Een poets Rosenmontag

Oostenrijk, Gröbming

Montag 12.Februar
Gisteravond kon ik niet in slaap komen dus pas laat na enen gaan slapen. Vanmorgen tegen achten wakker. Even kijken wat skien vannacht gedaan had maar dat was er dus niet geweest verplaatst naar donderdag. Dan maar opgestaan. Ik had Jan uit bed gestuurd om te ontbijten en medicijnen te nemen. Dan kom ik na het douchen in de keuken en heeft hij zijn medicijnen niet goed ingenomen eentje van de middag en eentje van de morgen. Ik ondertussen mijn grootpakket vlees gesneden en voor de vrizer verpakt en voor morgen wat apart gehouden en gemarineerd. Dan blijkt dat Jan ook niet ontbeten heeft en ondertussen half 10. Soms kan hij zo eigenwijs zijn gewoon niet doen wat er wordt gezegd . Het is ook een beetje luiheid van hem om gewoon volgens leefregels te leven en niet in zijn boekje schrijven of lezen. Het koffie drinken met Krapfen eten bij de Spar hebben we laten zitten. Vandaag sneeuwval, koude wind en donker somber weer. Wat een geluk hadden we gisteren. Jan stofzuigen en de kattenbak en ik de badkamer gepoetst wat ook wel nodig was. De was opgeruimd , de vaatwasser leeggeruimd , de slee weer kaal gemaakt en het afval geruimd. Middageten met Jan en dan de keuken opgeruimd. We hadden al besloten om ook niet naar het Würstessen te gaan waar de kindermiddag buiten is. Later trof ik Ingrid en die zei ook dat ze niet gingen gewoon te koud en winderig. We zijn ook echt mooi weer karnaval vierders. Dan Hola op mijn pc ingeschakeld en naar de 1500m schaatsen van de dames kijken. Dat was super spannend tot de laatste rit maar gewoon weer goud voor Wüst en ook brons voor Nederland. Ondertussen alweer half 4 en Theresa zit nu Opa uit te leggen hoe haar gameboy spelletje werkt. Heeft ze gisteren van Papa gekregen met een spelletje iets met dieren. Ja ze is verwend.
Maar ze heeft er duideijk weer een uitdaging aan.
Ik heb een doos vol met troep van Jan naar boven gebracht en probeer hem te motiveren om er aan te beginnen. Moeilijkste deel er aan beginnen , een nog moeilijker deel om iets weg te gooien. Maar er staan nog tig dozen beneden gestapeld die echt weg moeten. Staan er al vanaf de verhuizing!!.Als hij het niet uitzoekt gaan ze compleet weg. Ik heb er boven geen plaats voor en beneden moeten ze weg. Maar het is een erfelijkheids kwestie want de kamer beneden van Jannick staat ook weer vol vanaf de deur tot aan het plafond. Ingrid kan er ook wat van dus de voorruimte in de kelder staat vol met dozen met kinderspullen en kleding die niet meer nodig zijn maar ze gaat er toch nog mee naar de tweedehands beurs en ik zou dan zelf alles wat er over is naar de Caritas doen . Krijgen we tenminste weer loopruimte.Er ligt en staat nog troep voor het grootvuil. Als het buiten klaar is kan de grote pingpongtafel naar buiten ,Daar is ook een buitenhoes voor. Eens moet er toch orde in de chaos komen maar ik geloof dat ik de enige ben die dat kan.
Ik ben weer tevreden na mijn poets en opruimdag.
Er stonden fotos van Theresa en Dominik op Facebook bij Guggi.

Niets veranderlijker als het weer en de mens, Ingrid kwam en zei ik ga toch naar de Spar want het waait niet meer zo. Dus Jan en ik ok gaan we ook mee. Theresa brullen want die had geen zin en omdat wij mee gingen moest ze ook mee.Ik kon haar overhalen en op naar de Spar daar kregen we eerst te horen geen Krapfen meer maar omdat we koffie dan wel wilden kwam ze toch met met kleine Krapfen aan. Prima toch en lekker zelfs Sabrina kreeg er eentje en ook die zat te smakken. Jong geleerd en oud gedaan. Ik besloot om Heringschmaus mee te nemen eigenlijk voor Woensdag maar we zaten vanavond al aan het lkkere brood en de Heringschmaus en voor Jan wat eisalade en andere kaas. Ik had ook een lekkere makreel maar ook die vindt Jan niets. Ik denk dat ik morgen avond ook wel wat er van eet en voor woensdag (aswoensdag) nog nieuwe ga halen. Dan nog even naar de Mez en de Unimarkt en dan weer terug. Ondertussen begon het weer te sneeuwen en nu met grote vlokken . Theresa ging voor me lopen en ik wie me voor de voeten loopt die krijgt een schop en een klap op zijn kop en zij heel hard lachen en dan hard voor me uit lopen maar Oma ging ook sneller lopen . Als ik stopte riep ze Oma nog een keer.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.