Een prachtige super zonnige dag en een enorme WM rel

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen al vroeg wakker en dan toch eruit , dit keer niet zo heel vroeg bij de fysio maar om kwart voor 8. Dan ineens stress want Jannicks auto stond achter die van Jan. Dus naar de familie en Ingrid stond onder de douche en Jannick was waarschijnlijk opgestapt of meegereden vanmorgen. Er zou geen vorst zijn maar we hadden geblindeerde ramen en ook Jannicks auto. Dus Jan aan het schoonmaken en dan heeft Ingrid de auto weggezet en ik was precies op tijd. Dan nog langs de apotheek want Jan was in de tussentijd recepten voor hem zelf halen. Bij de apotheek zag ik dat hij het niet helemaal goed heeft gedaan dus moet hij al snel weer want van 1 soort moet hij 2 verpakkingen vragen en hij heeft er maar eentje. Verder kon de apotheek een medicijn niet lveren en is besteld is het dan nog niet moet hij wat anders. Dat is hier altijd een probleem omdat je maar zo weinig voorgeschreven krijgt.
Half 9 weer thuis en het wordt echt een prachtige en warme dag daar moet je van genieten want er is alweer sneeuw aangekondigd.
Helaas een druk bezette dag maar de deuren van het balkon kunnen open.
Dan een van mijn minst favoriete klusjes de frituurpan schoonmaken. Doordat ik die hoofdzakelijk gebruik voor snacks heb je altijd veel kruimels erin. frieten doe ik in de airfryer. Helaas is die voor snacks geen optie. Ik heb altijd het gevoel na het schoonmaken dat ik zelf een soort frituurpan ben . Daarbij kwam ik tot de ontdekking dat Jan wel emmertjes 2x heeft meegenomen maar alleen 1 deksel. Dus vrijdag moet hij dan de volle wegbrengen en 1 emmer met 2 deksels halen.
Dan kan hij gelijk zijn medicament ophalen bij de apotheek . Ik heb hem het gelijk laten opschrijven in zijn boek. Nu moet hij automatisme ontwikkelen om er in te kijken.
Ik krijg al heel veel zin in het voorjaar maar ik ben bang nu er weer sneeuw aangezegd wordt dat het nog een hele poos kan duren. Overal zie je mensen de daken schoonmaken dat is echt bikken om die ijslagen weg te krijgen. Dan zie je dus ook dat ze de straaten met een houweel aan het vrijbikken zijn. De ijslagen zijn soms heel erg dik dan hebben we het niet over 10 cm.
Jan had de jongens gehaald en ik had ondertussen pasta gemaakt met gehakt en tomatensaus en broccoli. Aan de 2 jongens niet besteed. Maar Sabrina die aan tafel zat vond het erg lkker ook al had ze al bij Ingrid gegeten. Dan vragen jullie je af wat doet Sabrina daar? Nou Ingrid had Theresa uit de Kiga gehaald brullendt van de kiespijn en ze heeft weer 2 dikke dingen gevuld met etter in haar mond. Dus Ingrid haar in de auto geladen en weg naar Schladming naar de tandarts. Er moet echt wat gebeuren want dit gaat zo toch niet . Elke keer die ontstekingen elke keer antibiotica en een kind wat veel pijn heeft. Dan de ene kant dan weer de andere kant. Ingrid zou eigenlijk om 15 uur gaan werken geen idee of ze nu gelijk door gaat en Theresa meeneemt of toch weer naar huis komt. De jongens zijn ondertussen gehaald , Sabrina een flinke aanval en die slaapt nu en wij met de katten op de bank.
Wordt later Sabrina wakker en ik ga naar beneden, Jannick was ondertussen thuis gekomen had bij ons koffie gedronken en stond onder de douche. Sabrina had haar luier vol en waar ik dacht dat ze in zaten waren geen luiers. Dus ik denk ik vraag Jannick, die lag van schrik zo wat in zijn blootje op zijn rug. Die verwachtte niemand dus ik zeg hem maar Sabrina lag toch in bed. Had hij ook niet opgemerkt en dacht dat Ingrid dat kind ook had meegenomen. Nu is hij weer taxirijden tot 21 uur.
Af en toe is het best lachen en soms in mijn vuistje. Een enorme rel namelijk rond om het de Nordische WM in Seefeld. Grote inval geweest en er zijn atleten gearresteerd. Er was er eentje die met de naald in de arm op heterdaad betrapt werd. Dat was waarschijnlijk Max Hauke want die is de enige die met naam en toenaam genoemd wordt. En ene Dominik Balduif die ken ik niet en 3 andere atleten waaronder eentje uit Kazachstan. Er zullen best nog meer koppen gaan rollen. Ik weet een ding Jannick heeft zich altijd tegen dit soort dingen verzet maar de druk is heel groot. Zijn trainer toen ja die vervelende zette Jannick ook onder druk om bv te trainen met in zijn buidel redbull maar Jannick dronk alleen thee met suiker en zout. Daar begint het al mee en Jannick werd ook geschoffeerd daardoor omdat hij het niet wilde. Maar Jannick was al hyper genoeg van zichzelf. En ik geloof absoluut niet dat trainers er niet van weten. Er was een docu met trainers die in de dopingcommissie zitten en die zeiden ook je merkt het wanneer een atleet ineens een sprong maakt die niet uit de training voor komt. Dus ja stiekum lachen in je vuistje want de boontjes komen nu om hun loontjes de lichting van Jannick . Dan mag ik trots zijn op Jannick omdat hij zich altijd ver gehouden heeft van dit soort dingen. Precies zo dat hij niet drinkt omdat hij bijna altijd ergens dienst heeft of moet werken. Zijn drankvoorraad groeit daarentegen flink aan omdat hij vaak drank krijgt. Tijd dat er weer eens visite langs komt want vorig jaar heb ik een deel van Jannicks biervoorraad aan mijn Familiegasten opgevoerd.
Dat wil niet zeggen dat hij zich af en toe niet bezat want af en toe mag je dat ook denk ik. Maar het is zelden.
Ingrid was inderdaad gaan werken en had Theresa meegenomen. Theresa wilde bij de tandarts eerst haar mond niet open doen. Maar gaf zich toch over. Hij heeft gelijk gaatjes gemaakt in de abcessen en toch weer antibiotica en als het niet voldoende helpt of ze weer last krijgt haalt hij de kiezen die betroffen zijn eruit. Ze heeft nu een lange kuur volgens de tandarts/kaakchirurg was en kuurtje van 4 dagen die toen de noodtandarts had gegeven te weinig. Ingrid zit er totaal doorheen.
Dennis lang geleden 1989/90



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.