4.Skitag

Oostenrijk, Steiermark

Mittwoch 21.Dezember
Het hele ritueel en om 9.15 reden we weer weg. Het heeft heel licht gesneeuwd .Het was minder koud dan gisteren met -6 maar ondanks dat bij ons de zon al scheen was het in Haus weer dichte nevel, alle sneeuwkanonnen aan. We worden steeds handiger we hebben nu al een plastik kinderstoeltje in de auto dat maakt het aan en uittrekken van schoenen makkelijker. We waren vroeg en Michi ging gelijk met Dominik en Theresa skien. Toni riep van de andere groep dat het pas kwart voor was maar Michi stoorde zich er niet aan. De andere 3 kinderen kwamen en ik ging boven bij de lift om de kinderen eruit te plukken en Jan onder om ze er in te zetten en Michi kon dan gewoon les geven dus dat ging lekker achter elkaar door. Van de 5 is er eentje te jong en ging steeds met zijn Oma ergens anders heen, hij komt goed beneden maar dat is dan alles want hij wil niks. De vervelende knul is vandaag niet meer gekomen geen idee of dat vrijwillig of vriendelijk verzocht was. Dan met zijn allen in de hut wat drinken, de kinderen krijgen dan warme limonade en daar was ik ook blij mee. Een grote cake in stukjes verdeeld en eten maar. Dikke pret hebben de kinderen want dan zijn alle kindergroepen daar. Plaspauze en dan allemaal weer aankleden. Wel lekker 4 kinderen in de groep , ze hebben heel veel geskied heel veel geleerd en liepen daarna op hun tandvlees. Theresa vroeg aan Michi kunnen we niet hoger gaan en ja dat was goed dus ik ook nog een stuk omhoog geklauterd door de sneeuw en daar hebben we ze geprobeerd om ze het uit de lift stappen te leren. Dominik probleemloos , Theresa komt er zelf uit maar moet dan even geholpen worden want die draait niet vlug genoeg met haar skietjes in de goed richting en achteruit naar beneden beheerst ze nog niet , de andere 2 bakten er niks van.
Morgen hebben ze Rennen en kunnen ze laten zien wat ze geleerd hebben.
Thuis konden we na omgekleed te zijn gelijk aan tafel bij Ingrid en dat smaakte me goed. Ik denk dat ik morgen mijn armen niet meer hoog krijg van zeker 2 uur lang in de sneeuw op de piste staan en kinderen uit de lift tillen. Ik heb wel een filmpje gemaakt van in het begin maar helaas geen tijd om later als ze van hoog komen te filmen want ik ben best trots op Theresa. De skileraar kwam niet meer bij om haar er ligt een hele lange slang en daar moeten ze dan wijdbeens als ze van boven komen over skien en als ze dan te hard aankomt en er naast gaat skied ze op 1 ski terwijl ze de andere er overheen tilt en komt dan gewoon volgens opdracht beneden aan. Ze is heel vaardig en technisch, Dominik skied best goed maar vooral snel en niet technisch. Hij kan geen probleem oplossen dan valt hij en Theresa is zo technisch dat ze iets kan herstellen en dus gewoon doorgaat. Ze gat al heel ruim van te voren op haar hurken om onder een poortje door te gaan en komt dan omhoog Dominik komt heel hard aan moet wel afremmen anders mist hij het poortje bukt dan eronder door en begint dan weer te skien. Grappig om verschil te zien snel skien is niet snel beneden komen.
Omdat Ingrid naar Schladming moest en Theresa niet mee wilde zijn ze er allebei nog wat wel wat vergt nu ik zelf ook moe ben en Jan alweer werken is. De kerstdvd van Caillou aan en hopelijk houdt dat ze even bezig. Ik had maandagavond een kerstboom van Jannick gekregen en vanmorgen voor we weg gingen versierd. Dat is leuk voor Dominik want die hebben geen kerstboom thuis en morgen gaat hij na het skien met Mama naar zijn Oma en Opa in Hongarije. Volgens hem hebben die alleen buiten versieringen. Dus morgen hebben we alleen Theresa want Dominik gaat met zijn Mama naar het skien. Kan iets later opstaan wat meestal toch niet lukt omdat ik gewoon ben om vroeg op te staan.





Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.