Sneeuw sneeuw en sneeuw

Oostenrijk, Pruggern

De wekker liep iets later af want vandaag hoefden we geen kaarten en zo te kopen. Maar wel ruimschoots op tijd want het sneeuwde en het had ook vannacht flink gesneeuwd . Ik had de schuiver wel gehoord maar toch nog wat gedoezeld.
Dan met Theresa richting Galsterberg en wat een sneeuw overal. De berg op kwamen we stil te staan omdat de melkophaalwagen vaststond en kettingen aan het leggen was. Dus Jan besloot ook kettingen te leggen waarom mer risico nemen. Hij had Theresa en mij afgezet bij de lift maar door de vele sneeuw konden we nu niet bij de skischool komen dus terug gelopen en naar lager en dan aan het einde weer omhoog. Theresa werd al heel hartelijk verwelkomt door haar lerares en die begon gelijk Theresa aan te kleden , schoenen vast, helm op, bril op, kleding goed dichmaken. We hadden geen omkijken meer. Dan afscheid genomen en afgesproken vanmiddag bij de lift maar het kan zelfs zijn dat ze over de piste helemaal naar beneden komen. We bemerken het wel vanmiddag. Theresa is in ieder geval razend enthousiast over de cursus en gaat met zo veel plezier.
Ze hadden daar een lijst hangen waar op je precies kan zien welke cursus en wat ze dan doen. Ze kan nog wel 2 jaar de cursus doen denk ik. Ze leren veel en het wordt er allemaal goed ingeslepen.
Gisteren stond er een leuk filmpje van Malcolm en zijn collega´s, zie het linkje.
https://www.facebook.com/Edje2311/videos/1890360384337504/
Net samen met Jan gegeten , ik niet zo veel want ik heb al 2 dagen een soort buikgriep denk ik. Maar ook weer positief want de verkoudheid neemt af en krijg ook weer meer lucht.
We hoorden vanmorgen dat Tobi in het ziekenhuis ligt wegens benauwdheid , ze denken een virus. Morgen wordt hij dus 1 jaar in het ziekenhuis waar hij ook geboren is. Arm kereltje maar het is even niet anders. Komt vast wel weer goed.
Was het even droog ondertussen sneeuwt het weer en hard. Jannick is vandaag met de brandweer aan het werk bij de Noordse Combinatie in Ramsau en daarna gaan ze meestal eten bij de Ederhof. Daar heb ik ook voor januari gereserveerd voor de paardenslee en jausen. Ze zullen daar ook wel behoorlijk sneeuwval hebben.
Hadden we net weer geen telefoonbereik we denken de hevige sneeuwval maar nu ging het weer. Even Jannick gebeld om te vragen als hij iemand van de Fürstenhof ziet of ik mijn vlees kan afhalen. Hoop niet dat ze me vergeten zijn.
Sneeuwt inderdaad ook flink daar.
Ondertussen grote jubel wat Marcel Hirscher net liet zien wat geweldig Daar ga je voor van je stoel af . 48. Weltcup binnen gehaald. En met zo´n voorsprong.Ik denk dat we de Noordse Combinatie in Ramsau missen omdat we Theresa moeten ophalen. Anna Veith ook weer gewonnen dus helemaal terug na zo lange tijd eruit door blessuren . Ik mag haar achternaam niet maar gun haar wel de overwinning . (schoonpapa is de vroegere Heimleiter van het internaat Schladming).
Toch nog het langlauf deel van Ramsau gezien en dan toch maar weer de berg op. Het sneeuwde nog steeds maar de weg omhoog zag er goed uit dus zonder kettingen al werd het wel steeds moeilijker hoe hoger we kwamen. Omdat het echt heel hard was gaan sneeuwen dacht Jan eraan om alsnog kettingen te gaan leggen om naar beneden te gaan. Maar we hadden geluk dat de sneeuwschuiver voor ons de weg vrij maakte. Goed thuis gekomen . Het is nu wel heel slecht weer met sneeuwval en behoorlijke wind. Op de berg was het ook erg mistig. Bij het gondelstation min 3 en boven bij het uitstappen -11.
Zo nog wat eten en dan denk ik maar mijn bed in voel me niet echt lekker.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.