Adventsmarkt Schladming

Oostenrijk, Schladming

Freitag 11.Dezember
Gisteren heeft de fysio me ongelooflijk goed gedaan, eerst het losmaken door schommelen dan massage en dan nog fandango (het modderpakking) Ik heb 10 minuten geslapen en dat was een echt powernapje.
Jannick was pas half 8 thuis en hij was niet eens gehoord door de rechtbank was niet nodig, het ziet er goed voor hen uit maar de volgende verhandeling is ergens in maart volgend jaar. Maar dan is het hoofdzakelijk nog de tegenpartij die aan bos komt. Maar een getuige van de tegenpartij heeft het vandaag alvast vermasselt tot grote vreugde van de advocaat van de brandweer.
Er stonden fotos van de Steierdutchies op facebook van het sinterklaasfeest. Ik heb er een aantal waar wij op staan afgeplukt. Vooral de foto van Theresa en haar vriendje Tim vind ik geweldig. De vreugde van de kinderen straalt er van af.
Met Jan even een rondje gemaakt met de auto, papieren ophalen bij de huisarts dan naar de Spar voor een doos melk en dan naar de fysio om de papieren weer af te geven.
Jan is Theresa van de Kindergarten gaan halen en ik koken. Jan zei dat Theresa naar de wc wilde op de Kindergarten en ze ging dus zelf. Kwam terug brullend samen met een ander meisje die ook brulde. Ze bleef huilen zonder dat hij eruit kreeg wat er was gebeurd , huilen tot thuis en ook ik kreeg het er niet echt uit. Gelukkig hield het op samen gegeten. Jannick kwam thuis en hij aan haar vragen. Heeft ze waarschijnlijk per ongeluk de vinger van het andere meisje tussen de deur gehad vandaar dat die brulde. Theresa brulde uit schuld gevoel.
Theresa en ik zijn met Jan meegegaan naar Schladming. Daar was de Adventsmarkt open, stelde nauwelijks wat voor maar Theresa vond het geweldig. Alles bekeken dan bij de Planai gaan kijken daar kreeg ze helemaal geen genoeg van, al die skiers en boarders die naar beneden kwamen. Sportwinkels gekeken en Theresa weet precies wat ze wil, schoenen, skies, helm, stokken en bril. Bij een sportzaak moesten ze zo lachen om haar en vroegen heeft ze al geskied dus verteld van vorig jaar en ze zeiden ook van dat ze zo zelden een kind van deze leeftijd zo enthousiast zien. We mogen voor een prikkie het hele seizoen daar haar skies en schoenen huren. Dus dat ook maar tegen Jannick gezegd. Een helm kopen ze nieuw, je weet nooit als een helm gebruikt is of er flink mee gevallen is.
Dan een klein deco kerstboompje gekocht die in haar poppenhuis past dus ze kan nu ook kerstfeest spelen.
Toen we terug op de Hauptplatz kwamen was de paardenkoets er weer maar helaas al vol dus even gevraagd hoe lang het zou duren en dat was 10 minuutjes. Theresa helemaal blij want dat wilde ze vorig jaar al en toe was het zo druk.
Helemaal blij zat ze erin en dat is zo genieten.
Dan een chocola gaan drinken met een Vanillekrapfen en toen was Opa klaar. Op naar huis.
We hebben geen skiliftje meer op het kinderweitje bij ons (afgekeurd) maar er is een tovertapijt aangelegd. Kosten 100.000 euro waarvan 40.000 van het land gekregen. Het wordt aangelegd door mensen van de gemeente en vrijwilligers. De kinderen betalen niets en het is een te gek ski weitje waar ze ook kunnen sleeen . Nou hopen op sneeuw. Eigenlijk heel erg uniek om midden in het dorp zo iets te hebben. Ze willen kinderen daarmee stimuleren om te gaan skien.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Zauberteppich ziet er super goed uit. Ik heb de foto's al gezien. Nog bedankt voor jullie kerstkaart!

Annemarieke 2015-12-16 11:41:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.