Nationalfeiertag

Oostenrijk, Gröbming

https://denhaag.beeldengeluid.nl/meetings-events/de-eindejaarsshow-vanuit-beeld-en-geluid-den-haag/?fbclid=IwAR0MLoIqDuXvpPHIb97YbCqYUwJEnrSO1DIhIieNzhnY-jAlCXTL3jnAfbclid=IwAR0MLoIqDuXvpPHIb97YbCqYUwJEnrSO1DIhIieNzhnY-jAlCXTL3jnA

Malcolm in het bovenstaande filmpje , geweldig .

Zeer slecht geslapen en had het gisteravond weer flink benauwd. Ik heb daar alleen in de avond en nacht last van. Vanmorgen om 8 eruit gegaan. Van alles en nog wat gedaan en het was zeer warm en zonnig weer . Er was op Servustv een programma over een schoolproject met hubert von Goisern, erg interessant en leuk om te kijken. Theresa was al een keer komen melden dat ze een verrassing voor ons gemaakt had maar we moesten nog wachten. Dan kwam ze weer en ik zei haar dat ik even het programma af keek en dan zou ik komen. Had ze helemaal alleen een taart /Kuche gemaakt van wortelen en noten. Met heel veel kleurstof dus we zagen er na het eten ervan niet uit. Ingrid zei al maar goed dat de politie al geweest is. Ze hadden bij Ingrid vast gedacht aan een Ebola uitbraak ze had de rode kleur getroffen en zag er werkelijk bloederig uit. Jan had blauw en ik lila. Sabrina bleef er zo wat in van het lachen. Was even gezellig en weer de eerste keer dat we zo wat samen gedaan hebben. Het maakt toch niet uit want we moeten allemaal in huis neg. zijn. Gisteren had de buurvrouw al gevraagd wat er bij ons aan de hand is, het valt op dat de politie elke dag komt. Ze kon het gewoon niet geloven en vooral niet dat we het van Sabrina hebben. Tja dat was voor ons ook de grote verrassing.
Dan weer naar boven en begonnen aan de balkonbakken terug snoeien en winterklaar maken. jan heeft het kattennet opnieuw gespannen en vastgezet. In de zon haalde de temperatuur 27 graden. Dan begin van de middag stak er superwind op . Toen waren we al klaar.
Middageten gemaakt het werd vandaag gevulde tacos met bruine bonen en mais en gehakt. Jan moest even proeven want smaken doe ik nog steeds niet. Het was volgens hem goed. Dan samen gegeten en we zitten Bares für Rares te kijken. Is vaak erg leuk en interessant. Mensen komen met iets en laten het schatten en de experten verteld erover en dan gaan ze voor een Panel van handelaars om het te verkopen. vooral de verhalen die verteld worden over het voorwerp maken het leuk.
Ik voel me wel beter maar oh zo snel moe en het lastigste blijft dat vervelende druk op mijn borst en de kriebelhoest die dan in de avond en nacht me het zeer lastig maakt. De reuk en de smaak willen niet echt veel beteren.

Ik had van de week papieren gekregen om mijn pensioen aan te vragen , het zou eenvoudig moeten zijn maar ik kreeg niets te zien na het inloggen, telefoonnummers kreeg ik afsluittoon. Nu lukte het wel om een chat te starten en zie deze dame kwam er ook niet in en zei dat ze mij bellen zou. Dus even later werd ik gebeld en ze had al met collegaas gesproken maar het lukte niet om mijn pensioen aan te vragen. Nu moet ik wachten op de papieren dan invullen en scannen en mailen. We wachten maar af veel is het niet maar wel zeer welkom.
Het zal eens een keer eenvoudig bij mij gaan.
Na het genieten vandaag van het mooie weer kan ik met moeite aan het idee van misschien sneeuw de komende dagen.
Nu warme Föhn en zeer veel wind dan de regen en de sneeuw tot in lagere delen.

Het is vandaag Nationalfeiertag
Heuer gedenken wir auch 100 Jahre Ver­fas­sung, 75 Jahre Ende des Zwei­ten Welt­krie­ges, Ende der na­tio­nal­so­zia­lis­ti­schen Dik­ta­tur und Grün­dung der Zwei­ten Re­pu­blik, 65 Jahre Staats­ver­trag sowie 55 Jahre Na­tio­nal­fei­er­tag bzw. immerwährenden Neutralität unseres schönen Österreichs.




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoe leuk zo wat Sabrina en Theresa hebben gemaakt voor jullie , daar zijn ze maar druk mee bezig geweest

Christina 2020-10-27 03:29:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.