Sinterklaas vieren, en tweede Adventszondag

Oostenrijk, Gröbming

Er schijnt veel oud zeer binnen de familie te zijn maar maak van je hart geen moordkuil, dan doe ik dat ook niet. Jan en ik hebben voor elkaar gekozen en hadden de moed om allebei een tweede keer te trouwen. Daar heb ik in ieder geval nooit spijt van gehad zelfs nu niet . Een Lat relatie van 10 jaar en dan pas getrouwd dus het was geen eendags keuze. Ondertussen kennen we ons 47 jaar, zijn we een 33 jaar samen en een 22 jaar getrouwd. We hebben samen een zoon, en beide bonuskinderen van beide zijde. Een hele horde kleinkinderen dus rijker kunnen we niet zijn. Dat perse willen hebben snap ik niet helemaal , liefde valt waar het heen heen valt. Verder denk ik dat we genoeg leed in onze jaren samen gehad hebben en dat allemaal overleeft . Gelukkig nog veel meer vreugde.

Onder het koekjes maken hadden we het over kerstmis, Meli werkt en ik vroeg haar wil je dan na werktijd kerstavond bij ons doorbrengen dan eten we gewoon wat later. Ze is dan pas rondom 20 uur weer thuis. Ze gaat nu niet naar haar moeder. Dan zegt ze ja dat is goed en Jannick aan mij kan jij dan een rundertong maken? Uh ja dat kan ik als je nog aan een tong kan komen dus hij is gaan bellen met de Fürsterhof en hij kreeg Oma aan de lijn en die wist het niet en zei ik laat terug bellen.
Dan in de avond komt Jannick en zegt weet je wat we vergeten zijn?? Nou nee dan zegt ´hij waar moesten we om 10 voor half 6 zijn? Oh shit Sabrina moest een Nikolaussackl afhalen bij de Kindergarten maar wij waren met de hele familie zo gezellig bezig en tijd vergeten. Dan krijgt ze hem maandag wel als ze in de Kindergarten komt. We kunnen er niets aan veranderen en we zijn het dus echt allemaal vergeten.Hij werd gebeld en ja we hebben een Rundertong en ik heb zelfs biefstuk (normaal besteld in oktober anders krijg je niets) Ik ga het de 17e ophalen. https://fuersterhof.com/
Ondertussen F1 kijken en shit Max rijdt in de muur. Dat gaat hem het kampioenschap kosten. Tja ook sporters zijn mensen en volgend jaar een nieuw seizoen.

Vanmorgen om 7 .30 van de wekker en snel tafel dekken en laar zetten en zie daar kwamen ze al. Altijd een feest om samen te ontbijten. Na het ontbijt wilden de kinderen Adventskalenders open maken . We hebben de ochtend samen doorgebracht met zingen en dansjes met Sabrina en ik leer er zo ook steeds meer. ken nog niet alle teksten en bewegingen . Via de echo kan Sabrina dan ook kijken en meedoen. Sabrina heeft een poos met de stempeldoos doorgebracht. Ze kent alle letters en nu proberen we haar bij te brengen om ze op de juiste rijvolgorde te zetten. Theresa vermaakt zich met van alles. Haar Galileo kalender had weer iets leuks , gekoppeld aan haar telefoon en dan scant ze het plaatje en zien we de Dynosaurus tot leven komen en grappig die wandeld dan in onze woonkamer.
Middageten buffet op de salontafel. hapjes uit de oven , kaasjes . crackers. gehaktballetjes,eisalade en broodjes. Daarna zoetigheid op tafel gezet. Nu de tijd volmaken tot kwart voor 4 en dan gaat het beginnen.
Ik had vandaag in mijn kalender het tweede kaarsje. want het is ook adventszondag- Gisteren had ik handcreme Ayurveda gekregen. Hetis elke dag een feest om te kijken wat er in een huisje zit.
Om half 4 zaten we allemaal klaar en precies om kwart voor schakelde Zoom in. De gezichten van Sabrina en Theresa. Sabrina die er zo in op ging. Geweldig gedaan zo. Na het gesprek over Zoom gingen we de Sinterklaas DVD kijken en ook dat was geweldig. Dan pakjes uitpakken en iedereen tevreden. De volwassenen hadden allemaal een kleinigheid maar de kinderen zijn erg verwend. Er was zeer veel tweede hands maar dat maakt voor de kinderen niet uit. Die waren en zijn gelukkig.
Dan ging de familie naar beneden en Jan en ik opruimen. Ik heb alle sinterklaasspullen al in de bak gedaan en de schoorsteen afgebroken. Hij is ondertussen erg gammel en wilde het eigenlijk wegdoen. Maar toch weer in de verpakking gedaan. We hebben er zo veel plezier van.
Nu kijken we F1 .
Het was een geslaagde en gezellige dag.
https://youtu.be/pPnctCy5mf0 sinterklaas spreekt Theresa en Sabrina toe
https://youtu.be/uVv6DKL4SYM dierenverhaal 1
https://youtu.be/OCpFuUQErs8 dierenverhaal 2
https://youtu.be/8bNIjrESXHQ dierenverhaal 3
https://youtu.be/kyzCdDJ9FMo dierenverhaal 4
https://youtu.be/nJWpiTxHYa4 dierenverhaal 5
https://youtu.be/JsySPlssU24 bang in het donker
https://youtu.be/10qePhGvYWs pietengym
https://youtu.be/uEPbtaBxcPg oh heejo
https://youtu.be/TUbwbwt3bTI karaoke 5
https://youtu.be/HUQPq8aQmz0 karaoke 4






Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Tevreden kinderen altijd leuk om te zien

Erna 2021-12-05 20:00:22

En nu maar hopen dat ik die rundertong ook kan proeven. 😂 Dank je voor het kerstkaartje was vrijdag al in de bus.

Marjanne 2021-12-05 22:14:13

Geweldig om zoveel blije gezichten te zien, het was voor jullie een geslaagde avond

Christina 2021-12-06 03:16:32

Dank je wel voor de kerstkaart! Leuk hoor! 😘

Annemarieke 2021-12-06 22:49:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.