NK Zomerbiatlon Papendal,

Nederland, Waddinxveen

Zaterdag 7 juli
Jannick en ik hebben bij Peter en Astrid gelogeerd. Dat was gezellig en praktisch.
Jannick kon dan zaterdagmorgen meerijden naar Bergschenhoek voor de schiettraining en mee terug. En zondagmorgen vroeg meerijden naar Papendal waar het NK Zomerbiatlon plaats vond. Jannick had een eigen fanclub die kwamen kijken. Helaas heeft het niet geholpen want hij had problemen met zijn wapen in de wedstrijd en werd 2e na Jorran. Wel staat zijn Nederlandse record nog overeind.
Ook Tosca, Ilonca en Sanderijn werden Nederlands Kampioen.Tijdens de prijsuitreiking kwam er een gigantische regenbui en dat was best lachen. Het werd tijdelijk verdaagd en na de bui ging de zon weer schijnen en kon de uitreiking doorgaan. Helaas voor Jorran en Jannick waren er te weinig medailles en worden ze opgestuurd. Martin Leijn heeft de foto's gemaakt. Hij heeft ok een foto gemaakt om Hans v.d. Water hun sponsor te bedanken. Hans is met pensioen gegaan en helaas is er niemand die de zaak overneemt.Dus wij verliezen hier mee een goede trainer en een fijne sponsor.Hans heeft als eerste het vertrouwen in Jannick en Ilonca uitgesproken door hen te sponsoren.
We werden op Papendal door Diana en Jordy opgehaald, en bleven bij hen tot maandag. Vandaar was het maar een klein stukje naar Arnhem waar we 's avonds op de nachttrein zijn gestapt naar Munchen.
Jannick had vrijdag bij Erik het wapen opgehaald en gelijk wat spullen voor de familie Hengstmengel. Dan kon Tom het in Munchen van het station op halen. Dit is gelukt maar met heel veel geluk.Er waren stakingen bij de Duitse Bahn. We haalden probleemloos Munchen maar vanaf daar konden we niet weg en we zaten uiteindelijk in een andere trein naar Salzburg toen we Tom zagen lopen, hij had ook door de staking problemen met het vervoer. We vertrokken uit Munchen en we zouden doorgaan naar Bisschofshofen maar in Salzburg werden we uit de trein gezet met de mededeling we nemen lekker onze trein mee terug.
Er waren veel mensen met internationale tickets die nog moesten overstappen Wenen, Bratislava of Italie. Die hadden heel erg pech want veel aansluitingen waren al weg. Wij konden een boemeltje nemen en hebben Jan gevraagd ons in Golling op te halen.

Had Jannick al problemen met zijn trainer, die waren nu nog erger. Wij proberen al weken lang een afspraak op school te krijgen , wat niet lukte.
jannick had bij thuiskomst gelijk geprobeert zijn trainer te bellen maar die nam niet op. Welk tijdstip dan ook. Uiteindelijk via een andere scholier aan het trainingsschema voor woensdag gekomen. Ook woensdagmorgen nam hij niet aan. Dan weten we al stront aan de knikker en ik ben daarom mee gegaan.
Jannick werd van de training weggestuurd met de mededeling ga jij maar een poos in school zitten in de klas om te leren.
Maar er is geen school meer en de andere gingen koken en er was niet op hem gerekend. Afgezien dat ik laaiend was en direct naar de directrice ben gegaan die er die dag wel was. De school is afgelopen, Jannick heeft van 15 onvoldoendes terug gebracht naar 3. We hadden al afgesproken met zijn mentor dat ook al zou Jannick overgaan hij toch dit jaar over zou doen. Hij loopt al 2 jaar op zijn tenen. De rij onvoldoendes waar hij mee begon was omdat hij uit Nederland in september uit het ziekenhuis kwam en hij gelijk die dag dat hij terug kwam toetsen kreeg.
Hij kan in de vakantie dingen overdoen maar hij blijft gewoon zitten. Ook de directrice was het met ons eens. Ze begreep niet waarom Jannick niet mocht meetrainen en was het ook met mij eens dat het dan toch te laat zou zijn als Jannick nu nog moest gaan leren want zijn rapport ligt al klaar.
Ze zou de trainer er over onderhouden.
Toen kwam ze op de proppen met het feit dat Jannick van school 150 euro kon krijgen als tegemoedkoming op het Italie trainingskamp. Wij zeiden dan is het geen probleem om mee te gaan.
Dus Jannick ging naar zijn trainer om het te zeggen kreeg hij te horen dat hij niet meemocht want hij was te laat.
Terwijl hij eerst op straffe van uit de trainingsgroep gezet te worden verplicht was om mee te gaan , hij niet naar de skileraarkursus mocht, en nu hij geld van school krijgt mag hij niet mee.
De trainer wist al dat Jannick het geld zou krijgen en heeft het ook niet tegen ons gezegd ook al heb ik hem nog vorige week maandag gesproken en uitgelegd dat wij geen 2 trainingskampen kunnen bekostigen als de 1e al 340 euro minimaal zou zijn.
Ik ben werkelijk woedend terug gelopen naar de school en bij de directrice naar binnen gestapt.
Ik heb Jannick mee naar huis genomen omdat ik het niet terecht vind dat hij op school moet gaan zitten.
Hij moest 's avonds opnieuw bellen naar zijn trainer voor donderdag en hij kreeg te horen ga maar wat voor jezelf doen want de trainingsgroep gaat kletteren. En tja dat kost geld! Het zou maar 10 euro kosten.
Jannick legt zich daar zeer gelaten bij neer maar ik niet. 's Avonds belde de
directrice dat hij mee kon gaan en dus belde hij opnieuw zijn trainer en die zei ja je wilde zelf niet mee. We kunnen altijd meeluisteren en dat was echt niet het geval. hij weigerde ook een trainingsplan aan Jannick te sturen onder ach van een trainingsplan doe jij toch maar 10 % en de rest verzin je maar.
Jannick is altijd heel trouw met zijn trainingen en als er iets niet gaat belt hij zijn trainer.

Hij is meegegaan en heeft een leuke ochtend gehad. Om 14 uur was de rapport uitreiking en de kerkdienst.

Ze zijn zonder Jannick op trainingskamp gegaan naar Italie.Wel kreeg hij een sms je dat er een trainingsplan gestuurd was. Jannick gaat vrijdag naar Katja en gaat dan naar een popconcert en zaterdag gaat hij weer naar een popconcert. Ze hebben kaartjes gekregen van de opa van Katja. Dus hij kan niet rouwig zijn dat hij niet mee mocht.Hij kan even een paar daagjes genieten.
Hij komt maandag terug met de neef van Katja die in Ramsau naar het Leistungszentrum moet.
Ik had ruim 2 kg kersen van Gerlinde gekregen en heb vandaag jam gemaakt.
Ik ga maandag in Gröbming naar het Bezirk en ga kijken of ik met iemand een afspraak kan krijgen zodat ik de problemen die we steeds hebben kunnen voorleggen. Ik vind het ronduit geestelijke mishandeling wat de trainer bij Jannick doet. Ik zoek eigelijk iemand die de weg weet hier en hem met zijn sport en school kan helpen.

Het was wel wennen toen we uit het kou

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.