt graag met ons omdat wij altijd goed weten waarover we het hebben en duidelijk zijn in wat wij wel en niet willen. Ze heeft het dus ook erbij gezet in de papieren over de petscan (met dank aan Els). De huisarts staat daar dus ook achter.
We hebben de 28e beide een arts afspraak in Schwarzach. Ik gebruik gemiddeld 5 capsules van 25000 met Kreon ofwel Creon in Nederland. De maximale die ze mag voorschrijven is 50 stuks er zijn wel grotere verpakkingen. Ze zei je moet lastig worden bij de Krankenkasse dan gaan ze vaak wel overstag. Ik moet de rest van mijn leven het gebruiken. dus elke week een receptje halen. Jan moet zijn volgende recept voor Brillique ook weer laten toestemmen want dan is de periode weer afgelopen. Eigenlijk hoop ik dat hij dan gewoon mag gaan afbouwen van de artsen. Het is zo veel tijd en werk.
Het sneeuwt steeds een beetje en het is koud. Toen we gisteravond om half 9 wegreden van de lezing moesten we al krabben en was het minus 4. De Fachschule had groentechips gemaakt van bieten, wortelen, pompoen, selderij, pastinaak en courgette. Die waren super lekker. Ze doen het in een speciaal apparaat die afgesloten wordt en het vocht afvoerd. Niet in een normale droogmachine. Als je zoiets op tafel zet is het een stuk gezonder , ziet er leuk uit met al die kleurtjes en is gezond. De vitamines en zo blijven erin. Ze hadden ook biologisch appelsap maar niet zo lekker als die wij van Cornelia hebben deze leek meer op die we ook van Christine hadden gekregen heel zoet. Wij drinken altijd half water half sap en die van Cornelia is wat zurig en heel fris echt dorstlessend.
Thuisgekomen zijn we eerst aan de koffie gegaan met het allerlaatste stukje brood van Annemarieke.
Nu wachten tot Jan de jongens gehaald hebben ondertussen stop ik dan de pizzas in de oven die staan al klaar. De was is ook bijna klaar dan heb ik toch nog het gevoel iets nuttigs gedaan te hebben. Ingrid gaat vanmiddag ook werken dus komen Theresa en Sabrina nadat de jongens gehaald zijn. Jannick belde om te vragen of we de 24 e thuis zijn vraag welke dag ? de zondag dat is eigenlijk geen probleem want als ik er niet ben is Jan er toch voor Theresa. Het is de avond ervoor het grote Andrea Berg Konzert dus moet hij de volgende dag werken om te vegen. Het vraagt allemaal een grote planning om alles aan het lopende te houden. Maar het gaat me lukken. Het kan me nu niet snel genoeg gaan dan hebben we het allemaal maar achter de rug.
Theresa kwam vragen of ze ook pizza kon komen eten en ja dat was goed. Terwijl we aan het wachten waren tot Jan met de jongens kwam kwamen we in gesprek. Ik zei haar je moet wel weer Squala komen doen want ik krijg elke week een mail waar je bent en je wilt toch een slim meisje worden. Nou nee dat was niet nodig. Ik maar je wilt toch later een baan hebben en genoeg geld om een huis te kopen of een auto en misschien wil je wel kinderen en die moeten ook eten. Kreeg ik als antwoord dan zorgen andere daar wel voor. En ik nou je moet het echt zelf doen nou nee want in Afrika zijn veel arme mensen en daar wordt ook voor gezorgd. Dus ik zei haar dat er veel mensen en kinderen geen eten hebben nou dat begreep ze niet want er waren daar bananenbomen. Tja wat moet ik nu nog toevoegen?Ze wordt nu Adolfina genoemd of wel Fientje. Ook de oorlog kwam voorbij en vluchtelingen en als er oorlog komt dan heb je toch niets meer. Ze is dacht ik geen pessimist maar twijfelen ga ik nu wel.
Cornelia kwam voor Theresa dus ze moest naar beneden dus gingen Jan en ik een wandeling maken. Ingrid hoefde toch niet te werken. Dus naar de apotheek maar die ging pas een half uur later open dan maar eerst naar de grote Caritas ondertussen sneeuwde het zo hard en de wind was zo koud. Bij de Caritas stond een doos met een PSP 2 met 14 spellen, 2 controllers en een geheugenkaart. Jannick gebeld om te vragen of hij het wat vond voor 20 Euro en ja neem maar mee. Ze hebben nog heel veel PSP2 spellen voor 1 Euro stuk dus hij moet een lijstje maken van welke hij graag wil dan kan ik er tussen zoeken. Theresa is precies Jannick want die wilde er beneden gelijk mee beginnen want er zaten ook 6 spellen vanaf 3 jaar bij .We hebben echt een grote verzameling van spelcomputers en spellen. Voor 1 spel moeten we nog op zoek naar een Eyecatcher. We willen ze eigenlijk beneden in de kelderkamer ergens op aansluiten maar dan moeten we op zoek naar monitoren of tv tjes.
Eind van de middag kwam Jannick het ophalen en een bakkie doen.
De tweede helft van de week is begonnen.







Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.